Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Preces iegāde ES- CMR К списку тем

Preces iegāde ES- CMR
Sveiki,

Esmu galīgi apjukusi. Mums situācija sekojoša- ieprkam preci Lietuvā (piegādātājs mums preci piegādā ar savu transportu un rēķ.par transporta pakalpojumiem neizraksta, pakalpojumi iekļauti precese cenā. Tālāk transporta komp.izrakstarēķinu par transporta pak. piegādātājam un viņi savā strarpā norēķinās. Šo uzrakstīju informācijai). Mēs paši atrodamies Rīgā, bet klients Daugavpilī. Tr.kompānija ved preci pa tasino mūsu klientam uz D-Pili. citreiz CMR līdz manīm nemaz nenonāk. Klients atsūta man savu PVM sask.faktūru. Vid Skanstes ielā man skaidroja (pa tel.), ka man dokumentos CMR nemaz nav vajadzīga, man ir PVM Sask fak. Bija pārbaude arī neprasīja, bet vakar viena kolēģe teica , ka vajag. Kur lai es tā kārtīgi izlasu Vajag vai nē. Ladu nsg.lv Saņemot no piegādātāja attaisnojuma dokumentu par preču iegādi, grāmatvedības darbinieks, kura pienākumos tas ietilpst, saskaņā ar grāmatvedības dokumentu apgrozības shēmu pārbauda, vai dokuments satur par preču iegādi nepieciešamo informāciju. Preču piegādes dokuments šajā gadījumā atbildīs katras dalībvalsts noteiktajām prasībām, un tāpēc tas bieži vien neatbildīs Latvijas nodokļu rēķina prasībām. Parasti, saņemot preces no citas valsts, tiek saņemts CMR – invoice, kurā ir norādīta preču kopējā summa, atlaides vai pieskaitījumi un preču specifikācija, kurā ir norādītas preces pa nomenklatūrām un to izcenojumi.
Ilzer
Ilzer 16.04.2008 11:28
321 сообщение на сайте

Ответы (2)

Es vienmēr šos CMR pieprasu no Piegādātāja, kopā ar Invoisu. Cik zinu, CMR ir obligāts dokuments, lai pierādītu, ka prece ir ienākusi Latvijā, un ir piemērojams 0% PVN.
Dzim
Dzim 25.04.2008 10:08
15 сообщений на сайте
А что здесь напрягаться то? Главное, что бы налоговый счёт от них был, а СМР это им нужна, что бы доказать правомочность применения 0% ставки, у Вас то будет реверс. Вот если вы будете отправлять в ЕС товар и примените 0% стаку, тогда уже вы будете напрягаться по поводу наличия документа, который подтверждает вывоз этого товара из страны.
Tt7
Tt7 25.04.2008 10:18
37863 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.