Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Izdzisuši čeki,kā rikojaties jūs? К списку тем

Izdzisuši čeki,kā rikojaties jūs?
Sakiet lūdzu, ja ir padzisuši čeki? Ļoti daudzās tirdzniecības vietās (piemēram- Depo, Krūza,arī izdrukas no bankomātiem u.c.)tie tiek drukāti (.)uz krītpapīra jeb faksapapīra.Esmu sākusi visu kopēt, kopš kādu laiku atpakaļ ieraudzīju dažas pusizdzisušas šausmas par 2006. gadu. Un labi ,ka nokopēju, jo tagad paskatījos tur ir... balts papīrs. Vispār vai to var uzskatīt tagad par attaisnojuma dokumentu?

Vēl es aizskrēju ar dažiem pusizdzisušajiem čekiem uz lielākām summām un pieprasīju ,lai raksta klāt kvīti,bet cik tad var skraidīt?

Galvenais ,ko gribas zināt no visa tā- vai kādam pārbaudes laikā tādā gadījumā ir bijušas problēmas?
Squirrel
Squirrel 22.10.2008 23:45
809 сообщений на сайте

Ответы (10)

šis ar mani interesē, jo mums ir tieši tāda pati problēma. mēs gan neskraidam pēc kvītīm un arī nekopējam
Ilzemuc
Ilzemuc 23.10.2008 08:41
26 сообщений на сайте
Вы не бросайте бумаги на солнце и где попало. Термобумага этого не любит.

У меня ничего никуда не пропадает. Лежит себе в папочке, как и лежало.
Maija
Maija 23.10.2008 09:34
28223 сообщения на сайте
Пропадает даже в папочке.
Albina
Albina 23.10.2008 09:47
64785 сообщений на сайте
Mums arī tāda pati problēma. Daži čeki tiešām izdziest. Šie čeki netiek turēti saulē, vai kaut kur nomesti. Es kopēju čekus. Nezinu vai šāda kopija pusizdzisušam čekam var kalpot kā attaisnojuma dokuments.
Aigak
Aigak 23.10.2008 09:49
44 сообщения на сайте
Майечка, ты проверь в папочках, я тоже сталкивалась с такими чеками, с которых исчезает все, что там было...:-<
Irena22
Irena22 23.10.2008 10:32
42998 сообщений на сайте
Интересно и в бытовом отношении, на некторые товары дают гарантию два-три года. А чек тю-тю.
Kel
Kel 23.10.2008 10:44
12066 сообщений на сайте
Копируй, хотя и не вариант, что копию признают за документ. Какой-то гарантийный талон тоже должен присутствовать, может, его в таком случае будет достаточно.
Irena22
Irena22 23.10.2008 10:47
42998 сообщений на сайте
Pirmkārt jau veikalā,ja ir "bāls" čeks, pieprasīt kvīti pievienot.

Ja nepērk pats,tad tādus aizdomīgus čekus uzreiz kopēt un pašam pievienot kvīti.

Vecie izdilušie lai guļ,ja nāks pārbaude,tad rakstīt kvīti
Ivan_s
Ivan_s 23.10.2008 10:48
1208 сообщений на сайте
Piedodiet, bet neviens dokumentus nav ticis saulē.Vispār sēžu tālu prom no loga un mapes vēl tālāk, kuras nav škirstītas kopš 2007. sākuma, kad tika sagatavots gada pārskats...

Teikšu jums vienu. Patiesibā no šīm tidzniecības vietām un bankām tiek pārkāpts likums par norēķinu dokumientiem tikai aiz taupības nolūkiem, jo šis papīrīts ir lēts, bet jātaisnojās būs citiem.

Patiesībā,ja man kāds uzēdīsies par to, ka glabāju tos saulē utt., meklēšu sev pazīstamos papīra restauratorus talkā.>:-0
Squirrel
Squirrel 23.10.2008 15:19
809 сообщений на сайте
Vo, pēkšni atcerējos vienu lietu, tiesa tas bija sen,kad man viena paziņaa nesa tos čekus par zobārstu, daži bija padzisuši un VID viņai teica, ka esot jākopē. Un galu galā VID par pārmaksas saņemšanu taču arī pieprasa nevis oriģinālus, bet kopijas.
Squirrel
Squirrel 23.10.2008 15:26
809 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.