Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pārvadātājs pavadzīmē
Noteikumi nosaka, ka pavadzīmē jānorāda pārvadātāja nosaukums (fiziskai personai — vārds, uzvārds), nodokļu maksātāja reģistrācijas kods (ar pievienotās vērtības nodokli apliekamai personai — reģistrācijas numurs Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā), transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurs un transportlīdzekļa vadītāja vārds un uzvārds;
Atnesa pavadzīmes, kur norādīts veseli četri transportlīdzekļi uzreiz. Vai mest tādas atpakaļ?
Darījums esot tāds, ka visu dienu piegādāja smiltis ar četrām mašīnām un dienas beigās izraksta vienu pavadzīmi.
Ответы (20)
Domāju ka atpakaļ nav jāmet, izklausās pilnīgi loģiski. Var pielik grāmatvedības izziņu.
Tikai nezinu vai atļauts vest kādu kravu bez
PPR.Renonāku pretrrunās.:-/
Es jau ar domāju, ka pavadzīme vajadzīga katrai kravai. Bet tad atkal daudz tās rakstīšanas un papīru.
Vai šo darījumu nevar noformēt kā pakalpojumu, jo pavadzīmē rakstīts <smilts piegāde>
uhu un uz ceļa to jūsu ''pakalpojumu'' aptur bez pavadzīmes un sākas ''burvīgs'' dialogs ar attiecīgajām instancēm
Firma, kas piegādā smilti ir tikai piegādātāji. Viņiem pieder smagās mašīnas, traktori u.c. tehnika. Tātad viņi pērk smilti no īpašniekiem, kam pieder smilšu karjeri un karjerā izraksta dokumentus uz to smilti. Tā, kā es domāju, ka dokumenti transportējot smilti jau ir. Mums sagatavo būvlaukumu un atkal viņi raksta pavadzīmi.... Tāpēc es jautāju vai nevar šo darījumu noformēt kā pakalpojumu?
Tātad par smilti - kā materiālu būvobjektā, Jums cita dokumenta nav un nebūs. Par cik pašizmaksā iekļaujamas transportizmaksas līdz noliktavai vai būvobjektam - tad arī grāmatojiet pavadzīmē uzrādīto vērtību pilnā apmērā kā materiālās izmaksas.
Man sākotnēji jautājums bij tāds, ka atnesa pavadzīmes, kur norādīts veseli četri transportlīdzekļi uzreiz. Vai mest tādas atpakaļ?
Darījums ir tāds, ka visu dienu piegādāja smiltis ar četrām mašīnām un dienas beigās izraksta vienu pavadzīmi ar norādītiem četriem transportlīdzekļiem.
Paldies par viedokļiem.
Metīšu tās pavadzīmes atpakaļ, jo četri transportlīdzekļi jau nevar būt norādīti vienā pavadzīmē.
Nav vērts celt traci par neko.
Es arī domāju, ja viss ir izgājis sveikā un policija nevienu nav apturējusi un arestējusi, tad lai paliek kā ir:-D
VIDs atnāks vēlāk un mierā neliksies!
Vienīgais, ar ko gan ieteiktu nodrošināties - kalkulācija!!!, ja līgumāpakalpojuma cena nav atšifrēta.
Nesaprotu kāds sakars iegādātai precei (smiltīm) ar kalkulāciju?
Domāju, ka sakarā ar šo:
30.05.2008 16:04
...jo pavadzīmē rakstīts <smilts piegāde>
un šo
30.05.2008 18:58
Firma, kas piegādā smilti ir tikai piegādātāji. Viņiem pieder smagās mašīnas, traktori u.c. tehnika. Tātad viņi pērk smilti no īpašniekiem, kam pieder smilšu karjeri un karjerā izraksta dokumentus uz to smilti.
Zinu, jau zinu, ka VID atnāks un mierā neliksies. :)Vienreiz jau man aizrādīja par to, ka nebij norādīts pavadzīmē piegādātājs, otreiz jau ar brīdinājumu netikšu cauri.
Firma, kas piegādā smilti ir tikai piegādātāji. Viņiem pieder smagās mašīnas, traktori u.c. tehnika. Tātad viņi pērk smilti no īpašniekiem, kam pieder smilšu karjeri un karjerā izraksta dokumentus uz šo smilti un tad viņi atkal mums raksta pavadzīmi (pavadzīme pavadzīmes galā). Varbūt, ka varēja šo darījumu noformēt kā pakalpojumu? (mazāk pavadzīmju būtu jāraksta)
Ja viņi pērk smilti un jums piegādā ar pavadzīmi, tad viņi ir tās smilts īpašnieki! Un raksta paši pavadzīmes.
Ja Jūs paši pirktu smilti karjerā no paša smilts īpašnieka, tad piegādātājs jums izrakstītu rēķinu par pakalpojumu, bet karjers - par katru kravu pavadzīmi.
Andaz, pavadzīmes jau ir, tik par dienas laikā visu piegādāto smilti ir rakstīta viena pavadzīme. Vajadzēja jau katrai kravai savu, vai ne? Pamanīju to tik tāpēc, ka norādīti četri transportlīdzekļi vienā pavadzīmē.
Nu negribās man to grāmatvedi jau tā tiranizēt un pieprasīt pavadzīmi katrai kravai, un tamdēļ jautāju, vai nevarēja iet vieglāku ceļu.
Tas, ka ir bijušas pavadzīmes bez pārvadātāja - ir viens.
Tas ka ir ierakstīti pārvadātāji un vairāki - ir cita opera.
Domājat, ka konkrētajā gadījumā Jūs esiet vaininieki, kuri sodāmi pirmāmkārtām?
Ja gribēs - iztramdīs par visu un visus līdz saknēm tāpat.
Tas gan ir mans "dziļi" personīgais viedoklis izejot no tā, ko un kā šajā situācijā darītu pati.
4.Pavadzīmi lieto:
4.1.parattaisnojuma dokumentu grāmatvedībā darījuma iegrāmatošanai un rēķinu maksai par piegādātajām precēm;
4.2.parpreču PAVADDOKUMENTU, kas apliecina preču izcelsmi un piederību.
5.Pavadzīmi var izmantot par pievienotās vērtības nodokļa rēķinu, ja tajā norādīti likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" pievienotās vērtības nodokļa rēķinam noteiktie rekvizīti.
Dariet kā pati nolemsiet! Jūsu atbildība.
Закрыть
Краткое описание нарушения