Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
krājumu uzskaites metodes К списку тем
krājumu uzskaites metodes
Labdien meitenes un zēni!
Sakiet līdzu, priekšnieks pēkšņi sajauca galvu un nevaru uz sitiena atrast likuma pantu
viņš mani grib pārliecināt, ka UIN atlikumi noliktavā ir jāpārrēķina pēc FIFO metodes, ja uzņēmums krājumu uzskaiti veic pēc vidējās svērtās metodes
palīdziet lūdzu nomaldījušām smadzenēm mājās atgriezties
Ответы (23)
vai pati paŗlasu un nesaprotu ko rakstu
aprēķinot UIN atlikumi noliktavā ir jāpārrēķina pēc FIFO metodes, ja uzņēmums krājumu uzskaiti veic pēc vidējās svērtās metodes
А что такое UIN atlikumi noliktavā?
UIN atlikumi noliktāvā? Kas tas ir?
Droši vien bija domāts: aprēķinot UIN, atlikumi noliktavā...
Kāpēc Jūsu priekšnieks tā domā?
uzņēmuma ienākuma nodoklis! Es jau arī par to, ka neatceros neko - ka atlikumi ietekmē UIN
bet man priekšnieks kājas piecirzdams bļauj, ka tā ir jābūt, un nevar paskaidrot no kurienes to ir ņēmis
tad vēl pajautāšu vai vispār ir kādi ierobežojumi krājumu uzskaites metodikas izmantošanā?
Krājumu uzskaites metode ietekmē uzņēmuma peļņu/zaudējumus un rezultātā arī UIN, bet par tādu pārrēķināšanu dzirdu pirmo reizi
Uzņēmuma vadītājs izvēlas vienu metodi: FIFO vai
vid.sv
Šī metode ir jāpielieto konsekventi.
nu ja! Es jau ar par to!
Aj, lai priekšnieks iet dillēs un ķamēr viņš nepateiks no kurienes viņš to ir dabūjis zināt nelikšos ne zinis
Bet ko viņš ar to gribēja panākt?
Если закупочные цены увеличились то последняя цена выше запасов больше списано больше Вот и налог с предприятия больше ну un t.tālāk
cik es no viņa saprotu lai pārrēķinu visu noliktavas uzskaiti
viņš pats īsti nesaprot ko grib! Viņam vēl pilnmēnes nav beidzies
налог меньше извините и наоборот
Lena08
tas ir skaidrs, nu, bet taču es netaisos rēķināt pēc divām metodēm vienlaicīgi! Varbūt to viņš no manis gribēja!? atbrauks atpakaļ pajautāšu
Nevajag jaukt divas lietas- krājumu uzskaites metodes un krājumu novērtēšanas metodes, tad viss būs skaidrs.
Krājumu uzskaites metodes: periodiskās inv.metodeun nepārtrauktās inv. metode.
krājumu novērtēšanas metodes: FIFO, vidējā svērtā, u.c. ne tik populāras.
Cik es saprotu - runa iet par FIFO un vidējo svērto!
Vai tā kaut kāda akcija vai, bet man arī šorīt teica, ka nedrīkst rēķināt pēc vidējās svērtās, bet vajagot pēc Fifo, es pilnīgi apstulbu! Izrakājos pa UIN likumu un noteikumiem, neatradu nekādus ierobežojumus.
Varbūt tiešām kaut ko garām esmu palaidusi
Labdien visiem! Lūdzu palīdziet ''materialo krajumu uzskaites metodika''(paraugs)
Sakarā ar to, ka cenas būtiski mainās, mums arī auditori lika pārrēķināt atlikumus pēc FIFO uz gada beigām, jo vidējā svērtā bija lielāka nekā pēdējā saņemtā partija.
bet man arī šorīt teica, ka nedrīkst rēķināt pēc vidējās svērtās
Да я тоже слышала ....как нам на курсах объяснили-ср-ный не утверждён стандартами.
Закрыть
Краткое описание нарушения