Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Dokumentu orģināli К списку тем

Dokumentu orģināli
Labrītiņ! Vai pie grāmatveža, ja viņš strādā citur, ne firmas ofisā, būtu jāatrodas visu dokumentu orģināliem. Es dokumentus saņemu pa faksu vai elektroniski, tos apstrādāju, bet orģināli atrodas ofisā. Vai obligāti arī orģināliem būt pie manis?
Dora36
Dora36 07.08.2008 08:12
351 сообщение на сайте

Ответы (7)

В архиве предприятия должны храниться оригиналы и руководство несет ответственность за сохранность оригиналов. Обычно бухгалтерия и ведет архив бухгалтерских документов.

Для работы выдаются копии.

Если вам начальство не доверяет и не выдает оригиналы - их проблемы. Тогда пусть сами и ведут архив.

А вы обраюатывайте то, что вам предоставили.
Maija
Maija 07.08.2008 08:30
28223 сообщения на сайте
Paldies. Ne jau neuzticas, bet arī viņiem analītiskai uzkaitei vajadzīgi šie dokumenti- rēķini, u.c. Domāju vai ir jēga sarežģīt- kopēt, sūtīt pa faksu, tad atkal kaut kādā veidā atgādāt orģinālu uz grāmatvedību . Galvenais, ka dokuments ir, ja kādam(VID) dikti vajag, tad tam arī uzrādīsim visādos veidos.
Dora36
Dora36 07.08.2008 08:48
351 сообщение на сайте
VID pārbaudē man cītīgi pārbaudīja kā "aprakstīti" dokumenti, uz pavadzīmes orģināla skatījās grāmatojumus, reģistrācijas Nr. un datumu atbilstību pavadzīmju reģistrācijas žurnālam.:-S
Zinme
Zinme 07.08.2008 23:20
1192 сообщения на сайте
To visu var sarakstīt arī uz kopijas:-D
Ilma
Ilma 07.08.2008 23:28
30495 сообщений на сайте
Sarakstīt jau var, tikai pārbaudē prasa uzrādīt orģinālos dokumentus, varbūt esmu palaidusi kaut ko garām, bet man šķiet, ka ar kopijām vien nepietiek, ja dokumentu orģinālus sareģistrē pirms sūtīšanas grāmatvedim, tad viss OK. Man nav tā laime ar atsevišķu lietvedi.:-)
Zinme
Zinme 07.08.2008 23:40
1192 сообщения на сайте
Neskatoties uz to, ka paxadzīmes saņēmējam ir divos eksemplāros un arī pārējiem dokumentiem var izgatavot kopijas iepriekš tos sanumurējot, tad, manuprāt - kontroli var panākt, izsniedzot grāmatvedim oriģinālus. Tādejādi nodrošinot pareizu un NA atbilstošu grāmatvedības dokumentu uzskaiti.

Manispēc - katrs var darīt pa savam savā darba vietā, kur atb. ir uzņ. vadītājs ar savu pieredzi. Netaisos būt soģis, jo faktiskais lietu stāvoklis var būt arī labāks kādu stādos priekšā.
Liepupe
Liepupe 07.08.2008 23:55
нет сообщений на сайте
Piekrītu Liepupei, bet nu gan laikam jāreģistrējas uz čučumuižu;-)
Zinme
Zinme 08.08.2008 00:04
1192 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.