Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Algas nodokļa grāmatiņa
Sveicināti!
Ja darbinieks ir pazaudējis savu nod.grāmatiņu un ir tik neaptēsts, ka nespēj aiziet pakaļ jaunai uz VID - es varu viņam piemērot neapliekamo minimumu?
Ответы (14)
Не можете. Нет книжки - нет и минимумов. Откуда вам знать, где эта книжка гуляет.
Потом работник может сам составлять декларацию и разбираться с ВИДом.
А Вы то сами как думаете? И потом, а Вам это зачем? Пусть он на 20 латов меньше получает, это ему нужно, а не ВАм.
Atkarājās no ticības un pārliecības;-)
nu es esmu pārliecināta, ka viņam vnk nekad nav 10 ls ko samaksāt par grāmatiņu, jo vajag polšam un to, ka viņš nekur nestrādā citus - tas ir 100%... Vnk jautājums - vai es varu piemērot to neapliekamo, ja man nav tās grāmatiņas?
Не можете. В законе написано, что минимумы применяются там, куда подана налоговая книжка.
Spitniece paliek spītniece! Īsi un kodolīgi atbildēja Maija. Ko vēl vajag?
Viņš varbūt nestrādā, algas nodokļa grāmatiņa "strādā".Ir bijuši gadījumi, kad radinieki(dēli, meitas utml.) šādi optimizē savus nodokļus.
Jā,tikai ar al. nodokļa grāmatiņas esamību.
spēkā esošs no 2001.06.09 Publicēts:Vēstnesis 89 2001.06.08.
LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU KABINETS
2001.06.05. Noteikumi nr. 222
Rīgā
Kārtība, kādā izsniedzama algas nodokļa grāmatiņa
Grozījumi: MK 02.07.2002. not. nr.281 (L.V., 5.jūl., nr.101;
Ziņotājs, 2002, nr.18)
MK 29.11.2005. not. nr.903 (L.V., 2.dec., nr.193)
(prot. Nr.26 2.§)
Izdoti saskaņā ar likuma "Par
iedzīvotāju ienākuma nodokli"
6.pantuun 38.pantaotro daļu
...
2. Nodokļa maksātājam var būt tikai viena grāmatiņa, un tai nav derīguma termiņa ierobežojuma. Ja iepriekš izsniegtā grāmatiņa ir nozaudēta vai sabojāta, nodokļa maksātājam, pamatojoties uz viņa rakstisku paziņojumu iestādei, kas izsniegusi grāmatiņu, izsniedz jaunu grāmatiņu. Uz šīs grāmatiņas vāka un titullapā izdara atzīmi "Dublikāts".
15. Uzsākot darba attiecības, nodokļa maksātājs grāmatiņu iesniedz pamatdarba vietā (uzņēmumā, uzņēmējsabiedrībā, iestādē, organizācijā, ārvalstu uzņēmuma (nerezidenta) pastāvīgajā pārstāvniecībā vai darba devējam – fiziskajai personai) vai vietā, kuru tas uzskata par galveno ienākuma gūšanas vietu, bet kura nav saistīta ar personas saimniecisko darbību, - pirms ienākuma gūšanas. Nodokļa maksātājs, kuram pensija piešķirta vai pārrēķināta pēc 1996.gada1.janvāra un kurš pēc pensijas piešķiršanas turpina strādāt, grāmatiņu iesniedz šo noteikumu 11.punktā minētajā institūcijā, kura ir piešķīrusi attiecīgo pensiju, vai darba devējam. Nodokļa maksātājs, kas veic saimniecisko darbību un nav darba attiecībās ar darba devēju, grāmatiņu iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē pēc savas dzīvesvietas.
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar MK 02.07.2002. noteikumiem nr.281, kas stājas spēkā no 06.07.2002.)
Un par Dublikāts 10 latiņi, ja nav vēl cena pielikta:-D
Spītniece-ko jūs uztraucaties par tādiem sīkumiem- ja darbiniekam neinteresē, priekš kam jums tam vajadzētu interesēt-nervu šūnas neatjaunojas!!!???
Atkarājās...
kas kam atkarājas...?
Vnk jautājums - vai es varu piemērot to neapliekamo, ja man nav tās grāmatiņas?
Vnk atbilde - varēt varat, bet nav likumīga pamata, "tobiš" - nedrīkstat!
nu nu
Закрыть
Краткое описание нарушения