Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IK pārdošana??
Vai vispār ir iespējams pārdot/atdāvināt IK (ir izveidots internetveikals, ir krājumi, reģistrēts PVN reģistrā)? Vai arī konkrētais IK ir jālikvidē? Tas, kas man ir vajadzīgs - lai es neuzrādītos kā saimnieciskās darbības veicējs.
P.S. Lūdzu nesmieties par mani
Ответы (18)
Ik var tikai nolikvidēt , pārdot un atdāvināt, pārveidot par SIA nedrīkst.
14.pants. Komersanta izslēgšana no komercreģistra
Komersantu izslēdz no komercreģistra, pamatojoties uz:
1) individuālā komersanta pieteikumu;
2) komercsabiedrības likvidatora pieteikumu;
3) administratora pieteikumu maksātnespējas procesa lietā;
4) komercsabiedrības pieteikumu reorganizācijas ieraksta izdarīšanai;
5) tiesas nolēmumu.
ИК можно только ликвидировать.
Piekrītu Albinai, jo IK ir fiziska persona un fizisku personu ne pārdosiet ne uzdāvināsiet:-)
Ā, Zejalindai arī jāpiekrīt:-)
KĀ NEVAR PARVEIDOT PAR SIA???? Man vienai firmai pat dokumenti UR iesniegti par IK reorganizēšanu par SIA!!!;-)
Документы наверное отданы на реорганизацию IU в SIA, а не IK.
Un kādus dokumentus tad iesniedzāt, jo tas laikam tāds pirmais gadījums;-)
Es pārprasīju tam cilvēkam- viņš taisījies iesniegt tos dokumentus, bet atlika. Tad man tāds jautājums pie šī- IK ir reģistrēts ar UR reģistrācijas Numuru. Nesaprotu, kāpēc ar to pašu Nr. nevar reģistrēt IK par SIA?? Es saprotu, ka pašnodarbinātā persona, kad reģistrējas, reģ. Nr. ir personas kods, tad liģiski, ka,'pārreģitrējoties par SIA to nevar atstāt.
Нельзя потому, что СИА - юридическое лицо, а ИК - физическое лицо.
Ну если понимаете, то из физического лица юридическое не сделаешь. Физическое лицо может быть участником СИА.
Kāpēc jūs daudzi jaucat IK ar fizisko personu? IK ir fiziskas personas juridiska vienība, kas reģistrēta UR. Tapēc ar viņu var rīkoties kā ar juridisku personu.
Mimruks, если не согласны с форумчанами, то докажите выдержками из закона.
Потому что мы законы читаем, чего и вам желаем.
Komerclikums
74.pants Individuālais komersants
Individuālais komersants ir fiziskā persona, kura kā komersants ierakstīta komercreģistrā.
Имя пользователя Mimruks
Адрес электронной почты ***
Дата регистрации 25.11.2006 00:31
Род занятий Бухгалтер
Количество тем на форуме 0
Количество сообщений на форуме 1
Время последнего посещения 23.11.2008
Вы почаще общайтесь, тогда и не будет подобных заблуждений.:-)
Закрыть
Краткое описание нарушения