Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Apzaļumošana
Sveiki! Redzeeju, ka formuaa pa sho teemu jau bija runaats, bet taa arii nekaadu skaidriibu neguvu. Un taas diskusijas bija 2006-07 gada. Taa ka uzdoshu veelreiz sho jautaajumu:
Kaa lai kontee izdevumus par apzaļumošanu?
Apzaļumojaam ofica pagalmu - vienkaarshi lai labaak izskatiitos - taatad, it kaa izskataas peec reprezentaacijas. Vai buus pareizi norakstiit kaa reprezentaacias izdevumus? 60% uz PVN utt.. ?
Ответы (42)
Ilggadīgie stādījumi - PL.
PL - если фруктовые деревья, приносящие урожай. Кустики-цветочки во дворе я бы списала на расходы хоз.деятельности, но при условии, что либо двор принадлежит Вашей фирме, либо в договоре аренды оговорено, что двор тоже арендуется. Если это не Ваша и не арендованная земля, то расходы, не связанные с хоз.деятельностью. ИМХО.
Kāpēc tikai augļu koki? Kur tas rakstīts? - arī egles , tūjas, ilggadīgie kadiķi - viss, kas aug 5-10-20 gadus....
Nu protams - par tām īrēm vai savu īpašumu - piekrītu.
"Kāpēc tikai augļu koki?" - потому что ОС - это то, чем деньги зарабатывают.
Kā analogu minu - lielo Gumijkoku, kura vērtība ir 2000 Ls un izdaiļo biroju. Tas ir jāuzskaita PL.
Nee nu mus tur nav tik veertiigi kocinji:
ir aktīnijas, rododendri, plūme, īves pundur egle, fiziokarps (vo vells buus jaaaiziet apskatiities, kaa tas vispaar izskataas

)Kopeejaa summa 202 LVL bez PNV... nezinu vai sapraatiigi buutu to uzskatiit par Pamatliidzekli
Nu tas kā Jūsu grāmatvedības politikā noteikts,ko Jūs atzīstat par PL.Jane PL - tad Es laikam sarakstītu skaistus rīkojumus un aktus un liktu tad uz 82....
Nu piekrītu, ja augs aug ilgāk par vienu gadu:-) tad var uz ar saimn.darbību nesaistīts PL. Kā piem tas gumijkoks.
Par to gumijkoku par 2000 Ls nopietni, vai tikai piemērs?
Nē - pilnīgi nopietni - pilnīgi nopietna Latvijas nodokļu speciālista semināra tēma.
Bļin... Es savu iznesu un noliku pie ārdurvīm!
gumijkokа - по-русски как называется?
Ambera - traka - nes atpakaļ!!! Es savai mājai kā reiz meklēju nopirkt, bet tiešām dikti dārgi maksā!!!! Roka neceļas....
О, не знала, как фикус по-латышски называется
Mūžu dzīvo - mūžu mācies...!!!!
Это точно
Закрыть
Краткое описание нарушения