Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Dži jautājumi par ACCA К списку тем

Dži jautājumi par ACCA
Izstudēju gan http://www.johnmoffat.lv gan pašu ACCA lapu, kā arī citus Latvijā pieejamos kursus, bet nesapratu dažas lietas:

1)kā īsti atšķiras Moffata un piemēram Vertspapīru piedāvātie kursi?

2)Mofata lapā neizpratu līmeņu sadalījumu: Ko nozīmē tie F1, F2?
Jogijs
Jogijs 09.05.2008 10:52
127 сообщений на сайте

Ответы (11)

Cik es atceros - Vērrtspapīri piedāvā tikai vienu daļu no ACCA kursa- Starptaut. fin.pārskatu standartus, kas īstenībā ir tikai viens no ACCA eksāmeniem.

F- ir pamatlīmenis un P - ir profesionālais līmenis- lai kārtotu P līmeni ir jānokārto (vai jādabū atbrīvojums) visus F eksāmenus - tas ir arī ACCA exāmenu sadalījums.

pastāv arī trešā ACCA studēšanas opcija- nopirkt grāmatas (var gan pie Johna, gan arī tieši no UK), pieteikties ACCA uz exāmenu un mācīties patstāvīgi - izmēģināju iepriekšējo sesiju šādā veidā un izsecināju, ka man tomēr vairāk patīk iet uz kursiem, lai vismaz rodas kopējais priekšstats .

Inguscha
Inguscha 09.05.2008 11:22
44 сообщения на сайте
Уху,только стоят те курсы неслабо, да и позволить себе несколько полных дней учебы посреди сезона как-то не могу. Так что приходится по книжкам. Кстати, напрямую из UK дешевле, д и экстры имеются (типа онлайн-дступа к книжкам и тестам)
Komarik
Komarik 09.05.2008 12:22
10159 сообщений на сайте
nu tas ka tie kursi nav leeti- to jau es sapratu!

doma saakt ar graamataam- bet atkal iisti neizprotu ar kuru tur var saakt?

ko noziimee piemeeram ACCA paper 1.1. , un kas ir ACCA i-learn un ACCA i-pass, un tad veel šitādas atradu: ACCA (NEW SYLLABUS)

aa un veel: vai ar viduveejaam zināšanām angļu valoda tur vispar ir ko darīt, vai tomēr jāpamacās angļu valoda?

aa un peec katra, piemeeram F1, seko eksaamens, taa ir?
Jogijs
Jogijs 09.05.2008 12:45
127 сообщений на сайте
Man šitos kursus apmaksā darba devēji: pamatdarbs -mācības, "mazulis" - grāmatas, tāpēc īpaši par cenām neiespringstu vienīgais, ka tik daudz laika ar kursiem tērēt tiešām nevar - tāpēc apmeklēju tikai Revision kursu katram papīram, kur viss tiek iziets ātrā tempā.

Par valodas zināšanām - man pamatvaloda (skolā un univ.) un darba valoda ir vācu. Angļu valodā dzīve piespieda pildīt atskaites, rakstīt par nodokļiem "mazulīša" vadībai - līdz ar to mans valodas līmenis bija - sadzīves angļu un gramatikas zināšanas tuvojās nullei, ekonomiskā un nodokļu valoda - "ar vārdnīcu un tildes gramatikas labotāju".Teikšu tā - bija mazdrusciņ grūti pirmajos papīros, bet, ja to pieņem kā neklātienes angļu valodas ekonomisko terminu express kursiņu, tad tas ir vēl papildus bonuss

Vai tieši Jums pietiek valodas zināšanu var pārliecināties, apmeklējot pie Johna F1 vai F2 kursiņu par iepazīšanās cenu - viņš periodiski savā mājas lapā afišē šādu opciju tieši ar mērķi, lai cilvēki atnāktu un saprastu vai varēs saprast, par ko ir runa. es arī aizgāju par 29Ls (bet tas jau bija vair;akus gadus atpakaļ)uz to kursu un sapratu, ka cilvēka spēkos ir viss- vajag tikai ļoti gribēt un ieguldīt spēkus un laiku

Par grāmatām un exāmeniem. Loģiski ir sākt ar F1 protams, bet vēl loģiskāk ir aizpildīt ACCA pieteikuma anketu, un atķeksēt tos exāmenus, no kuriem gribētos būt atbrīvotam, nomaksāt naudiņas un startēt jau ar vēlāku papīru. Ar manu vadības bakal. un grāmatvedības maģistru dabūju 4 exāmenu atbrīvojumu un tas ir reāls laika ietaupījums! Ir, protams, cilvēki, kas vienalga grib likt visus exāmenus no sākuma - tas nu kā kurš grib.

