Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pavadzīmju noformēšana
Sakiet lūdzu, ir MK 1038 par pavadzīmju noformēšanu!
problēma sākās ar VID, Noformējot pavadzīmi es vienmēr esmu uzskatījusi ka uzņēmuma rekvizīti ietver sevī arī bankas norēķinu kontu! un to esmu tā arī likusi
tagad VIDs aprēķina soda naudu par to ka pavadzīme nav noformēta pareizi
Jā lasu Mk noteikumus un tur ir rakstīts par papildus rekvizītiem, tai skaitā arī norēķinu rekvizīti ir jānorāda pavadzīmes beigās!
Vai kādam vēl ir bijusi šāda situācija un kā no tās iziet?
Ответы (143)
MK 1038.
III. Pavadzīmes rekvizīti
9. Pavadzīmē norāda šo noteikumu 7.punktā noteiktajiem darījumiem atbilstošus rekvizītus ŠĀDĀ SECĪBĀ ( izcēlums mans):
Domāju balstās uz šo.
Nu jāsaka ne velti VID savā mājas lapā ierakstījuši STULBI>:-0
Да бред это! Любой знающий бух будет указывать основной счёт банка в данных об отправителе и получателе, это счета в других банках уже можно указать внизу, а штрафовать за это и вовсе нонсенс!
Pilnīgi piekrītu, bet...........
Конечно, ситуация идиотская.Нарушение, вроде как есть, если исходить из правил 1038.Однако, если принять во внимание тяжесть нарушения, можно было бы ограничиться и предупреждением.А штраф большой ? В любом случае, я бы оспаривала.
Jāatrod likumdošanas pants, kurā teikts, ka, ja nodarījums nav būtisks, tad par to sodīt nedrīkst!
Un kā jūs visi pārējie tagad domājat rīkoties ar pavadzīmēm.Jeb visi nogaidam -kas būs.
Domāju, ka svarīgi saņemt info no grāmatvežiem, ja kaut kas tāds turpinās.
... net vispirmāmkārtyām info no Liepal.
Sasodiic...
... bet vispirmāmkārtām info no Liepal.
APK
21.pants Iespēja atbrīvot no administratīvās atbildības maznozīmīga pārkāpuma gadījumā
Ja izdarītais administratīvais pārkāpums ir maznozīmīgs, institūcija (amatpersona), kas pilnvarota izlemt lietu, var atbrīvot pārkāpēju no administratīvās atbildības un aprobežoties ar mutvārdu aizrādījumu.
Tas var būt risin/ajums vienai reizei, bet ne visam turpmākam laika periodam. IMHO
Jā tikai kas atkal ir uzskatāms par maznozīmīgu atkal ir subjektīvs jēdziens;-)
Varbūt šo - grāmatvedības pamatprincipi
formas pakļaušanas saturam princips – saimnieciskie darījumi jāiegrāmato un jāatspoguļo finanšu pārskatos ņemot vērā to ekonomisko saturu un būtību nevis tikai juridisko formu;
Ekonomiskais saturs un būtība saprotama tikai forma atšķiras8-)
Банковские реквизиты являются "CITI LIETOTĀJAM NEPIECIEŠAMIE PAPILDU REKVIZĪTI", как сказано в правилах.Это значит, что вписывать их не обязательно. Так почему же меня должны штрафовать за то, что я эти "дополнительные" реквизиты вписываю в накладную в привычном для этого лиетотая месте?
Так нарисовали бы для нас вейдлапу и штрафовали бы за то, что не соблюдаем.
Так нарисовали бы для нас вейдлапу tāda VID mājaslapā IR.
Мы ужО переделали свои ППР на будущее.:-)
Nu mēs tā kā arī taisāmies, ko darīsi, šablonu ja var mainīt kā kungi grib. Tikai lai uz atpakaļu neštrāfē.Bet ja nebūtu šajā sarakstē ieskatījusies nemūžam tas neienāktu prātā;-)
Ja vairs nav kur piesieties, tad piesienās pie tukša gaisa!
Kāda gan nozīme, kurā stūrī es pavadzīmei norādus dažus rekvizītus! Galvenais, ka tie IR! Un, tā kā man šādas pavadzīmes ir jau 2 gadus, tad maniem klientiem IR PIERASTS meklēt bankas rekvizītus TAJĀ VIETĀ un neviskurnebūt lapasotrāmalā!:-<
Nez kāpēc Liepal klusē;-)
Закрыть
Краткое описание нарушения