Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Dokumenti kompensācijas piedziņai no biroja telpu iznomātāja К списку тем
Dokumenti kompensācijas piedziņai no biroja telpu iznomātāja
Vai kāds var palīdzēt situācijā, kad biroja telpu Iznomātāja vainas dēļ (viņa noalgotais neprofesionālais elektriķis mainot kaut kādus vadus nepareizi tos saslēdzis) mūsu uzņēmumam izdega pāris datori, kopētājs un vēl visādas mazākas elektroierīces. Kāda dokumentācija mums jāsastāda?
1) Droši vien kaut kāds akts vispirms par to, ka šāda situācija radusies (tikai - kas tas varētu būt par aktu? - par materiālo vērtību bojājumiem?). Bet mēs vēl nezinam zaudējumu vērtību. Gaidam arī slēdzienu par datoru un kopētāja bojājumiem - tad redzēs, būs labojami vai jāpērk jauni.
2) Kad būs zināmi zaudējumu apmēri, kādi dokumenti mums jāiesniedz Iznomātājam, lai saņemtu kompensāciju?
Lūdzu palīdzēt!
Ответы (2)
Правильно думаете.
Сначала дождитесь бумаги от специалистов, чтобы написали причину порчи.
Полагаю, что еще какого-то сертифицированного электрика надо привлечь, чтобы зафиксировал ляпы в проводке. До тех пор не давайте ничего переделывать.
Потом оценивайте ущерб и пишите претензии.
Не согласится платить, придется топать в суд и там доказывать то, что вы сейчас сказали.
Kā es saprotu, Jums ir jāsastāda tādi dokumenti, kurus vajadzības gadījumā varēsit iesniegt tiesā. Tātad, uzreiz ir jāsavāc pierādījumi. Nu es tad uzrakstītu aktu, kur būtu parakstījušies visi, kas redzēja elektriķi un ko viņš tur darīja, un bija klāt ,kad Jums sabojājās tehnika. Pievienojiet tehnisko aktu par bojājumiem un uzrakstiet pretenziju, kur arī izklāstiet to, kāpēc viņam kompensāciju būs jāmaksā:
1) ka tas bija viņa elektriķis;
2) ka Jums ir liecinieki, kas redzēja ka viņš atnāca un strādāja ar elektrību un kas noticis pēc tam;
3) ka ir pievienoti 2 akti, par ko tie ir;
4) un ka Jūs piedāvājat labtīcīgi samaksāt kompensāciju, kas sastāv no
a) tādām un tādam summām (remonta summas - aprēķins, ko veica firma ...) vai lai iznomātājs pats noremontēs tehniku,
b) un citas tehnikas nomas maksu, kamēr remontē Jūsējo.
Nu tā es redzu.
Закрыть
Краткое описание нарушения