Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Maksajumi no personiga konta К списку тем

Maksajumi no personiga konta
Ko darit ja, ipasnieks samaksaja no sava konta par firmas rekinu (piemeram Lattelecom).

Es noformeja ta:

K 2380 D 5310

K2610 D 2380

Vispar tas ir parkapums vai ne, ja vins samaksaja no sava konta
Lubova11
Lubova11 18.12.2008 12:25
205 сообщений на сайте

Ответы (45)

Ambera....ir tāda lieta, kā Komerclikums...silti iesaku palasīt, kas ir dibinātāji- dalībnieki un kas ir valdes locekļi...;-)
Mikel
Mikel 19.12.2008 00:44
811 сообщений на сайте
Mikel, этот совет нужно адресовать не Амбере, а Вам.
Martinas
Martinas 19.12.2008 08:10
38532 сообщения на сайте
Присоединяюсь к Мартинас.
Albina
Albina 19.12.2008 10:25
64785 сообщений на сайте
Dibinātāji dibina firmu, ar firmas ierakstīšanas komercreģistrā brīdi, dibinātāji skaitās dalībnieki, kuri savukārt ieceļ valdi, bet ne vienmēr personas, kuri ir dalībnieki, ieceļ sevi par valdi, tādējādi ar dalībniekiem nekādā gadījumā neslēdz darba līgumu, kur nu vēl ar dibinātājiem. TĀ LŪK!!!!
Mikel
Mikel 19.12.2008 11:24
811 сообщений на сайте
Martinas, Albina, Ambera- kā tad jūs domājat darba līgumu noformēt ar dibinātāju??? SIA...pieņem darbā Jāni Puķīti par dibinātāju???? Var pieņemt darbā tikai valdes locekli.
Mikel
Mikel 19.12.2008 11:28
811 сообщений на сайте
Jo dziļāk mežā, jo resnāki partizāni!LOL
Ambera
Ambera 19.12.2008 12:30
21759 сообщений на сайте
Ambera, kas jums nepatīk? Es biju atbildējusi vakar, ka dibinātājiem līgumu neslēdz, bet gan var slēgt tikai valdes locekļiem- jūs sākāt pārmest, ka kaut ko fantazējam... Tad pasakiet, kurā vietā biju es kļūdījusies??? Varbūt pārlasiet lieku reizi šo forumu???
Mikel
Mikel 19.12.2008 12:59
811 сообщений на сайте
Uzņēmuma vienīgais dibinātājs, pēc reģistrēšanās UR - dalībnieks, no vienas puses Jānis Puķītis kā juridiska persona, no otras puses Jānis Puķītis kā fiziska persona, slēdz valdes locekļa darba vai pilnvarojuma līgumu.
Ambera
Ambera 19.12.2008 14:04
21759 сообщений на сайте
Komerclikuma 141., 143. pants!!!!!!!!!!!!!!!!
Mikel
Mikel 19.12.2008 14:34
811 сообщений на сайте
...darbiniekus var pieņemt darbā tikai valdes loceklis. Jā, Jānis Puķītis, valdes loceklis pieņem darbā valdes locekli Jāni Puķīti...nevis dalibnieks pieņem darbā valdes locekli Jāni Puķīti...
Mikel
Mikel 19.12.2008 15:03
811 сообщений на сайте
valdes loceklis pieņem darbā valdes locekli par valdes locekli - pašai smiekli nenāk?
Ambera
Ambera 19.12.2008 17:20
21759 сообщений на сайте
Vai tad jūs pati, grāmatvede būdama, ar to nēesat saskārusies?? Nu, tad man pašai smiekli par to nāk... Jums ir neizpratne par Komerclikumu...:-(
Mikel
Mikel 19.12.2008 23:32
811 сообщений на сайте
Mikel,gribētu paskatīties,kā izskatās tas papīrs,kurā rakstīts,ka valdes loceklis pieņem darbā valdes locekli par valdes locekli

pieņem darbā - Darba likumu arī traktējam pa savam?LOL
Ivan_s
Ivan_s 20.12.2008 00:50
1208 сообщений на сайте
Ooooo, Ivan_s pamodās... Kad būsiet firmas "dalībnieki", varēsiet pieņemt darbā ko vien vēlēsieties...LOL
Mikel
Mikel 20.12.2008 13:01
811 сообщений на сайте
Ambera... es saprotu, ka varbūt esat grāmatvede ar lielu pieredzi, bet arī šie grāmatveži ne vienmēr VISU zin, jo zināt visu, nozīmē- nezināt neko, tāpēc droši pastāv lietas, kur nēesat pietiekoši iedziļinājusies. Mans padoms jums... atrodat atbildi uz šo jautājumu pati, nevis mēģiniet saprovocēt pret mani foruma dalībniekus, ja nēesat par savu atbildi pārliecināta. Ir taču Ziemassvētku laiks... klusuma un brīnumu laiks...nevis kašķu laiks...Tā lūk!;-)
Mikel
Mikel 20.12.2008 13:25
811 сообщений на сайте
- Vēlreiz atkārtoju- dibinātāji dibina firmu, ar brīdi, kad firma ir ierakstīta komercreģistrā- dibinātāji paliek par dalībniekiem, dalībnieki ieceļ valdi slēdzot dibināšanas līgumu. Ja ir viens dibinātājs, tad neslēdz dibināšanas līgumu, bet tikai pieteikumā par ierakstīšanu komercreģistrā uzrāda šis dibinātājs sevi būt par valdes locekli.Jašis valdes loceklis ir arī direktors vai cita amata pārstāvis, tad valdes loceklis slēdz ar šo personu darba līgumu. (Tādēļ sanāk tā, ka valdes loceklis slēdz it kā ar sevi darba līgumu(Valdes loceklis Jānis Puķītis slēdz ar Jāni Puķīti darba līgumu))Bet dibinātāji nekādā gadījumā neslēdz darba līgumu ar valdes locekli.
Mikel
Mikel 20.12.2008 14:07
811 сообщений на сайте
"Valdes loceklis Jānis Puķītis slēdz ar Jāni Puķīti darba līgumu" - здесь ошибка.

Правильно " СИА ХХХ в лице члена правления J. P. slēdz ar Jāni Puķīti darba līgumu". Сами с собой договора заключают только люди не совсем здоровые.
Martinas
Martinas 20.12.2008 14:16
38532 сообщения на сайте
Mikel, nu nevaru Jums iestāstīt, ka nav tā! Es nekašķējos, bet gribu, lai Jūs saprastu. Pēdējo reizi analizēju Jūsu atbildi :

1)"dibinātāji dibina firmu, ar brīdi, kad firma ir ierakstīta komercreģistrā - dibinātāji paliek par dalībniekiem" - pareizi

2)"dalībnieki ieceļ valdi slēdzot dibināšanas līgumu" - nepareizi.

Jo dibināšanas līgumu slēdz DIBINĀTĀJI, kā arī pieņem statūtus, slēdz līgumus ar valdes locekļiem un saņem valdes locekļu rakstisku piekrišanu, un TIKAI PĒC TAM ar visiem šiem dokumentiem dodas uz UR un reģistrē uzņēmumu. Lēmums par dibināšanu

3) “Ja ir viens dibinātājs, tad neslēdz dibināšanas līgumu, bet tikai pieteikumā par ierakstīšanu komercreģistrā uzrāda šis dibinātājs sevi būt par valdes locekli” – arī garām

Ja ir viens dibinātājs, ar pieteikumu ir par maz. Vajadzīgs viņa Lēmums par dibināšanu un Valdes locekļu piekrišana (ja nav parakstījies pieteikumā), jo ne vienmēr dibinātājs pats strādā uzņēmumā un ir valdes loceklis

4) “Ja šis valdes loceklis ir arī direktors vai cita amata pārstāvis, tad valdes loceklis slēdz ar šo personu darba līgumu.”

Piekrītu Martinas. Pareizāk būtu – pieņem lēmumu – Es, kā vienīgais SIA dibinātājs, vienīgais valdes loceklis Jānis Puķītis, nolemju...

5) “Bet dibinātāji nekādā gadījumā neslēdz darba līgumu ar valdes locekli.” - Nepiekrītu.

Uzskatu, ka tieši viņi to dara pirms reģistrēšanas UR. Piemēram, ja nu valdes loceklis nav uzņēmuma dibinātājs, bet pieaicināts no malas, vispirms sasolīsim viņam zilus brīnumus, izspiedīsim piekrišanu, reģistrēsim UR un pēc tam slēgsim darba līgumu?
Ambera
Ambera 20.12.2008 16:56
21759 сообщений на сайте
2)..."Lēmums par dibināšanu" - svītrot - ielēcis nevietā
Ambera
Ambera 20.12.2008 16:58
21759 сообщений на сайте
1)Komerclikuma Dibinātājs iegūst dalībnieka statusu ar dienu, kad sabiedrība ierakstīta komercreģistrā. Cita persona iegūst dalībnieka statusu ar dienu, kad tā ierakstīta sabiedrības dalībnieku (akcionāru) reģistrā, ja likumā nav noteikts citādi.

2)slēdz līgumus ar valdes locekļiem un saņem valdes locekļu rakstisku piekrišanu- Dibinātāji ar valdes locekļiem slēdz dibināšanas līgumu, kurā arī uzrāda šos valdes locekļus(vārdu, uzvārdu, dzīvesvietu), tad saņem rakstveida piekrišanu no valdes locekļiem, tad šo dibināšanas līgumu un piekrišanu arī iesniedz UR kopā ar pieteikumu u.c dokumentiem. Atsevišķu darba līgumu viņi neslēdz, jo ir jau DIBINĀŠANAS LĪGUMS. (Komercreģistra 143. pants- pārāk garš, lai nocitētu)

3)143.pants (5) Ja sabiedrību dibina viens dibinātājs, tad dibināšanas līguma vietā sastāda un paraksta lēmumu par sabiedrības dibināšanu. Uz lēmumu par sabiedrības dibināšanu attiecas šā likuma noteikumi, kuri regulē dibināšanas līgumu. 149.pants Pieteikums ierakstīšanai komercreģistrā-5)Rakstveida piekrišana nav jāiesniedz tam valdes loceklim, kurš kā sabiedrības dibinātājs parakstījis pieteikumu sabiedrības ierakstīšanai komercreģistrā; -piedošanu, ka nepieminēju lēmumu, bet tikai pieteikuma parakstīšanu.

4)doma mums visām-Martinas, jums-Ambera un man bija tāda pati, tikai formulējums atšķīrās;

5)DIBINĀŠANAS LĪGUMS!!!!

Ambera- es esmu pati izgājusi tieši visai šai epopejai cauri ne vienu reizi vien.

Būs jau labi, tikai neņemiet ļaunā, es tiešām negribu strīdēties ar jums, bet padiskutēt ir visai interesanti un tādēļ jau šis forums ir domāts.;-)
Mikel
Mikel 20.12.2008 20:25
811 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.