Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
piemaksa pie darba algas К списку тем
piemaksa pie darba algas
Lugums padalities pieredze kā to labāk noformēt?Ja piemaksa tiks parskaitita uz darbinieka kontu?Ka premiju??:-/
Paaldies jau ieprieksh.
Ответы (40)
Visas piemaksas jāiekļauj darba algas aprēķinā. Un nav nekādas starpības - izmaksāsiet no kases vai pārskaitīsiet uz kontu bankā.
Ja piemaksa - sauciet par piemaksu, norādot rīkojumā kas tā par piemaksu - vienreizēja, pastāvīga, par papildus darbu, par kāda saslimuša aizvietošanu vai kā citādi.
Ja prēmija - sauciet par prēmiju.
Kurš gan šeit var zināt, kas Jums tur ir - piemaksa vai prēmija!
Paldie spar info Aivar!Gan es pati izdomasu, vai ta ir piemaksa vai premija:-D
Ja piemaksa ir noteikta.Piemēram procenti no apgrozījuma,lai tādējādi stimulētu darbienieku palielināt apgrozījumu,tad es to ielieku līgumā.LOL
Aivareno
Jautājums, manuprāt, bija par grāmatvedības uzskaiti.
Bet varbūt, ka kļūdos.
Šķiet, ka par piemaksām te vēl nesen bija runa.
Kikii_vt. izmastojiet meklētāja iespējas.
Aivareno
Jautājums, manuprāt, bija par grāmatvedības uzskaiti.
Bet varbūt, ka kļūdos.
Ja piemaksa ir noteikta.Piemēram procenti no apgrozījuma,lai tādējādi stimulētu darbienieku palielināt apgrozījumu,tad es to ielieku līgumā
ES atbildēju - ja piemaksa ir patstāvīga, tad līgumā ieliekot punktu par piemaksu,nav jāraksta rīkojums.:-)
Aivareno
Viss skaidrs.
Nekā personīga.
Nu bet protams,nekā personīga!:-)
Kāpēc jājauc kopā lietvedība ar grāmatvedību un vēl personāla uzskaiti?
Vai tas ir tāpēc, ka mums uzņēmumos tikai viens cilvēks ar to visu nodarbojas?
Personāla dokumenti jāglabā 75 gadi un jānodod VA. Ko jūs nodosiet, ja nebūsiet rakstiski noteikuši piemaksas?
Pie tam - līgumi tiek slēgti starp darba devēju un darba ņēmēju personīgi. Tas nav jālasa grāmatvedim vai vēl kam! Priekš grāmatveža tiek rakstīts rīkojums.
Jā, Andaz, viss ir skaisti līdz brīdim, kamēr ir cilvēks kurš veic personāla uzskaiti.Taču mazā uzņēmumā , kurā es darbojos, ir mazs štats.Arī apgrozījums ir neliels.Taču grāmatvedis uzraksta gan rīkojumus, gan darba līgumus noslēdz.Jo:
1) Kadri gandrīz nemainās un kadru ir maz - 5 darbinieki( ģimenes uzņēmums)
2) Nav daudz ne rīkojumu, ne līgumu.
3) man tas nesagādā problēmas un grūtības.
Un šāda situācija ir
daudziem.Nekatrs uzņēmums var atļauties algot personāldaļu.To var atļauties lieli uzņēmumi, kā piemēram otra mana darba vieta.Otrā darbā ir gan juristi, gan dažādi speciālisti, programmisti, grāmatvežu ap 8 cilvēkiem, un tā tālāk un tā joprojām.:-)
Es arī esmu viena. Bet rakstu gan līgumus, gan rīkojumus.
Sevišķi tas viss noderēja, kad viens no uzņēmumiem likvidējās un dokumenti bija arhībam jānodod. Tur kaut kā neinteresē - viens tu tur vai vairāki - vajag līgumus un rīkojumus. Citādi, dokumentus pretim neņem. Nepieņem dokumentus, nevari likvidēties.
Pie tam - mans viedoklis, ka var neuzrakstīt kaut ko par PL, bet darbinieku dokumentiem jābūt noformētiem! Jo no tā, cik pareizi tie noformēti, var gadīties viņam pensijas aprēkins ietekmēsies. Un darbinieks nav vainīgs, ka maz darbinieku uzņēmumā.
Ir jau labi, vai tad es ko! Es jau neko.:-) Protams, dokumentiem jābūt kārtībā.
Aivareno
A kādā vēl uzņēmumā Jūs strādājat, a?
Aivar,es taču to nevaru atklāt.Piedodiet,nekā personīga.:-)
Aivareno
Kā tā - nevarat atklāt?
Kāpēc?
Tautai ir jāzina savi varoņi!
Ūja, kas tad ces par varoni.Varoņus meklējiet SWaeimas namā!Tur šie simts sēž.Es taču esmu vienkāršs cilvēks, divās darba vietās.:-)
Bet viņš, varbūt, grib Jums, Aivareno, pieminekli celt un tāpēc tik dikti pūlas interesējoties.
Man laukakmeni nevaļat,
Man pieminekli neceļat.
No tautas dainām tas jau celts
Un nerūsēs šis tautas zelts!
(Aivareno)
Закрыть
Краткое описание нарушения