Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Referendums
Neaizmirsīsim, ka šodien jādodas uz referendumu.
Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē
Izdarīt Latvijas Republikas Satversmē šādus grozījumus:
1. Izteikt 78. pantu šādā redakcijā:
78. Ne mazāk kā vienai desmitai daļai vēlētāju ir tiesība iesniegt Valsts prezidentam pilnīgi izstrādātu Satversmes grozījumu projektu, likuma projektu, lēmuma projektu par Saeimas atlaišanu, kuru prezidents nodod Saeimai. Ja Saeima to nepieņem bez pārgrozījumiem pēc satura, tad tas ir nododams tautas nobalsošanai.
2. Izteikt 79. pantu šādā redakcijā:
79. Tautas nobalsošanai nodotais Satversmes pārgrozījums ir pieņemts, ja tam piekrīt vismaz puse no visiem balsstiesīgiem.
Tautas nobalsošanai nodotais likumprojekts, lēmums par Latvijas dalību Eiropas Savienībā vai būtiskām izmaiņām šīs dalības nosacījumos, lēmums par Saeimas atlaišanu ir pieņemts, ja balsotāju skaits ir vismaz puse no pēdējās Saeimas vēlēšanās piedalījušos vēlētāju skaita un ja vairākums ir balsojis par likumprojekta pieņemšanu, Latvijas dalību Eiropas Savienībā vai būtiskām izmaiņām šīs dalības nosacījumos, Saeimas atlaišanu.
Ответы (49)
Nezinu kā ar problēmām (svešas vai zināmas), bet demagoģijas dzīšana valdošajiem "pa spalvai" - tā gan Liepupei nav sveša.
Un ja nevar citādi, tad spļauj ārā visu ko vien māk, kas uz mēles - kā tāda tirgus bāba - jo skaļāka bļaušana, jo lielāka taisnība.
Liepupe
Nebēdājiet nu par mani tik ļoti. Izbēdāsiet vēl visu savu bēdu, un nekas pāri nepaliks tādiem gadījumiem, kad patiesi nāksies bēdāties.
Gan jau es kaut kā "pārsitīšos" arī bez Jūsu bēdāšanās.
Un neskatoties uz to, cik cītīgi Jūs mani šeit apriesiet, man patiešām no tā visa nekas nepielīp - kā pīlei ūdens, kā zaķim stopsignāls, kā vardei lietussargs...
Es mebūt nemītu mākoņos ar zelta maliņu.
Kāpēc vajadzīgi tādi pretnostatījumi pieļāvuma kategorijā, Auvareno - a'la *...Var jau būt, ka Jums šīs problēmas ir svešas. Man gan ne.* ?
Tas, Aivars007, ir ne tikai man, bet, liekas, arī daudziem citiem labi redzams.
Vai tas ir lielīšanās vērts un to tā turpināt - izlemjiet pats.
Varu tikai teikt vienu - tāda veida atrakcijas, kādas te piedāvājat Jūs, kā pats pieminējāt - ir gana, lai tādas Jūs turpinātu vidē, kur vēlaties komunicēt ar citiem.
Liepupe, nezinu ,kādos mākoņos Jūs tur mītat.Vismaz es dzīvoju uz zemes un parasta cilvēka dzīvi. Tāpēc es nevaru ciest gudru spriedelēšanu šādā stilā: "padomāsim", "izdarīsim secinājumus", "veiksim analīzi",tā vietā lai vienkārši paveiktu lietas,kas patiešām jāpaveic. Braucot pa Lietuvu ceļi ir labāki,nu jau arī Polijā iegulda milzīgus līdzekļus ceļos, bet Latvijai nav naudas. Eiropas naudiņas iet uz beigām - ko nu? Es negrasos ar Jums Liepupe strīdēties nedz pieļāvuma kategorijā, nedz apgalvojuma,nedz nolieguma. Es saku to ko domāju.:-(
Es arī dzīvoju parasta cilvēka dzīvi. Tādus spiedelējumus kā Jūs te pieminat - nepielietoju. Situāciju redzu un jūtu, bet to neveidoju tādā veidā, ka man būtu kas no daudzajām nekārtībām un aplamībām special jāadresē.
Mans jautjums gan bija Jūsu tieša izteikuma sakarā.
Veiksmīgu Jums jauno darba nedēļu!
Lai nu paliek tie mani spriedelējumi. Tāpēc jau mani apkārtējie ciena, ka esmu tāds kāds esmu un nevis savādāks.Es nevienam neko neadresēju.Cilvēku uztvere ir dažāda,tādēļ mūsu diskusija kādam šķitīs smieklīga, bet kāds var apvainoties.Manir viedoklis par lietām, notikumiem Latvijā un pasaulē un viņš būs vienmēr, jo es domāju par šīm lietām.Tā teikt filozofēju. Kā dziesmā: "Kas neko nedara, tam jādomā".:-) Lai arī Jums jauka darba nedēļa!

Par diskusiju to visu saukt būtu nevietā. Bet par mierīgu domu apmaiņu, vismaz starp mums - tam varētu piekrist.
Paldies par jauko vēlējumu.
Kā Jūs, Liepupe, varat brīžam krist uz nerviem! Pateicoties tieši tādiem cilvēkiem kuriem ir tāds pats domu gājiens kā Jums, mēs arī esam ar tādu saeimu, kas jau sen bija ne tikai jāatlaiž, bet jātiesā par Latvijas valsts rūpniecības sagraušanu un izlaupīšanu zem privatizācijas nosaukuma un tās iedzīvotāju novešanu pilnīgā nabadzībā
А вот и первые результаты не заставили себя долго ждать...
Первыми кукиш получат учителя...
Valdība vērtēs nepieciešamību turpināt paaugstināt skolotāju algas
www.DELFI.lv
4. augusts 2008 12:14
Izvērtējot Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) plānus paaugstināt skolotāju algas, valdība atbalstījusi IZM ieceri no 1.septembrapaaugstināt skolotāju algas par 21% jeb par 60 latiem, taču jautājums par iespējām saglabāt algu pieaugumu nākamgad tiks skatīts nākamā gada valsts budžeta ietvaros.
http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=21541270
Закрыть
Краткое описание нарушения