Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
grāmatvedības uzskaite
Mīļie kolēģi,padalieties pieredzē.Mums uzņēmumā no piegādātājiem saņemtie rēķini ,pavadzīmes un čeki tika kopēti un izveidots piegādātāju reģistrs.Dokumentu oriģināli tika pievienoti pie apmaksas dokumentiem.
Tagad vadība grib ekonomēt līdzekļus un kopijas netaisīt. Vai būs pietiekama uzskaite, ja izdrukāšu no programmas reģistru, bet originālus kā iepriekš pievienošu apmaksas dokumentiem?
Ответы (36)
Да уж. Кризис шагает по планете.
Один вопрос: а зачем раньше-то было копировать? Накладные и так печатаются по 2 экземпляра каждому, чтобы и в месте торговли в папочку подшить и в бухгалтерию сдать.
А про раскладывание документов по папочкам уже обсуждали когда-то.
Man ērtāk ir kreditoru rēķinus un PPR iešūt atsevišķā kreditoru mapītē nevis pie maksājuma uzdevumiem, jo maksājumu uzdevumos strikti norādu maksājuma pamatojumu- dokumenta numuru. Kam Jums tās kopijas vispār ir vajadzīgas- kreditoru reģistrā taču ir redzams kad un par kādu summu rēķins (PPR) saņemts, kad un caur kuru banku apmaksāts. Kam šī dublēšana?
Kā jūs Maija savā uzņēmumā rīkojaties?
Я лично складываю счета и накладные в отдельную папочку к регистру "поставщики". А банк сам по себе.
Все равно все доходы, расходы и налоги считаются по получению счета, а не по оплате.
Es aŗī tā domāju CICEROS, bet kā jūs kontrolējat veiktās apmaksas, lai nesanāk tā, ka pakalpojums apmaksāts divreiz?
Man ir divas mapes - vienā stāv visi ienākošie rēķini, kas vēl nav apmaksāti, bet ir iegrāmatoti un iereģistrēti.Otra mape ir banka, kurā visi apmaksātie rēķini un bankas izdrukas.Ļoti ērti un vienmēr var atrast, kad kas ir samaksāts vai kas nav samaksāts.un uz dokumenta var arī redzēt, kad iegrāmatots...Nekādu kopiju....
Ilzite1122
Es aŗī tā domāju CICEROS, bet kā jūs kontrolējat veiktās apmaksas, lai nesanāk tā, ka pakalpojums apmaksāts divreiz?
------------
Jums ir piegādātāju (kreditoru) reģistrs, kurā Jūs reģistrējat pa piegādātājiem saņemtos reķinus (PPR), turpat pretī KATRAM dokumentam pa piegādātājiem, teik reģistrēta arī apmaksa un atlikumi (man tas saucās "Žurnālorderis Nr.6- vecie labie laiki

).
Līdz ar to reģistrā man ir sekojošas ailes:
1. Dok.numurs
2. Dok.datums
3. Piegādātāja nosaukums
4. Parāds uz mēneša sākumu
5. Saņemtais rēķins ar kontējumiem
6. Apmaksas datums
7. Darījuma konts( Banka, piem. 2620)
8. Apmaksas summa
9. Parāds uz mēneša beigām (šis atlikums tiek pārnests uz nākamā mēneša "Parāds uz mēneša sākumu")
Я лично складываю счета и накладные в отдельную папочку к регистру "поставщики". А банк сам по себе.
И я так делаю, только в разные папочки - товарные накладные, хоз.накладные и счета. Мне так гораздо удобней, когда все д-ты разложены в хронологическом порядке. Правда при оплате указываю и номер и ДАТУ д-та.
Ну у меня не столько накладных, чтобы по разным папочкам еще раскладывать. У меня вообще весь год в одну папочку входит. Но некоторая система раскладки бумажек, все-таки имеется.
Neapmaksātie dokumenti atsevišķi, apmaksātie pie bankas! Man tā ir ērti!:-D
Уже писала, вызвали меня в СГД с проверкой НДС, входящего в "пареи" в НДС декларации. Прям брали документы и суммировали. А так как накладные лежали по оплате, а банков несколько, пришлось срочно д-ты из банков вынимать и хронологично складывать отдельно. А проверка за весь год была.:-(
Katram jau sava sistēma - mums viena banka, no kuras apmaksā rēķinus, līdz ar to visi mēneša rēķini arī ir vienā bankas mapē.Bet laikam jau sistēmu , kā strādāt, nekas nereglamentē?
Reglamentē!
Noteikumi "11. Izmantojot divkāršā ieraksta sistēmu, vienu un to pašu summu par vienu un to pašu saimniecisko darījumu ieraksta grāmatvedības kontu debetā un kredītā, ievērojot uzņēmumā lietoto grāmatvedības kontu plānu un saimnieciskā darījuma būtībai atbilstošu grāmatvedības kontu savstarpējo saistību (kontu korespondenci)."
13. Katrā grāmatvedības kontā uzkrāj finanšu pārskatu sagatavošanai nepieciešamo grāmatvedības informāciju naudas izteiksmē par šī konta nosaukumam atbilstošiem uzņēmuma aktīviem, saistībām, pašu kapitāla posteņiem un ieņēmumiem vai izdevumiem noteiktā laikposmā.
un vēl un vēl un vēl.....
tas nozīmē, ka vienā mapē būtu jāuzkrāj dokumenti pēc uzkrājuma principa un atbilstoši saimnieciskajiem darījumiem - atsveišķi piegādātāji, atsevišķi pircēji...
Bankā uzskaite notiek pēc kases principa un nevis uzkrāšanas.
Visos normālos kursos un mācību iestādēs to māca.
Nu nez gan...Nedomāju , ka termini - "vienā kontā naudas izteiksmē" ir jāsaprot kā papīri vienā mapē ar uzkrāšanas principu. manuprāt - tad tiešā nozīmē tas būtu - pēc šī konta atbilstošiem uzņēmuma aktīviem - tātad - ja sakaru izdevumi - tad atsevišķā mapē sakaru izdevumus???? Es par to gan šaubos.Uzskaite pēc uzkrāšanas principa nodrošina tieši uzkrāšanas principu gada laikā atbilstoši saimnieciskā darījuma uzskaites periodam, pēc kā konti tiek slēgti.
Kuri kursi gan tagad ir normāli!?!
Šajās dienās savām acīm skatīju sertifikātu, ko pēc 90 st. apmeklēšanas izsniedzis slavenais Latvikon - skaitās iemācīts viss no A līdz Z, ieskaitot bilances sagatavošanu.
Būtu smieklīgi, ja nebūtu tik bēdīgi. Neteikšu nemaz, ko konstatēju pārrunās ar šī glaunā sertifikāta īpašnieku.
Manuprāt, pareizi ir brošēt atsevišķi rēķinus un pavadzīmes no piegādātājiem, un atsevišķi tos, kas izsniegti pakalpojumu saņēmējiem (pircējiem).
Pie kam es arī atsevišķi brošēju pakalpojumu rēķinus no preču pavadzīmēm, jo tie ir atsevišķi konti arī uzskaitē. Nepieciešamības gadījumā arī K5310 dalu vairākās mapēs, jo ir specifiskas pavadzīmes lielā skaitā, piemēram, par saņemtiem produktiem, medikamentiem utt.
Nekādā ziņā neatbalstu rēķina vai PPR piešūšanu pie bankas konta izraksta, jo pareizi Anda raksta - tie ir pilnīgi atšķirīgi uzskaites principi.
Apmēram jau 15 gadus - gan iepriekšējā, gan šajā darbā vietā pielitojam manis teikto metodi - neviena pārbaude, neviens auditors nav iebildis -gluži otrādi - viss ir pārskatāmi un saprotami.Loģiski - izejošās pz ir atsevišķās mapēs pa mēnešiem ar izdruku galā:)un atskaiti par izlietotajiem Nr.:)))tāpat no Piegādātājiem par preci pārdošanai saņemtie INV ar CMR un Packinkiem - atsevišķās mapēs pa mēnešiem ar Izdruku beigās.Pie bankas ir rēķini par pakalojumiem un precēm saimnieciskās darbības nodrošināšanai un pie valūtas bankas - INVoisu 3 eksemplāri, lai redz, par ko maksāts. Vienkārši, ērti un saprotami:)
Otija Jūsu metode der mazam komersantam kur ir pārdesmit dokumenti ko Jūs pēc šāda metodes darītu tirdzniecības uzņēmumā kur ir ~ 150 piegādātāji kas gada laikā sastāda ~ 100 7 cm mapes ar pavadzīmēm un piepēši gada beigās salīdzinot norēķinus atkājās nesakrītība ar vienu piegādātāju čik laika Jums būs nepieciešams lai visas šīs mapes pārškirtu, jo JUms viss taču būs pie bankas izrakstiem.
nu nēmāca skolās un kursos kādā veidā sašujami dokumenti mapēs. Pati esmu beigusi un nevienā no skolām to nemācīja. Kā kuram grāmatvedim ērtāk - tā šuj. Man ērtāk ir atsevišķā mapē 5310, uz dokumentiem izdarot atzīmi "Apmaksāts / datums/ ".
:))))Nu neesam gan mēs "mazi"....bet, kā jau teicu - katram grāmatvedim sava sistēma...Bet - saņemot preci pārdošanai no piegādātājiem - saņemat vairākus eksemplārus PZ vai INV.Vienues lietu atsevišķās mapēs pa piegādātājiem , otru vai trešo - pie bankas...bet saku - tas mans personīgs viedoklis un sistēma:)
Закрыть
Краткое описание нарушения