Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Разные неклассифицированные вопросы
Iepriekšējā grāmatveža kļūdas К списку тем

Latviete 01.01.2009 20:01
12 сообщений на сайте
12 сообщений на сайте
Ответы (20)
Inm-ko nozīmē-labāk nelabot??? Labāk vispār neko negrāmatot??!! To jūs pati varat darīt, nevis ieteikt to darīt citam...
Latviete- TIKAI atlikumus pieņemt nedrīkst, jābūt Virsgrāmatai un kontu korespondencēm, pēc kurām jūs atlikumus arī savadat, pēc tām korespondencēm jūs redzat visus grāmatojumus un uz šo kontu korespondenču pamata jūs pati nepareizi iegrāmatoto darījumu ar grāmatvedības izziņu izlabojat. Es ceru, ka saprotami paskaidroju savu domu, varbūt mani pielabos.
Latviete- TIKAI atlikumus pieņemt nedrīkst, jābūt Virsgrāmatai un kontu korespondencēm, pēc kurām jūs atlikumus arī savadat, pēc tām korespondencēm jūs redzat visus grāmatojumus un uz šo kontu korespondenču pamata jūs pati nepareizi iegrāmatoto darījumu ar grāmatvedības izziņu izlabojat. Es ceru, ka saprotami paskaidroju savu domu, varbūt mani pielabos.

Mikel 01.01.2009 23:06
811 сообщений на сайте
811 сообщений на сайте
"ko nozīmē-labāk nelabot" - потому что для начала нужно убедиться, что это действительно ошибки, а не плоды собственной самоуверенности по незнанию.
Es šīs grāmatvedes jautājumā nemaz nesaskatu самоуверенности по незнанию. Es atbildēju uz šī foruma jautājumu, kā rīkoties, pēc manām domām, attiecīgajā situācijā, varbūt arī man daudzi jautājumi liekas elementāri, bet, ja nervi netur, tad labāk vispār neatbildēt nekā atbildēt, kā šoreiz- labāk neko nelabot vai tml.

Mikel 02.01.2009 01:07
811 сообщений на сайте
811 сообщений на сайте
Pēc pieredzes, ka iepriekšējie grāmatveži tiešām nodod lietas ar kļūdām ar domu, ka lai nākamais grāmatvedis labo, ja vajag, es daru tā, ka pieņemu lietas ar pieņemšanas-nodošanas aktu visus dokumentus pārbaudot un pārliecinoties, ka tie ir pareizi. Man vienas firmas, kuru pārņemu, iepr. grāmatvede jau 2 mēnešus labo savas kļūdas un zinu, ka lietas pieņemšu kārtīgas.

Mikel 02.01.2009 01:21
811 сообщений на сайте
811 сообщений на сайте
Man vienas firmas, kuru pārņemu, iepr. grāmatvede jau 2 mēnešus labo savas kļūdas un zinu, ka lietas pieņemšu kārtīgas.
Parasti tā nenotiek, Jums ir laimējeis Mikel.Parastigrāmatvedis vecais nodod lietas vadītājam, kurš parasti nezina ne bū ne bē no grāmatvedības un jaunais grāmatvedis pārņem liietas no vaditāja un nav neviena kas labotu vecās lietas.Jagribi labo pats, ja negribi atstāj kā bijis.
Parasti tā nenotiek, Jums ir laimējeis Mikel.Parastigrāmatvedis vecais nodod lietas vadītājam, kurš parasti nezina ne bū ne bē no grāmatvedības un jaunais grāmatvedis pārņem liietas no vaditāja un nav neviena kas labotu vecās lietas.Jagribi labo pats, ja negribi atstāj kā bijis.
Pēc pieredzes, приходит девочка-припевочка после курсов и начинает с жаром доказывать начальству, что в предыдущем учете "всё не так", например, учет предналога по оплате, а не по получению счета - огромная ошибка, за которой последуют многомилионные штрафы. 
Mikel, вопрос на засыпку: а Вы учет предыдущего бухгалтера, о котором пишет Latviete, видели?

