Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
ziedu veikals К списку тем
Ответы (23)
Tie kuri, ražo tos pušķus, lai raksta kalkulāciju katram pušķim.Vai tad ne tā????:-)
Aivareno 01.05.2008 14:57
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Ну, кто их выращивает сам и сосчитал, а кто продаёт точно так же должен высчитать сколько его цветочек стоит и сколько та мишура, в которой его продают.
Ой, ну на какую сумму той мишуры будет в одном букетике? 0,00001 латов? Я думаю, всю сумму закупки мишуры сразу на расходы, а если очень захочется, то на конец года сделать инвентаризацию ниточек, проволочек и т.п. и убрать с расходов в запасы. Но не думаю, что если этого не сделать, баланс будет шибко искажённым.
Aivareno
nu skaita jau tie taisītāji, bet nu nereāli tak tos knibuļus visus saskaitīt
man jau gribētos darīt kā Martinas saka - uzreiz norakstīt, kaut vai atsevišķa izevumu kontā, kur lai parādās arpuškiem saistītās izmaksas
nu skaita jau tie taisītāji, bet nu nereāli tak tos knibuļus visus saskaitīt
man jau gribētos darīt kā Martinas saka - uzreiz norakstīt, kaut vai atsevišķa izevumu kontā, kur lai parādās arpuškiem saistītās izmaksas
Да, можно сделать отдельный счет, это будет очень прозрачно. Например, если в конце декабря закупили 10 мотков проволоки, а использовали 4, то на 31.12. 6 мотков должны появиться в запасах.
tāds stulbs jautājiens, bet tās kalkulācijas tak vispār jau pēc vadītāja ieskatiem ja , ko tur norādīt un kā. ja neprasa atsevišķi ieskaitīt tur katram pušķim darbinieka algu un elektrību un vēl visādas figņas, tad to var nerakstīt ja?
Jātaisa ir atsevišķa kalkulācija katram ziedu pušķim. Un SIA Valdei tās kalkulācijas ir jāapstiprina. Un pie grāmatojuma klāt jābūt arī Valdes sēdes protokola oriģinālam, ar parakstiem un obligāti ar apaļo firmas zīmogu.
Citādi - kriška!
Citādi - kriška!
Cika, Ваша задача, в основном, материалы списать правильно. Поэтому у Вас будет калькуляция на материалы. Всё остальное - в расходы сразу.
Я не составляю калькуляцию на букетики и пр. Списываю на 7 гр. В конце года по акту инвентаризации "восстанавливаю" остатки и перевожу в запасы.
Konsultacija 02.05.2008 01:09
1562 сообщения на сайте
1562 сообщения на сайте
Radās 2 komentāri
Aivaram 007- lieliska izpratne par floristiku!
Cikai- jā, kalkulācijas ir jātaisa. Esmu ziedu veikalā no 1994. gada.UnVID tematiskajā pārbaudē tika aizrādīts un pēc tam atsūtīts materiāls, ka VID floristu izstrādājumiem izcelsmes dokuments ir kalkulācija un it kā tie ir pielīdzināmi ražojumiem. Jūs norobežojiet preču iegādi no materiālu, kurus Jūs izmantojat izstrādājumu veidošanai, iegādes. Jūs taču,realizējot preces, savā uzcenojumā esat iekļāvuši gan transporta,gan elektrības,ūdens,telpu uzturēšanas, kredīta % utt. izmaksas, un tai skaitā arī šāda veida palīgmateriālu izmaksas.Tā kā nevajag materiālus, kuri tiešām iegādāti kā palīgmateriāli likt šajās floristu primitīvajās kalkulācijās. Ja Jūs, piemēram, floristu stiepli, oāzes, dekoriņus un citus materiālus arī tirgojat, un Jums tā ir kā prece, tad gan ar visu uzcenojumu ir jāliek kalkulācijā.Un materiālu krājumus, ja tiešām būtiski atlikumi paliek, inventarizējiet, kaut gan es tā nedaru.
Aivaram 007- lieliska izpratne par floristiku!
Cikai- jā, kalkulācijas ir jātaisa. Esmu ziedu veikalā no 1994. gada.UnVID tematiskajā pārbaudē tika aizrādīts un pēc tam atsūtīts materiāls, ka VID floristu izstrādājumiem izcelsmes dokuments ir kalkulācija un it kā tie ir pielīdzināmi ražojumiem. Jūs norobežojiet preču iegādi no materiālu, kurus Jūs izmantojat izstrādājumu veidošanai, iegādes. Jūs taču,realizējot preces, savā uzcenojumā esat iekļāvuši gan transporta,gan elektrības,ūdens,telpu uzturēšanas, kredīta % utt. izmaksas, un tai skaitā arī šāda veida palīgmateriālu izmaksas.Tā kā nevajag materiālus, kuri tiešām iegādāti kā palīgmateriāli likt šajās floristu primitīvajās kalkulācijās. Ja Jūs, piemēram, floristu stiepli, oāzes, dekoriņus un citus materiālus arī tirgojat, un Jums tā ir kā prece, tad gan ar visu uzcenojumu ir jāliek kalkulācijā.Un materiālu krājumus, ja tiešām būtiski atlikumi paliek, inventarizējiet, kaut gan es tā nedaru.
Vijoliite 02.05.2008 07:22
1711 сообщений на сайте
1711 сообщений на сайте
Piekrītu Vijolītei, bet neviens labāk par floristu nezinās , ko tajā pušķi saliek iekšā.Un endomāju , ka ir tik grūti uzskaitīt.Paņēmi stiepli - 0,02 Ls. paņēmi ziedu - 0,30 Ls un tā uz priekšu.Kad pušķis gatavs - uzliek uzcenojumu un pārdod.
Aivareno 02.05.2008 08:17
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Vijolīte - paldies par uzslavu.
Man kā medusmaize tādā dienā kā šodien - apmākusies - ni pavasara, nikā... :'(
Man kā medusmaize tādā dienā kā šodien - apmākusies - ni pavasara, nikā... :'(
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть