Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kapitāldaļu atsavināšana К списку тем
Kapitāldaļu atsavināšana
Labdien ! Ceru, ka spēsiet palīdzēt, varbūt kādam ir bijusi sekojoša situācija.
Viens no uzņēmuma īpašniekiem ir rakstiski atteicies no savām kapitāldaļām, līdz ar to uzņēmums (SIA) ir ieguvis tās. Tagad pārējie uzņēmuma īpašnieki, izmantojot savas pirmpirkuma tiesības vēlas šīs daļas izpirkt. Līdz ar to man rodas nesaprašana. Es saprotu, ka tie būs uzņēmuma ieņēmumi. Jautājums- vai šie ieņēmumi iet apliekamajā ienākumā UIN- am ?
Ответы (16)
Nu lūk, lai tas viens īpašnieks tās savas daļas pārdod pārējiem īpašniekiem, noformē caur UR UN VISS! SIA tur nevajag jaukt iekšā!
Вопрос, а что, эти учредители сами, без участия фирмы, не могли разобраться с этими долями? Зачем фирму еще сюда вплетать?
īpašnieks jau ir atteicies sen(februārī 2008. gadā) no daļām un viss ir UR noformēts. Tagad saskaņā ar komerclikumu tās ir SIA īpašumā un saskaņā ar to pašu komerclikumu (193. pants)tās ir jāatsavina gada laikā. Paŗējie dalībnieki nu daļas izpērk. Kontā ienāks naudiņa par šim daļām. Kontēšu D-2620 , bet K..??? Ieņēmumi, vai ne? Apliekas tas ar UIN vai nē?
Malači!Par valsti arī jādomā!Protams,ka tagad tie būs ieņēmumi,no kā jāmaksā UIN.
Ivan_s, varbūt Jūs varētu man virzienu (pantu- es domāju ) pateikt no UIN likuma, kur tas ir pateikts?
Лучше ищите статью, где сказано, что не будет облагаемого дохода.
Обычно все, что прошло через прибыль-убытки потом попадает под подоходный налог.
Marikasp, beidz puķītes ostīt(foto),taisi vaļā likumu, Ctrl+F un uz priekšu...
Paldies par atbildēm!
Jā, jāmeklē gan būs UIN likumā
Ivan_s, tās puķītes (foto)jau sen novītušas, vienkārši, domāju, ja jau Jūs tik pārliecinoši izsakāties, tad arī pantu zināsiet ...
Не, панту не знаем. Тут вам самой искать придется.
Pazvanīju uz VID konsultācijām. Teicās, lai piezvanu pēcpusdienā, sagatavošot atbildi, jo uzreiz nevarēja peteikt:-)
Вам нам тоже расскажите потом, пожалуйста, что Вам ответят.
VID man pateica, ka nodoklis būšot jāmaksā, jo neesot UIN likumā tādas atrunas, ka tie būtu kādi nepliekamie darījumi. Atsaucās uz UIN likuma 3. un 6. pantu.
Man vēl pie tam rēķini jāraksta katram dibinātājam par tām daļām esot.
Tas viss gan mutisks skaidrojums no VID konsultācijām.
Paldies, par VID atbildes uzrakstīšanu.
Закрыть
Краткое описание нарушения