Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

EUR rēķini К списку тем

EUR rēķini
Sveiki!

Vai kāds var pateikt, kur var atrast noteikumus kā jāizraksta EUR rēķins ES valstij?

Piemēram, ja rēķinu izraksta Francijai, vai tam jābūt franču valodā? Vai jābūt summai gan EUR, gan LVL utt?

Šķiet, ka kaut kur redzēju aprakstu, kā šie rēķini jāformē, bet par cik līdz šim saskares nebij, laidu gar ausi.

Paldies!
Inese.m
Inese.m 13.08.2008 18:01
216 сообщений на сайте

Ответы (8)

Можете писать на английском.:-) Сумма , как договорились, напр.евро и сумма в латах.
Luiza
Luiza 13.08.2008 18:30
7705 сообщений на сайте
Es rakstu angliski rēķinu. Summas norādu gan EUR, gan LVL. Ja piemēro PVN 0% likmi, tad jāraksta pēc kāda likuma panta piemēro.
Mikans
Mikans 13.08.2008 19:20
22 сообщения на сайте
Hmm, pašķirstīju mapi - ārzemnieki gan nenopūlas ar rēķinu tulkošanu - katrs izraksta savā valodā, vai mēs nevaram tāpat? :))

Turklāt pavadzīmē jāliek 0% PVN, tam klāt jāraksta paskaidrojums, uz kāda likuma pantu pamatojoties, un tam jau laikam jebkurā gadījumā jābūt latviski, lai VIDieši saprastu.

Tā kā laikam mēģināsim rēķinu rakstīt latviešu valodā.
Inese.m
Inese.m 13.08.2008 19:23
216 сообщений на сайте
У меня такой счёт на латышском и английском и в двух валютах: валюта счёта (евро например) и латы.
Makssoft
Makssoft 13.08.2008 20:09
24096 сообщений на сайте
Par grāmatvedību

6.pants
Grāmatvedības reģistri ir jākārto latviešu valodā un kopā ar attaisnojuma dokumentiem jāglabā Latvijas teritorijā. Ja saimnieciskajos darījumos piedalās ārvalstu juridiskā vai fiziskā persona, tad, pusēm vienojoties, var lietot arī otru, šai personai un revidentiem pieņemamu valodu. Ja ierakstos lietoti kodi, saīsinājumi, atsevišķi burti vai simboli, tiem ir jādod skaidrojums.
Ambera
Ambera 13.08.2008 20:21
21759 сообщений на сайте
А что, инвойс- это бухгалтерский регистр?
Solik
Solik 14.08.2008 09:04
4622 сообщения на сайте
attaisnojuma dokuments
Ambera
Ambera 14.08.2008 09:50
21759 сообщений на сайте
Мы пишем и в латах и в евро, одновременно на латышском и английском.
Cerise
Cerise 14.08.2008 10:29
1426 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.