Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Разные неклассифицированные вопросы
Transportlidzekla piegade citai ES dalibvalstij К списку тем

Livucis 15.12.2008 21:47
505 сообщений на сайте
505 сообщений на сайте
Ответы (8)
Manuprāt: varbut es kļūdos:
vispirms jānoskaidro, vai pircējs ir PVN maksātājs
- ja ir, tad PVN 0% (rēķinā PVN likuma pants + transporta dokumenti, pieņemšanas nodošanas akts, un ja var reģistrācijas apliecības kopija citā dalībvalstī)
- ja pircējs nav PVN maksātājs - tad rēķins ar 18% (manuprāt)
pārdošanas summu uzskaita atsevišķā kontā: 62xx-0%, 61xx-18%
vai pircējs ir PVN maksātājs, pārbauda VID mājaslapā:
http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vieshome.do
vispirms jānoskaidro, vai pircējs ir PVN maksātājs
- ja ir, tad PVN 0% (rēķinā PVN likuma pants + transporta dokumenti, pieņemšanas nodošanas akts, un ja var reģistrācijas apliecības kopija citā dalībvalstī)
- ja pircējs nav PVN maksātājs - tad rēķins ar 18% (manuprāt)
pārdošanas summu uzskaita atsevišķā kontā: 62xx-0%, 61xx-18%
vai pircējs ir PVN maksātājs, pārbauda VID mājaslapā:
http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vieshome.do
jaa,paldies! Es tikai no tiem metodiskajiem materialiem saprotu,ka to PVN 0% likmi var piemerot tad,ja tas ir jauns transportlidzeklis....bet ja tas ir lietots?

Livucis 16.12.2008 09:12
505 сообщений на сайте
505 сообщений на сайте
un tad ja piemero to 0% likmi,tad ir jaaprekina PVN un jauzskaita reversaa?

Livucis 16.12.2008 09:14
505 сообщений на сайте
505 сообщений на сайте
Man si tema visu laiku sataisa lielu putru galvaa:)
Ja mes perkam no ES nodokla maksataja,tad mes uzskaitam reversaa,ja ir nodokla rekins,kuraa uzradita 0% likme. Ja pardodam,tad ir 0% un viss? Bet,ja pircejs nav nodokla maksatajs,tad mums ir jamaksaa 18% ?
Ja mes perkam no ES nodokla maksataja,tad mes uzskaitam reversaa,ja ir nodokla rekins,kuraa uzradita 0% likme. Ja pardodam,tad ir 0% un viss? Bet,ja pircejs nav nodokla maksatajs,tad mums ir jamaksaa 18% ?

Livucis 16.12.2008 09:25
505 сообщений на сайте
505 сообщений на сайте
Bet ja transportlīdzeklis vairs neskaitas jauns pēc MK noteikumos minētajiem kritērijiem,tad kas notiek ar ieņēmumiem no tā pārdošanas,tad PVn 18% ir jāmaksā jebkurā gadījumā,neatkarīgi no taa,kam tas ir pārdots?

Livucis 16.12.2008 15:07
505 сообщений на сайте
505 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть