Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
DL 100.panta 5.punkts. Kā rīkoties ja darbinieks neuzrāda iemeslu?? К списку тем

Arizonalv 11.11.2008 09:09
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Ответы (8)
Vai Jums nebūtu labāk - izvēlēties DL 114.p.
114.pants Darbinieka un darba devēja vienošanās
Darbinieks un darba devējs var izbeigt darba tiesiskās attiecības, savstarpēji vienojoties. Šāds līgums slēdzams rakstveidā.
114.pants Darbinieka un darba devēja vienošanās
Darbinieks un darba devējs var izbeigt darba tiesiskās attiecības, savstarpēji vienojoties. Šāds līgums slēdzams rakstveidā.

Leciigaa 11.11.2008 09:13
2691 сообщение на сайте
2691 сообщение на сайте
ja viņam vēl ir pārbaudes laiks, tad var . Ja pārbaudes laiks ir beidzies, tad 114.p.

Lana68 11.11.2008 09:41
854 сообщения на сайте
854 сообщения на сайте
diemžēl darbinieks ir ļoti negatīvi noskaņots un ne par kādām vienošanām negrib dzirdēt....un arī ierasties darba vietā nevēlas, lai izrunātu šo jautajumu....

Arizonalv 11.11.2008 12:08
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Vienošanās 114. p. sakarā nepasliktina darbinieka stāvokli. Un Jūsu rīcībai šajā situācijā jābūt tādai, kas to apliecina.

Leciigaa 11.11.2008 12:14
2691 сообщение на сайте
2691 сообщение на сайте
Тут 2 варианта.
1. Можно уволить по статье 100.5, если настаивает и выплатить выходное пособие.
2. Можно не увольнять по этой статье, а уволить за прогулы, если ierasties darba vietā nevēlas, lai izrunātu šo jautajumu....
Потом дело может перейти в суд, а там ему уже придется свои претензии изложить судье. А вам надо будет оправдываться.
1. Можно уволить по статье 100.5, если настаивает и выплатить выходное пособие.
2. Можно не увольнять по этой статье, а уволить за прогулы, если ierasties darba vietā nevēlas, lai izrunātu šo jautajumu....
Потом дело может перейти в суд, а там ему уже придется свои претензии изложить судье. А вам надо будет оправдываться.
iesaku painteresēties darba inspekcijā, bet pārs gadus atpakaļ bija mums šāda situācija un mums teica, ja darbinieks, nav norādījis iemeslu, tad uzskatāms, ka viņš uzsaka pēc paša vēlēšanās (standarta pants)

Liepkalnite 14.11.2008 21:50
243 сообщения на сайте
243 сообщения на сайте
Почему работник не указал причины? , если ir vienīgi viņa iesniegums, kurā izklāstītas nesaskaņas kolektīvā...
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть