Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pakalpojums no ES uzņēmuma, bet Latvijas teritorijā К списку тем
Pakalpojums no ES uzņēmuma, bet Latvijas teritorijā
Labdien,
Palidziet, lūdzu, tikt skaidrībā:
Latvijas uzņēmums (PVN maksātājs) saņemis pakalpojumus no Lietuvas uzņēmuma (nav PVN maksātājs). Pakalpojums tiek sniegts Latvijas teritorijā. Vai ir jārēķinā PVN un jāpalielinā PVN maksājamo summu vai nē? It kā ja pakalpojums saņemts no nerezidenta ne nodokļa maksatāja, tad ir jāaprēķina, bet jautājums par ta pakalpojuma sniegšanas vietu!!! Vai tas kaut-ko mainā?
Liels paldies.
Ответы (10)
Вы бы начали с того, что это за услуга, а потом уже гадать про место её оказания.
Если поставщик не НДС плательщик, на основании какой статьи вы будете рассчитывать НДС?
Kādus tieši pakalpojumus saņemat?
Konsultātivie pakalpojumi
Ne, tas, ka sniegts Latvijas teritorijā neko nemaina. Jūs sakaņa ar PVN likuma 12.p. 1'd. aprēķināt PVN un saskaņā ar 10.p.1.d.3.p. atskaitāt kā priekšnodokli (taisāt reversu)
Bet kā es varu taisīt reversu, ja Lietuvas uzņēmums nav PVN maksātājs!?
12.p(1.1) Par šā likuma 4.pantaseptītajā daļā minētajiem pakalpojumiem, kas saņemti no citas dalībvalsts !jebkuras personas! vai Eiropas Savienības teritorijā nereģistrētas personas, nodokli aprēķina un maksā budžetā pakalpojuma saņēmējs, ja tas ir apliekamā persona, neapliekamā juridiskā persona vai neapliekamā fiziskā persona, kas veic saimniecisko darbību.
10.p.(1) Tikai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētai apliekamai personai ir tiesības nodokļa deklarācijā kā priekšnodokli no budžetā maksājamās nodokļa summas atskaitīt:
3) aprēķināto nodokļa summu, kas apliekamajai personai taksācijas periodā jāmaksā kā pakalpojuma saņēmējai savu ar nodokli apliekamo darījumu nodrošināšanai...
Paldies, sanāk kā tomēr ir jāmaksā nodoklis:-(
Faktiskā maksā jau sanāk = 0 ko tad bēdāt:-)
Sākumā ir jāaprēķina, un vienlaicīgi, saskaņā ar 10.1.3. Jums ir tiesības atskaitīt kā priekšnodokli šo APRĒĶINĀTO nodokļa
summu.Irreverss un rezultātā nav jāmaksa nekas.
Закрыть
Краткое описание нарушения