Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ko nozīme "nepilna darba diena" DL izprātnē? К списку тем
Ko nozīme "nepilna darba diena" DL izprātnē?
Vopros nazrel takoi:
po 2 chasti etogo pantsa esli u menja malenkij rebenok kakoi ja nepolnij denj mogu prositj po zakonu? Na 20 min menese, na cas? Na poldnja? I esli u menja mense rabochij denj-4to s zarplatoi?
134.pants Nepilns darba laiks
(1) Darba līgumā darba devējs un darbinieks var vienoties par nepilna darba laika noteikšanu, kas ir īsāks par normālo dienas vai nedēļas darba laiku.
(2) Darba devējs nosaka nepilnu darba laiku, ja to pieprasa grūtniece, sieviete pēcdzemdību periodā līdz vienam gadam, bet, ja sieviete baro bērnu ar krūti, — visā barošanas laikā, kā arī darbinieks, kuram ir bērns līdz 14 gadu vecumam vai bērns invalīds līdz 18 gadu vecumam.
Ответы (10)
labprāt atbildētu, ja spētu normāli izlasīt
Raxtu "normali"

Ja es gribu pieprasīt sev nepilnu darba dienu saskaņā ar šõ pantu (man ir mazs bērns), tad cik maksimāli īsāku darba dienu es varu prasīt-pa stundu mazāku, pa pusdienu? Ko nozīmē "nepilns darba laiks"? Un ja man darba dienu samazinās saskaņā ar šo pantu, tad kas notiksies ar darba samaksu? vai proporcionāli ir jāsamazina?
ja Jums ir noteikta mēnešalga, tad nostrādāto laiku tas varētu neietekmēt, bet tas ir atkarīgs no Jūsu darba devēja, kā Jūs ar viņu vienojieties! Jo var būt dažādi varianti,
Ja Jums ir summētais darba laiks, tad cik nostrādā tik arī saņem atalgojumu Vismaz man tā šķiet
Varbūt varētu arī kļūdīties
Грудью ребенка еще кормите?
K sozhaleniju uzhe 3 mesjaca kak net-poka kormila na cas ranse uhodila. A seicas vse. Vot i ischu puti dorogi. Ja daze soglasna na mensuju zarplatu lishbi pomense rabotatj.
Ну тогда всё только зависит от согласия Вашего работодателя, если он согласиться чтобы Вы работали меньше, то согласиться, но тогда и зарплата будет меньше.
Leciiga, ai, nerunajiet. Bet darbs labs-interesants, un maksa labi, un komandejumus apmaksa, un mani ka darbinieku ciena. Bet ta ka dels ir mazins pavisam (bet diemzel jastrada) ta ari viens ar otru ar darba deveju cinamies-es par to lai stradat mazak (pat uz algas rekina), darba devejs par to, lai es stradaju vairak (pat gatavs algu pielikt

).
Ну тогда аходиет консенсус, потому как по закону Вы требовать ничего не мжете, а только согласовывать с работодателем,
Так может быть всё-таки сможете найти компромисс с работадателем,особенно если Вас саму работа более-менее устраивает
Закрыть
Краткое описание нарушения