Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоговые конвенции, оффшоры, нерезиденты, свободные экономические зоны, таможня

Vai jāuzrāda PVN deklarācijā? К списку тем

Vai jāuzrāda PVN deklarācijā?
Saņēmām preci no ASV - imports, samaksājām PVN un ievedmuitu. Bet vēlāk šo preci atgriezām jo tā neatbilda pasūtītajām precēm. BET atgriezām to vispirms nosūtot uz Dāniju kur atrodas šīs ASV firmas muitas nolktava - tālāk no Dānijas uz ASV jau sūta šī kompānija. Faktiski sanāk, ka šī atgriešana ir ES teritorijā. Kā man šo visu darījumu uzrādīt PVN deklarācijā? Sānemot preci to, protams, neliku, jo nebija PVN reversa, bet atgriežot sanāk ka rodas?

paldies
Rumbinja
Rumbinja 23.10.2008 08:05
1000 сообщений на сайте

Ответы (34)

Kā jau rkstīju no ES izvedīs jau no Dānijas šī transporta firma, tātad, visticamāk, ka nosūtītājs jau būs viņi deklarācijā ne jau mēs. No mums aizgāja ES teritorijā. Faktiski ja arī mēs dabūtu šo deklarācijas kopiju tā jau mums vairāk neko nemaina.

šobrīd sanāk gandrīz tā, ka nopirkām preci no ASV par zināmu vērtību un tad to pārdevām uz Daņiju - pa 0,00 vērtību. Bet tajā pašā laikā ASV maksāt nevajag, jo būs credit note...
Rumbinja
Rumbinja 26.10.2008 09:37
1000 сообщений на сайте
Ar piebildi- nopirkāt preci no ASV par 0.00 vērtību JO iegūsiet no pirkuma rēķina atņemot "kreditnoti"- tā taču samazina iegādes vērtība.( protams ja tajā būs "pareizais" ieraksts:-)

veiksmīgu dienu
Guntagermane
Guntagermane 27.10.2008 08:21
1303 сообщения на сайте
Es gan tā nedomāju. Nopirkām par zināmu cenu zināmu skaitu vienību. Pārdevām uz Dāniju skaita ziņā VISU, bet par cenu 0,00 LVL, faktiski no darījuma ir liela peļņa...

Credit note kalpos tikai kā dokuments, kas atbrīvos mūs no APMAKSAS veikšanas ...
Rumbinja
Rumbinja 27.10.2008 11:43
1000 сообщений на сайте
Вы свою кредитноту, как подарок проводить собираетесь, что ли?
Solik
Solik 27.10.2008 12:14
4622 сообщения на сайте
Es jau to nevarēšu ievadīt kā citas "normālas" credit note caur noliktavu. Kādu preču skaitu tad es samazināšu, ja tās jau pārdotas uz Dāniju! To credit note vienīgais varu izmantot tieši kreditoru saistību dzēšanai, ne noliktavas blokam, jo prece DADZUMS jau ir prom!
Rumbinja
Rumbinja 27.10.2008 12:24
1000 сообщений на сайте
Ну и как ваша проводка выглядеть будет ? По кредиту что?
Solik
Solik 27.10.2008 12:29
4622 сообщения на сайте
Esmu saņēmusi credit note no šī uzņēmuma. Tagad esmu pilnīgā nesaprašanā kā man pareizi grāmatot šo darījumu :

1. Ar to datumu ar kuru mēs to aizsūtījām uz Dāniju ?

2. Ar šo credit note datumu ?

Problēma ōtrā punkta gadījumā ir tikai tāda, ka ja es šim darījuma izmantošu šo credit note man būtu jābūt EXPORT deklarācijai kuras mums nav.

Esmu izmisumā.
Rumbinja
Rumbinja 31.10.2008 14:06
1000 сообщений на сайте
Только без паники! Спокойно сядьте, и начинайте рисовать "самолётики" от начала сделки. Сразу сами увидите, куда и что ставить.
Martinas
Martinas 31.10.2008 14:15
38532 сообщения на сайте
sēžu domāju jau 100 reizes, bet neko nesaprotu.

Saņēmām no ASV - imports

Atgriežam uz ASV, bet caur Dāniju - nav imports

Saņēmām credit note no ASV.

