Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Rēķini
Problēma ar rēķiniem. Nodarbojamies ar pakalpojumu sniegšanu, kā arī ar tirdzniecību.
Kā pareizi jāizraksta rēķini, kas saistīti ar paklapojumiem, lai neiznāk daudz parādnieku un nesanāk tā, ka maksājam lielu PVN.
Vai var darīt tā, ka par pakalpojumu rakstam rēķinu, bet nelaižam iekšā realizācijā, bet tad, kad samaksā klients mums naudu, tad rakstam rēķinu, kurš paradzēts nodokļu atskaitei?
Kā jūs formējat rēķinus par pakalpojumiem?:-|
Ответы (9)
Выписывайте счета на авансы, PVN начисляется по получению аванса. А после, за услуги минус аванс.
Только на ваш авансовый счет клиент может забить и не платить вообще. И ничего вы с него не получите.
Да и налоговая встречные проверки проводит. Если у клиента прошел предналог, а у вас нет реализации, то могут быть неприятные вопросы.
Ja Jums ir ienākumi, tad jāmaksā PVN. Un īstenībā te nav nekādas problēmas.
Bet es klientam izrakstu rēķinu (priekšapmaksas, avansa utt.) un viņam viņš jāsamaksā līdz noteiktam datumam. Viņš samaksā, tad tiek viņam rakstīts vēlviens rēķins, kurš paredzēts nodokļu atskaitei un to tad arī iekļauju realizācijā. Ja nesamaksā to priekšapmaksu vai avansu, tad rēķins anulējas. Pareizi saprotu?:-|
Правильно понимате. Но вы же, наверное, еще и для себя денег хотите, а не только налоги не платить.
Аннулируете тот счет и клиент забудет, что вообще кому-то должен.
Vai klients Jums maksājuma uzdevumā nenorāda pēc kāda rēķina šis maksājums veikts?
Es laikam neskaidri esmu sarakstījusi.:-/
Lieta tāda, ka mēs sniedzam pakalpojumu, vai arī pirms pakalpojuma sniegšanas izrakstam priekšapamaksas, pēcapmaksas vai avansa rēķinus (kā kuru reizi), bet mēs viņus neiekļaujam realizācijā, tas nozīmē, ka arī klients nevar viņus ņemt uz priekšnodokli. Tiklīdz nauda ienākusi, rakstam rēķinu, kas paredzēts nodokļiem. Vai tā?
BET - lieta tāda, ka daudzus no priekšapm.rēķiniem nesamaksā, ņemu un anulēju.
Vai ir iespējams savadāk kārtot visu ar rēķiniem? Man nepatīk, ka par vienu pakalpojumu tagad man iznāk divi rēķini.:-/
Ja iespējat turēt visu dzelžainā kontrolē un parādnieku nav, tad ir labi.
Если работаете по предоплате, то иначе не получится.
Счет на предоплату реализацией еще не считается и после реализации должен быть отдельный документ об этом.
Закрыть
Краткое описание нарушения