Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения
Līzingā ņemtas a/m pārdošana? К списку тем
Ответы (7)
Pamatojoties uz līzinga veidu, sk. piem.:
http://llda.lv/lizings/kas.html
jāskatās tas līgumā
bet t.k. ir "viena fiziska persona" var noslēgt pārjaunojuma līgumu...
a/m īpašnieks ?
http://llda.lv/lizings/kas.html
jāskatās tas līgumā
bet t.k. ir "viena fiziska persona" var noslēgt pārjaunojuma līgumu...
a/m īpašnieks ?
Tatjana77 18.07.2008 00:20
7478 сообщений на сайте
7478 сообщений на сайте
Mums tiko bija gadījums, kad pārņēmām no citas firmas līzingu. Tika noslēgta vienošanās( trīspusēja)par līzinga atlikušās summas pārņemšanu, kā arī tāds pats trīspusējs nodošanas- pieņemšanas akts, ka pārņemam iekārtas un neizmaksāto īpašuma vērtību.Ar mums tika noslēgts jauns līzinga līgums un sākām to maksāt.
Vienīgās problēmas ir ar to pašu nelaimīgo pavadzīmi. Hansa līzings uzstāj, ka viņiem tā nav jāraksta, bet es no savas puses uzstāju, ka tā man ir nepieciešama. Vēl neko neesam uz rokas dabūjuši, bet esam vienojušies, ka iepriekšējā firma raksta viņiem pavadzīmi, līzings savukārt mums par neizmaksāto līzinga summu.
Vienīgās problēmas ir ar to pašu nelaimīgo pavadzīmi. Hansa līzings uzstāj, ka viņiem tā nav jāraksta, bet es no savas puses uzstāju, ka tā man ir nepieciešama. Vēl neko neesam uz rokas dabūjuši, bet esam vienojušies, ka iepriekšējā firma raksta viņiem pavadzīmi, līzings savukārt mums par neizmaksāto līzinga summu.
Jā! Man arī līdzīgs gadījums. Mums ir ņemtas automašinas līzingā, tagad atdodam atpakaļ bankai, jo nespējam maksāt. ES arī domāju, ja mēs atdodam līzinga kompānijai atpakaļ automašinas, tad rakstu pavadzīmi (it kā pārdotu)- par tādu summu ko nosaka banka. PARĀDAM BUDŽETĀ MAKSĀJAMO NODOKLI. Bet , kad zvanīju uz banku, tad viņi teica, ka nekāda pavadzīme nav jāraksta, viņi paņem atpakaļ par saistību maksu +riska+utt. TĀ ES BEIGĀS ĪSTI NESAPRATU.
Sausene 18.07.2008 09:35
820 сообщений на сайте
820 сообщений на сайте
Paldies meitenes. Solas variants domāju pareizs, jo PVN tā kā budžetam būtu jāatgriež par neizmaksāto summu un kā savādāk to izdarīt, ja neraksta pavadzīmi.Sausenes variantu par bankas teikto arī nesaprotu. Kātad ar PVN.Betto ka jaunajam saistību pārņēmējam caur līzingu nekas vecajai firmai nav jāmaksā kaut kādi mistiski zaudējumi tas gan domāju ir pareizi, jo visi parādi viņam tad rodas tikai bankai.
Man arī šāds gadījums bija.
Firmas īpašnieks pats atrada pircēju, sarunāja ar līzinga kompāniju, noslēdza līgumu, a/m atdevām ar PPR, nodokli samaksājām. Nekādu problēmu. Manējais gan pārdeva par lielāku cenu, nekā bija atlikusī vērtība - laimējās. Mums vēl ieskaitīja starpību, jo līgumā bija paredzēts, ka norēķinus līzinga kompānija veic pa tiešo. Pie kam pircējs līzingu formēja citā līzinga kompānijā. Es tikai palūdzu izziņu par to, ka norēķini ir veikti, lai saistības izslēgtu no bilances.
Firmas īpašnieks pats atrada pircēju, sarunāja ar līzinga kompāniju, noslēdza līgumu, a/m atdevām ar PPR, nodokli samaksājām. Nekādu problēmu. Manējais gan pārdeva par lielāku cenu, nekā bija atlikusī vērtība - laimējās. Mums vēl ieskaitīja starpību, jo līgumā bija paredzēts, ka norēķinus līzinga kompānija veic pa tiešo. Pie kam pircējs līzingu formēja citā līzinga kompānijā. Es tikai palūdzu izziņu par to, ka norēķini ir veikti, lai saistības izslēgtu no bilances.
Es gan nezinu kāpēc no Hansa līzinga tik grūti mums iet ar to pavadzīmes dabūšanu, kas viņiem tik principiāli grūti blakus rēķinam, kuram apakšā rakstīts, ka rēķins izmantojams kā PVN rēķins, pavadzīmi iedot.
Unilīzings tādā ziņā problēmas nerada.
Unilīzings tādā ziņā problēmas nerada.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть