Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Galvojums
26.11.2008 10:42
Lizinga galvojums
Labdien, griežos pie Jums pēc palīdzības. Ir noslēgts ar Hansabanku līgums par naudas aizdošanu uzņēmumam un ir galvojuma līgums. Uz firmas konta tajā dienā naudas nebija un nauda tika noņemta galvotājiem, bet kā to uzrādīt firmas kontā.Esmu apjukusi ar grāmatojumiem.
Es domāju sākumā aizdevums D 2610 K 5140, bet kā pēc tam tiek grāmatota tā nauda līzinga konts K5169 D.
Un pēc tam Firma atdot naudu K 5140 D2610.
Vai arī D2380 K 2610 un D 5169 K2380.
Lūdzu palīdziet.
Liels paldies jau iepriekš.
Es nezinu, kā pareizi vajag šādā reizē, kad tas saistīts ar līgumā atrunātu galvotāju, bet es vienkārši pārskaitītu galvotājam no viņa ieturēto naudu un attiecīgi pārskaitījumā norādītu gan pamatparāda summu, gan uzkrātos %, un uzrakstītu paskaidrojumu- izziņu klāt, kāpēc kredītu atmaksājam konkrētajai personai un nevis bankai.Ungrāmatotu tāpat kā katru mēnesi.Nu tas mans vienkāršais variants, varbūt ar kredīta naudām tā nevar, pieredzes nav.