Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Pirkums no fiz. personas? К списку тем

Pirkums no fiz. personas?
Nu jau galīgi esmu aizgājusi šķērsām!!!

Lūdzu palīdziet sakārtot domas - šefs grib pirkt materiālus ES priekš uzņēmuma bet kā fiziska persona, un tad tos pārdot uzņēmumam.

Tātad, kas attiecas uz darījuma noformēšanu - ir nepieciešams līgums starp uzņēmumu un šefu, tad iepirkuma akts un izziņa VIDam, rēķins no šefa(?). Tas nekas, ka viņš tos materiālus būs nopircis tikai mēnesi iepriekš? Arī summa ir diezgan nopietna. Es pareizi domāju?
Sandrina
Sandrina 07.08.2008 16:59
16 сообщений на сайте

Ответы (9)

Pēc šāda scenārija Jūsu šefs ļoti ātri tiks pie fiziskās personas audita, kura rezultātā VID viņam "piešūs" saimnieciskās darbības veikšanu un lielas soda sankcijas Tas noteikti nav prāta darbs. Jo likums par IeIeN taču pasaka, ka nodoklis nav jāmaksā no personīgās mantas pārdošanas, bet šajā gadījumā nu nekādi nevar izdoties pierādīt, ka nopirktās lietas ES, kuras pēc tam tiks pārdotas Latvijas uzņēmumam, ir personīgā manta.
Jantwoo
Jantwoo 07.08.2008 17:58
12 сообщений на сайте
rēķins no šefa(?). Fiz.personaskas nav reģ.kā saimn.darbibasveicēji nekādus rēķinus nevar izrakstīt. Bet ja tas ir vienreizējs gadījums tad var nopirkt kā personīgo mantu - Izziņa par pers.īpašumu no viņa un iepirkuma akts no Jums.
Ilma
Ilma 07.08.2008 19:10
30495 сообщений на сайте
bet priekš kam tāda maskēšanās? Vai tie materiāli vajadzīgi šefam vai uzņēmumam? Kāpēc gan šefs negrib pirkt tos materiālus jau kā uzņēmums savam uzņēmumam?
Cleo
Cleo 07.08.2008 20:51
19235 сообщений на сайте
Lai labāk nopērk graužamos burkānus, autiņbiksītes un prezervatīvus - uzņēmumam, kā man dažs labs.
Aivars007
Aivars007 07.08.2008 22:18
26984 сообщения на сайте
Liels paldies par padomiem!:-)

Kas attiecas uz pirkšanu uzņēmums-uzņēmumam, nu negrib viņš un viss.

Bet, ja būs gan pirkuma līgums no ES ar manu šefu?
Sandrina
Sandrina 08.08.2008 09:19
16 сообщений на сайте
Tas vairs nebūs no ES, bet gan no fiziskas personas.
Ilma
Ilma 08.08.2008 09:46
30495 сообщений на сайте
.......tepat Latvijā.Vai varbūt Jūsu šefs dzīvo ES?:-D
Ilma
Ilma 08.08.2008 09:47
30495 сообщений на сайте
Ilma

LV=ES, ja kas. Varbūt kāds grāmatvedis tā arī saprot.

Pēc autores teksta spriežot, nekā nesanāk personīgās mantas pārdošana. Tā būs saimnieciskā darbība ar visām no tā izrietošajām sekām. Un VID būs klāt kā likts, ko arī tādiem pārgudrajiem šefiem novēlu.
Aivars007
Aivars007 08.08.2008 14:59
26984 сообщения на сайте
LV=ES tas gan:-)
Ilma
Ilma 08.08.2008 16:36
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.