Mikel, вопрос на засыпку: а Вы учет предыдущего бухгалтера, о котором пишет Latviete, видели?
И еще: если бухгалтер задаёт вопрос "каким числом исправить ошибки" - меня это наводит на мысль, что знаний у этого бухгалтера маловато.
Arī es neko nelabotu, vēl jo vairāk, ja nav redzami visi iepriekšējie grāmatojumi.
Bet katrs dara kā grib. Tā nu ir gaumes lieta.
Man arī ir nācies pārņemt grāmatvedību, bet labojis gan esmu tikai to, kas noteikti labojams - atlikumi ar kreditoriem/debitoriem, ja pretējā puse pierāda citus skaitļus, nodokļus - atbilstoši VID izdrukām un tml. Bet neko citu.
Mikel
Jums ir paveicies, un lai veicas arī turpmāk.
Bet katrs dara kā grib. Tā nu ir gaumes lieta.
Man arī ir nācies pārņemt grāmatvedību, bet labojis gan esmu tikai to, kas noteikti labojams - atlikumi ar kreditoriem/debitoriem, ja pretējā puse pierāda citus skaitļus, nodokļus - atbilstoši VID izdrukām un tml. Bet neko citu.
Mikel
Jums ir paveicies, un lai veicas arī turpmāk.
Citus aprunat viegli,bet katram gramatvedim sava taktika.Manpiemeram svarigi galvenie posteni un lai tresajam personai butu skaidrs kada stavokli ir uznemums,nevis parmerigi daudz siko gramatojumum ,kur pats var sajukt.jagribat labot pec sava nemiet visu gadu un labojiet ,ta prasot pec dienam kad nesakrit izskatas pec berna jautajuma.
Мне вот тоже непонятно, как можно обнаружить ошибки, если получены только остатки.
А исправлять или нет ошибки предыдущего буха (если они действительно есть) - это вопрос к руководству фирмы. Ему виднее.
А исправлять или нет ошибки предыдущего буха (если они действительно есть) - это вопрос к руководству фирмы. Ему виднее.
Protams, jūtu līdzi grāmatvežiem, kas saskaras ar to, ka iepriekšējais grāmatvedis lietas nodevis vadītājam bardakā- pati esmu saskārusies ar to, ka 2 nedēļas pirms GP nodošanas, izdzēsu pilnīgi visu no programmas un pārvadīju no jauna gadu, jo uz gada beigām aktīvs ar pasīvu nesaskanēja par 60000Ls, vēl bija zvērinātā revidente, kurai sirmi mati par 50% vairāk parādījās redzot to bardaku, ieteica labāk visu pārtaisīt nekā mēģināt labot. Tādēļ ari tagad uz to skatos daudz nopietnāk, lai visu pārņemtu kārtībā.
Bet šajā gadijumā es arī nesaprotu, kā var redzēt kļūdas tikai no vieniem pašiem atlikumiem??
Bet šajā gadijumā es arī nesaprotu, kā var redzēt kļūdas tikai no vieniem pašiem atlikumiem??

Mikel 02.01.2009 15:23
811 сообщений на сайте
811 сообщений на сайте
Incanti - cik reizes vēl šo šausmu stāstu tiražēsiet?!
Ko un kā katrs dara - tas viņa paša ziņā, ja nav nepieciešama papildus info par veicamo.
Ko un kā katrs dara - tas viņa paša ziņā, ja nav nepieciešama papildus info par veicamo.

Liepupe 02.01.2009 15:34
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Liepupe- Jūs vēl sirgstat no paģirām pēc Jaunā gada sagaidīšanas, ka tādas dusmas???:-x

Mikel 02.01.2009 15:41
811 сообщений на сайте
811 сообщений на сайте
Kādas tur dusmas. Vnk - apnicīgi lasīt vairākkārtīgi tiražētus *romānus* ne par tēmu.
Piedevām - nebūtu par sliktu sarunas stiliņu izmainīt. Nav te nekāds anonīmo alkoholiķu klubiņš kā iedomājaties.
Piedevām - nebūtu par sliktu sarunas stiliņu izmainīt. Nav te nekāds anonīmo alkoholiķu klubiņš kā iedomājaties.

Liepupe 02.01.2009 15:47
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Liepupe- es Jūs drusku nesapratu, bet nu labi...:-/
Piedevām - nebūtu par sliktu sarunas stiliņu izmainīt. Nav te nekāds anonīmo alkoholiķu klubiņš kā iedomājaties. - Ja Jums ir personiska rakstura problēmas, tad forums nav tā vieta, kur to izrādīt...
Piedevām - nebūtu par sliktu sarunas stiliņu izmainīt. Nav te nekāds anonīmo alkoholiķu klubiņš kā iedomājaties. - Ja Jums ir personiska rakstura problēmas, tad forums nav tā vieta, kur to izrādīt...

Mikel 02.01.2009 15:56
811 сообщений на сайте
811 сообщений на сайте
Lai nu Dievs dotu kādam Jūs saprast, kad rakstat te visu ko, kas ienāk momentā Jūsu prātā! Kā redzams - to izraisa viena vienīga vēlme - uzknābt jebkuram, kas ko iebilst Jums. Faktu, kā pierādījums tam, te ir bezgala daudz.

Liepupe 02.01.2009 16:03
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Mikel, эка невидаль, прямо подвиг - год от начала перебить. Да тут у большинства это случалось, и никто об этом не кричит. Речь в вопросе вообще о другом шла.
Vai tad es kliedzu??? Es izstāstīju, kā man gadījies un ieteicu, kā, neradot sev nepatīkamas situācijas, to apiet, lai nevajadzētu kliegt gvaltis- vot man tā gadījās un ko tagad darīt??!!

Mikel 02.01.2009 16:52
811 сообщений на сайте
811 сообщений на сайте
Mana vēlme nu galīgi nav kādam uzknābt... Protams, ja man knābj virsū, tad daru to pretī...

Mikel 02.01.2009 16:58
811 сообщений на сайте
811 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть