Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nav samaksāts par pakalpojumu К списку тем
Nav samaksāts par pakalpojumu
Labdien!
Sakiet, lūdzu, varbūt kāds var ieteikt kaut ko šādā jautājumā. Gribam rakstīt pretenzijas vēstuli par to, ka bērnudārzā vecāki nav norēķinājušies par bērna ēdināšanu. Viņi saka, ka maksās pēc mācību gada. Kādus MK noteikumus varu piesaukt, ka parāds jāapmaksā nākamajā mēnesī un turpmāk ēdināšanu var pārtraukt sniegt. Jo lieta tāda, ka rēķini vecākiem netiek rakstīti (kur varētu būt norādīts samaksas termiņš), bet viņi maksu samaksā EKA.
Paldies!
Ответы (39)
vai tad līgumā par samaksu nav nekas paredzēts?
Rēķinus nerakstāt - bet pretenziju esat gatavi formēt.
Uz kāda pamata?
Varbūt - vispirms mēģinat pa labam.
Ar atgādinājuma vēstulēm, kas adresētas personīgi nemaksātāja bērna vecākiem.
Ir tikai telpu nomas līgums ar pašvaldību, kuras pārziņā ir b/d un kur noteikt, ka nomnieka pienākumi ir sniegt ēdināšanu. Līgumi ar vecākiem nav.
Ir bijušas pārrunas un atgādinājuma vēstules, nekas nelīdz.
Tad sākiet ar to, ko0 teicu.
Un kopēju paziņojumu - atgādinājumu uz sienas.
Pamats pretenzijai varētu būt bērna apmeklējuma lapa no bērnudārza.
Ir jābūt kādam pamatam - kāpēc TĀ.
Slikti ēdinat?
Dārgi ēdinat?
Tā parādniece ir tikai viena, tāpēc varētu būt, ka nav ne slikta, ne dārga ēdināšana. Ar pārējiem vecākiem nav problēmu.
Insi
ziņojumu: 87 25.04.2008 13:21
Ir tikai telpu nomas līgums ar pašvaldību, kuras pārziņā ir b/d un kur noteikt, ka nomnieka pienākumi ir sniegt ēdināšanu. Līgumi ar vecākiem nav.
Bet tad kāpēc vispār ir kaut kas vecākiem jāmaksā, ja ar viņiem nav līguma? Es gan nemaksātu
Uzrakstiet atgādinājuma vai brīdinājuma (pēc Jūsu ieskata) vēstuli, kurā starp citu miniet, ka vērsīsiet pret viņu un viņas(a ienākumiem piedziņu pakalpojuma samaksas nodrošināšanai.
Vai tad jābūt kaut kādam līguma ar bērnudārzu vai skolu, kurā viņš iet?
... gadījumā, ja viņī neapmakās par saņemto pakalpojumu līdz ... /termiņš/.
Nu es jau gribu to vēstuli - atgādinājumu, bet gribu arī kaut kādu normatīvo aktu, kas nosaka, kad parāds uzskatāms par parādu.
ir jābūt līgumam starp vecākiem un bērnudārzu, kurā ir aprakstīti abu pušu tiesības un pienākumi, ja man tāda līguma kā vecākam nav, (muļķīgs jautājums)tad kā es varu zināt ka man par kaut ko ir jāmaksā?
Ā, skaidrs. Uzrakstu vēstuli ar nosacījumu, ka jāsamaksā līdz... Ja nē, tad.... Bet ir kādi MK noteikumi, cik lielu to termiņu drīks uzlikt? Drīkst, piemēram, 5 darbadienas?
Insi
ziņojumu: 90 25.04.2008 13:31
Nu es jau gribu to vēstuli - atgādinājumu, bet gribu arī kaut kādu normatīvo aktu, kas nosaka, kad parāds uzskatāms par parādu.
PAR KĀDU PARĀDU VAR BŪT RUNA JA NAV JURIDISKA DOKUMENTA< KA VECĀKIEM IR KAUT KAS JĀMAKSĀ
Varat balstīties uzCivillkums.
Insi
ziņojumu: 91 25.04.2008 13:33
Ā, skaidrs. Uzrakstu vēstuli ar nosacījumu, ka jāsamaksā līdz... Ja nē, tad.... Bet ir kādi MK noteikumi, cik lielu to termiņu drīks uzlikt? Drīkst, piemēram, 5 darbadienas?
KĀDI TERMIŅI JA NAV JURIDISKA DOKUMENTA< KA VECĀKIEM IR KAUT KAS JĀMAKSĀ
Larao, ir fakts, kas pastāv un to tik viegli apstrīdēt nemaz nevar. Ja nevar pierādīt apmaksu par pakalpojumu, tad var un jāmēģina to piedzīt.
Ne vienmēr ir jābūt visam kārtotam rakstiskā veidā.
Klaigāt nevajag.
Es vēlreiz saku, ka ir noslēgts līgums ar pašvaldību par telpu nomu, kurā ir minēts, ka mums ir jāsniedz ēdināšanas pakalpojumi, un porcijas cena.
Закрыть
Краткое описание нарушения