Preces iegāde ES- CMR
Sveiki,Esmu galīgi apjukusi. Mums situācija sekojoša- ieprkam preci Lietuvā (piegādātājs mums preci piegādā ar savu transportu un rēķ.par transporta pakalpojumiem neizraksta, pakalpojumi iekļauti precese cenā. Tālāk transporta komp.izrakstarēķinu par transporta pak. piegādātājam un viņi savā strarpā norēķinās. Šo uzrakstīju informācijai). Mēs paši atrodamies Rīgā, bet klients Daugavpilī. Tr.kompānija ved preci pa tasino mūsu klientam uz D-Pili. citreiz CMR līdz manīm nemaz nenonāk. Klients atsūta man savu PVM sask.faktūru. Vid Skanstes ielā man skaidroja (pa tel.), ka man dokumentos CMR nemaz nav vajadzīga, man ir PVM Sask fak. Bija pārbaude arī neprasīja, bet vakar viena kolēģe teica , ka vajag. Kur lai es tā kārtīgi izlasu Vajag vai nē. Ladu nsg.lv Saņemot no piegādātāja attaisnojuma dokumentu par preču iegādi, grāmatvedības darbinieks, kura pienākumos tas ietilpst, saskaņā ar grāmatvedības dokumentu apgrozības shēmu pārbauda, vai dokuments satur par preču iegādi nepieciešamo informāciju. Preču piegādes dokuments šajā gadījumā atbildīs katras dalībvalsts noteiktajām prasībām, un tāpēc tas bieži vien neatbildīs Latvijas nodokļu rēķina prasībām. Parasti, saņemot preces no citas valsts, tiek saņemts CMR – invoice, kurā ir norādīta preču kopējā summa, atlaides vai pieskaitījumi un preču specifikācija, kurā ir norādītas preces pa nomenklatūrām un to izcenojumi.