Vienā sesijā var kārtot vairākus exāmenusun arī jauktā kārtībā, bet nu tur ir sava sistēma, kādās sdaļās un cik daudz u.t.t.

i-learn u.c. i- ir datorizēta apmācības programma, ko var lietot papildus grāmatām, lai gatavotos exim. learn - kompakts apmācību disks, pass- exāmenu un testu krājums. Fuuu daudz uzskricelēju - nun cerams būs Jums skaidrāks
Inguscha
Inguscha 09.05.2008 15:18
44 сообщения на сайте
oi Liels tev Paldies! Tapa pavisam skaidrs!
Jogijs
Jogijs 09.05.2008 18:03
127 сообщений на сайте
AA- veel: vienas sesijas laikaa obligaati jaanoliek konkreets skaits eksaamenu? vai var arii kaut pa vienam likt?
Jogijs
Jogijs 09.05.2008 18:04
127 сообщений на сайте
Неа, за одну сессию можно не более 4 и все экзамены надо сдать в течение 10 лет, все остальное - на ваше усмотрение. С английским лучше все же дружить, потому как на экзамене одна из главных проблем - недостаток времени, все 3 часа надо писать практически без передышки. Так что времени на формулирование мыслей особо нету. Между тем первые экзамены - в основном повествовательные, где нет цифр - только слова. Да и можете себе представить, как изучать, скажем, чужое право плохо владея языком.
Komarik
Komarik 09.05.2008 20:52
10159 сообщений на сайте
Ingucha

un kā tev veicās pirmajā sesijā; eksāmenos, ar saprasšanu angļu valodā? Vai tu papildus angļu valodu ar mācijies? Gribās jau tos kursus, bet drusku baida angļu valoda, ka varētu ar visu nesaprast.
Jogijs
Jogijs 14.05.2008 12:25
127 сообщений на сайте
Nu tikko pabeidzu Revision kursiņu F9 pie Johna- paliek tikai exāmens. Vēlreiz atkārtoju - es nevienu dienu neesmu mācījusies angļu valodu. Vienā extremālā brīdī man nācās ļoti daudz rakstīt par nodokļiem Latvijā angliski runājošam fin.dir no tā laika manā galvā saglabājās pāris kripatas ekonomisko terminu un diezgan daudz vārdu no nodokļu terminoloģijas. Vēl es zināju pāris vardus no filmām - bet nu tas īsti ACCA nelīdzēja.Man pirmais exāmens bija Informatīvās sistēmas - tur izrādījās ir tikai texts- vispār nekādū ciparu - šitā es jutos, kad uzzināju, jo es savā naivumā domāju, ka tur būs tikai risināmie uzdevumi grāmatvedībā un finansēs. Mana stratēģija uzvarai pār angļu valodu bija 1 exis/sesijā, jo dzīvē man steigties nav kur - mana alga nav atkarīga no ACCA sertifikāta esamības tad nu 1,5 mēneša laikā es iekalu vārdiņus, kuri attiecās uz definīcijām un mēģināju īzprast pašas definīcijas (viss notika vai nu pēc darbiem apmēram starp 22-un 00 naktī vai brīvdienās ar aktīvu tildes vārdnīcas palīdzību) - tad nu lūk acis grāmatu izbijās - bet cilvēks principā var visu - viss ir atkarīgs no gribasspēka - eksāmenu noliku - novērtējums bija ļoti augsts - Johns bija pārsteigts - jo es principā runāt angliski gandrīz neprotu - man nav ne gramatikas ne sadzīves vārdiņu zināšanu. Bet nu ar šitādām zināšanām esmu jau pie 9 papīra. Tā ka Jogij, ja ir kaut vai viduvējas zināšanas angļu valodā, tad problēmas ar saprašanu nevar būt - vienīgais ir jārķkinās, ka problēmas var būt ar priekšmetiem un pašu exāmenu - tur ļoti īsā laikā jāizdara daudz - jāatrisin n-tie uzdevumi un vēl jāsaraksta komenti. tā ka ja ir viduvējs anglenes līmenis un zināšanas finansēs un grāmatvedībā, tad ar to pilnībā pietiek, lai ņemtos ar tiem kursiem. Un pamēģiniet noteikti tos iepazīšanās kursus, pēc tam viss būs skaidrs gan par valodu, gan par exāmeniem vēlu veiksimi, neatlaidību un izturību!
Inguscha
Inguscha 14.05.2008 18:05
44 сообщения на сайте
Inguscha!

Paldies tev par iedrošinājumu! Laikam būs jāpamēgina!

Tam iepazīšanās kursam jau pieteicos!
Jogijs
Jogijs 15.05.2008 11:02
127 сообщений на сайте
Sveiki! Ja kads vēl ir ieinteresēts ACCA kusros, 14. Jūnijā ir specials bezmaksas kurss. Vairak informacijas šeit www.johnmoffat.lv/acca
Kriskl
Kriskl 30.05.2008 14:49
2 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.