Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Norēķini ar bankas karti К списку тем
Norēķini ar bankas karti
Labdien!
Kā pareizāk ir grāmatot čekus par kuriem samaksāts ar bankas karti:
1)visus čekus grāmatot caur avansa norēķiniem
vai arī
2) vienkārši iegrāmatot čeku
Visu laiku esmu vienkārši grāmatojusi čekus: Debets izdevumi
Debets pvn
Kredīts - 2382 (norēķini ar bankas karti)
,kad noņemas no konta tad,
Debets 2382
kredīts 262 (banka)
Neesmu grāmatojusi caur avansa norēķiniem,tagad domāju vai man visi iepriekšējie mēneši arī ir jāpārtaisa?
Ответы (31)
А 238 разве не подотчетные лица?
Darbinieks ir pircies ar bankas karti,vai tas ir ļoti būtiski lai būtu obligāti caur avansa norēķiniem visi šie pirkumu vadīti,kas ir iegādāti ar bankas karti?
Jeb es varu atstāt kā parasto grāmatojumu un turpmāk vadīt caur avansa norēķiniem?Vai man ir jālabo iepriekšejie mēnešu grāmatojumi?
Ta pats vien iznāks, jo 2382 arī ir izsniegtās naudas norēķinu personai konts.
Paldies!Tas nozīmē,ka man visi iepriekšējie mēneši un gadi ir jāizlabo.
Varbūt kāds var pateikt,ka var izveidot avansa norēķinu Tildes Jumi norēķiniem ar bankas karti.
Skaidras naudas norēķiniem gatavoju, bet tagad nesaprotu,ka var izveidot bankas norēķiniem.(jo tur avansa norēķinu kontēju,kad ir izsniegta nauda caur kasi)
Iznāk veidot otru avansa norēķinu bankas kartēm,kurā brīdī iznāk nokontēt avansa norēķinu?
Nekas nav jāpārtaisa.Kāpēc.Lai paliek kā bijis summa no saskaitāmo kārtības nemainš. Kā tad tas pirkums ar karti parādās?Kāizmaksāta nauda vai jau bankas kontā parādās pirkums? Ja parādās bankas kontā pirkums tad var kontēt vai nu uzreiz bankas kontā uz izdevumiem un PVN( ja ir)čeks pie bankas konta vai kontēt uzreiz bankas kontā uz D 2380 un tālāk pielikt pirkuma čeku pie avansa norēķiniem un norakstīt kā visus čekus.
Я тоже не понимаю, зачем это переделывать. Сформируйте авансовые отчеты на 2382, надеюсь, Юмис это позволяет.
Pirkums ar karti parādās pie finanšu dokumentiem, no sākuma čeku grāmatoju Debets izdevumi,Debets pvn un kredīts 2382 konts(bankas karte),tad kad noņemas no bankas,tad sasaistu šo noņemto summu ar iepriekš iegrāmatoto čeku Debets 2382( bankas karte) un kredīts banka.
Uztraucos par to,ja nu uznāk kādreiz VID pārbaudes, vai viņi nepiesies pie tā,ka man nav pie pirkumiem ar karti izdrukāts avansa norēķins, bet 2382 konta apgrozījums (it kā jau tur viss redzams,ka čeks iegrāmatots ar datumu,kad veikts pirkums un ar banku sasaistīts tad,kad noņēmusies nauda no bankas konta)
Ну а что, проблема распечатать авансовый отчет?
VID-i tad gan neko neteiks.. vienīgais kam nepatīk, ka negrāmato caur norēķinu personām ir revidenti....
Sarmux
VID-i tad gan neko neteiks.. vienīgais kam nepatīk, ka negrāmato caur norēķinu personām ir revidenti....
=========
А почему ревиденты должны быть недовольны?
Работник по банковской карте предприятия (бывают случаи) покупают что-то, что требует персонифицировать расходы. Так он эти денежки вернет в кассу или в банк, а иначе Вам придется прибавлять все к зарплате. Доволен ли будет потом шеф, когда за эти траты предприятию еще и налог работодателя придется заплатить и искусственно увеличить зарплату?
Kādā veidā tad Jūs Jumī iegrāmatojat D izdevumi, D PVN K 2382? Caur finanšu dokumentiem? Katrs partneris no čekiem šā vai tā jāievada atsevišķi, lai ieietu PVN deklarācijā. Tad kāpēc nevarat to taisīt kā avansa norēķinu? It sevišķi, ja, tā kā man, debetkartes ir vairākiem cilvēkiem.238 taču ir avansieru konts. Nesaprotu.
Labāk jau tā būtu. Var sākt piem. ar šo mēnesi. Bet pārtaisīt neko nevajag.
Labāk sākt ar jaunu GADU! Un nejaukt esošo kārtību tekošajā mēnesī.
Ja norēķini ir par darbinieka personīgo bankas karti, tad tas tāpat ir un paliek avansa norēķins. Ja ar uzņēmuma karti norēķini tiek veikti- kāds vēl 238???
Я граматую так:
чек:
Д 7
Д 5721
К 5313 (поставщики через кредитные карточки)
платёж:
Д 5313
К 2620
Мы так делали, когда я на большом предприятии работала (глав.бух сказала так делать), сейчас я так делаю у себя и у млышей.
Проверка была на прошлой неделе, ничего по этому поводу не сказали.
А если нету чека, как вы собираетесь граматовать?
Xenia, а разве принципиально, через 5313 или через 2382? Хоть через АБВГД, лишь бы суть была понятна.
Martinas, нет, ну да. Разницы принципиально никакой.
Просто автор так волнуется, что придётся предыдущие года исправлять..
Закрыть
Краткое описание нарушения