Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Aizdevums direktoram
Labdien!
Vadītājs (direktors) ir paņēmis no firmas konta aizņēmumu uz nepilnu gadu.
1. vai drīkst noformēt to kā bezprocentu aizdevumu?
2. pēc kontu plāna ir 2 īstermiņa aizdevumi personālam: 2380 (piem., šajā gadījumā uz 2381) un 2370. uz kuru kontu man labāk iegrāmatot šo aizdevumu?
Ответы (15)
1.Var, ja uzņēmumam nav kredītu bankā, par ko maksā procentus.
2.Uzjebkuru pēc Jūsu kontu plāna. Parasti norēķini ar personālu grāmato uz 2380, bet īstermiņa aizdevumi uz kādu 5... 51430,5140, 5150.
uz 5... grupu noteikti nebūs. te jau uzņēmums nav parādā vadītājam, bet vadītājs uzņēmumam.
varat likt 2370 vai 2350. pēc izvēles
Ja uzņēmums aizdod naudu darbiniekam ,cik var likt%
Nezinu kā tad ir, vai var aizdot ? Citi saka var, citi nevar.
Par procentiem, lasīju, ka aizdodot naudu % nevar būt mazāki pat tiem 5, kurus maksā bankā par saņemtiem aizdevumiem, līzingiem, ko jūs maksājiet.
5 - nejauši pats ielīdis, tas neattiecas uz atbildi
Ja firma,kurai nav līzingu ne kredītu aizdod naudu otrai firmai, vai arī jāliek tie 5%
No 1. novembra kreditēt drīkst tikai licencētie nebanku kredītdevēji
лицензия - для кредитования физ лиц
фирма фирме может
проценты должны быть, но можно и меньше 5-ти, если nav līzingu ne kredītu
лицензия - для кредитования физ лиц
Спорный вопрос. А как же защита интересов банков и иже с ними ?
Наташ, не поняла
в чем спорный?
проценты должны быть, но можно и меньше 5-ти, если nav līzingu ne kredītu
не могли бы Вы скинуть ссыску на статью, где это написано...
только в обмен на ссылку на статьи,где написано, что должно быть именно 5 %
вот примут чичас изменения по налогообложению выданных займов (работникам, членам семьи, случайным прохожим...) и будут у нас и ссылки, и посылки (мало не покажется)
Ну если всё, что запланировало наше правительство по части налогов на следующий год, утвердит сейм, то кризис у нас точно закончится, потому как будет пооолная ...опа.
Закрыть
Краткое описание нарушения