Vienīgā izeja ko redzu - grāmatot saņemto credit note, dzēst kreditoru parādu, samazināt preču atlikumus. Pacensties no Dāņiem iegūt export deklarācijas kopiju un to pielikt klāt visiem papīriem.
Rumbinja
Rumbinja 02.11.2008 14:57
1000 сообщений на сайте
Вся проблема у Вас в том, что процедура возврата оформлена неправильно, отсюда и получается дважды уплаченный ПВН на таможне за один и тот же товар от одного и того же поставщика. Чтобы сейчас это исправить, придёться задействовать ещё и датчан,а они врядли пойдут на такие исправления. Кредитный счёт от америкоса для ПВН декларации вообще не документ, пробовать провести датскую экспортную декларацию у себя, как возврат товара, тоже не алё выглядит, уж лучше, как продажу в страну ЕС, но опять же, смущает сумма продажи - 0:-/ Пока у Вас получается скользкая ситуация с уплаченным на таможне ПВНом, если два раза он квлючён в декларацию, как предналог. Может второй раз его не указывать, а списать на расходы? Хотя всё зависит от суммы сделки, если сумма ПВН существенная, то можно думать, если нет, то оставить, как есть.
Tt7
Tt7 03.11.2008 10:19
37863 сообщения на сайте
Šodien kļuvusi skaidra gala situācija. Tātad saņēmām preci NO ASV 2 reizes, samaksājām PVN 2 reizes, liku deklarācijā 2 reizes. DĀNIJĀ atrodās šīs firmas muitas noliktava - to atpakaļ nosūtījām uz turieni, BET izrādās, ka tā no Dānijas uz ASV aizsūtīta atpakaļ netika. Par cik šī kompānija ir ļoti liela, cik saprotu, šo preci atstāja Dānijā, jo to nopirks kāda cita firma. Attiecīgi nekāda export nav bijis un nebūs. Prece ir palikusi Dānijā. Bet vienlaga tā tiek uzskatīta kā atgriezta šai firmai, tāpēc arī vini piestādīja credit note. Arī šī credit note ir saņemta ar Dānijas noliktavas VAT numuru.

Faktiski varētu grāmatot, ka atgriezām šai firmai, bet nesūtot atpakaļ uz ASV, bet gan uz viņu DK noliktavu un pretī saņēmām credit note.

PVN tiešām samaksājām 2 reizes, bet par nepareizās kravas PVN ASV mums iedeva kredītlīniju PVN summas apmērā. To kā jebkādu PVN korekciju grāmatot galīgi nevaru.

Deklarācijā sanāk, ka esam uzrādījuši 2 reizes, bet tā jau faktiski arī bija - par to jau ir visi attaisnojuma dokumenti tā kā tur pārkāpumu neredzu.
Rumbinja
Rumbinja 03.11.2008 12:01
1000 сообщений на сайте
Ну ещё бы можно было приравнять таким образом возвращённый товар, к реализации в ЕС, но ведь стоимость то его 0, чего продали то? Выходит подарили.
Tt7
Tt7 03.11.2008 12:36
37863 сообщения на сайте
Labi kā man darīt lai risks būtu max mazs?
Rumbinja
Rumbinja 03.11.2008 12:55
1000 сообщений на сайте
Beidzot saņēmu atbildi no VID :

Likums "Par pievienotās vērtības nodokli"19.pants 1.daļa nosaka, ka ja preces tiek nosūtītas vai transportētas no vienas Eiropas Savienības dalībvalsts uz citu Eiropas Savienības dalībvalsti, preču piegādes vieta ir tā Eiropas Savienības dalībvalsts, kur sākas preču nosūtīšana vai transportēšana.

Tātad pamatojoties uz minēto preču nosūtīšanu uz Dāniju - muitas noliktavu, kuram ir Dānijas PVN maksātāja numurs, jāuzrada PVN deklarācija 45.rindaun ceturkšņa pārskata PVN2.

Atbildei ir informatīvs raksturs. Minētie normatīvie akti atrodami VID mājas lapā: wwwvid.gov.lv

Par atskskaitēm skaidrs, bet vai šis darījums ir jāiekļauj neto apgrozījumā?
Rumbinja
Rumbinja 25.11.2008 12:14
1000 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.