Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
pilnvarojuma līgums ar valdes locekli К списку тем
pilnvarojuma līgums ar valdes locekli
Sveiki!
Vai var pilnvarojuma līgumā ar valdes locekli sadaļā "Atlīdzība" rakstīt, ka atlīdzība valdes loceklim tiks noteikta katru mēnesi ar dalībnieka lēmumu atkarībā no darba rezultātiem. Savukārt dalībnieka lēmumos noteikt
0.00.Lsatlīdzību, jo uzņēmums jauns, visdrīzāk strādās ar peļņu. Vai tomēr labāk uzreiz rakstīt, ka valdes loceklis veic pienākumus bez atlīdzības šajā pilnvarojuma līgumā. Kāda ir jūsu pieredze šajā sakarā ar VIDu ? Paldies!
Ответы (25)
Bez atlīdzības tikai tad, ja darbība apturēta.
gribēju teikt "visdrīzāk strādās bez peļņas".
Kā vispār praktizē šajā jautājumā ?
Sveiki!
Eh, es arī ņemos ar šiem līgumiem, bet gan ar valdes priekšsēdētāju! Varbūt varat apgaismot arī mani??? Vai tiešām šiem locekļiem darba līgumu var aizstāt ar pilnvarojuma līgumu? Sazinājos ar VID un man apskaidroja tā, ka valdes priekšsēdētājs ir jāatlaiž no darba, respektīvi jāpārtrauc darba attiecības un jau nākamajā dienā jāpieņem darbā par atlīdzību, bet es nepajautāju, kā gan nosaukt jauno līgumu! Un vēl...VIDā teica, ka atlīdzībai jābūt, kaut 5 Ls un tad šie 5 Ls ir sociālās apdrošin. objekts un no šīs summas jāmaksā soc. nod. 33.09%. Ja līgumā nosaka, ka atlīdzību izmaksās dividendēs, tad IIN un riska nodeva nav jāmaksā un 3.pielikumaziņojumā jānorāda tikai ienākumi un soc.nod.! Bet man vienalga nepielec, kā gan rakstīt par tām dividendēm un ja nav dividendes?????? Ā......soc nodoklis jāmaksā tādēļ, lai turpinātos darba stāžs, ja nemaksā soc nodokli, tad nav darba stāža! Brr.....cerams, kādam palika skaidrs un cerams, kāds palīdzēs man apgaismoties!
Vai tad Amberas norādītajos nav atbildes uz Jūsu jautājumiem? Apspriests šis jautājums ļooti daudz.
Ilma! Atvainojos krieviski runājošajiem.....bet es nespēju iebraukt viņu tekstos!
Nu mēģināšu izbokšterēt, varbūt manas pelēkās šūniņas kaut ko sapratīs (kaut man liekas, ka es vairs neko nesaprotu)!
Ilma! Varbūt varam sazināties caur @, man ir arī neskaidrības ar prokūristu - sevi! SIA es esmu grāmatvede, valdes priekšsēdētāja šodien izbarauc no Latvijas vismaz uz 2 mēnešiem, es esmu iecelta par prokūristu, tātad palieku arī kā SIA direktore! Tikai kā visu sakārtot, lai būtu pareizi, vai man vajadzīgs līgums kā prokūristam vai kā direktoram! Nu nodokļus protams es negribu maksāt!:-(
Grāmatvede un direktore vienā personā nevarat būt
Ambera! Tiešām???? Tagad taču likumdošana ir mainījusies un man daudzos uzņēmumos vadītājs ir arī grāmatvedis jebšu tas ir attiecināms uz valdes loceklis+grāmatvedis??? Nu ir auzas, vispār nesaprotu, kas ir kas un ko tagad darīt!
Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju
69. Lai nodrošinātu grāmatvedības kontroles efektīvu darbību, uzņēmuma vadītājs grāmatvedības darba organizācijā ievēro šādus priekšnoteikumus:
69.5. uzskaites funkcija ir atdalīta no pārējām uzņēmuma saimnieciskās darbības funkcijām.
MK Nr.927
30.Uzņēmuma vadītājs, KAS GRĀMATVEDĪBU KĀRTO PATS (individuālais komersants, cita fiziskā persona, kura veic saimniecisko darbību, individuālā uzņēmuma īpašnieks, zemnieku vai zvejnieku saimniecības īpašnieks, KAPITĀLSABIEDRĪBAS VIENĪGAIS ĪPAŠNIEKS - VIENĪGAIS VALDES LOCEKLIS), kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus drīkst veikt pats. Kredītiestādes, krājaizdevu sabiedrības un Latvijas Banka drīkst apvienot kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus, ja tiek nodrošinātas atbilstošas iekšējās kontroles procedūras pilnīgai un pareizai saimniecisko darījumu iegrāmatošanai
Valdes loceklis-grāmatvedis
VID atbilde:
LR 01.06.2002. „Darba likuma” 44.panta3.daļā ir noteikts, ka “ar kapitālsabiedrības izpildinstitūciju locekļiem slēdzams darba līgums, ja vien viņi netiek nodarbināti, pamatojoties uz citu civiltiesisku līgumu. Ja kapitālsabiedrības izpildinstitūciju locekļi tiek nodarbināti, pamatojoties uz darba līgumu, tas slēdzams uz noteiktu laiku”. Saskaņā ar norādīto – ja valdes loceklim nav noslēgts cits civiltiesisks līgums (piemēram, pilnvarojuma līgums), tad valdes loceklis var noslēgt darba līgumu par grāmatveža pienākumu pildīšanu.
Atbilstoši LR 01.01.1998. „Par valsts sociālo apdrošināšanu” 1.panta2.punkta “a” apakšpunktam - valdes loceklis, noslēdzot darba līgumu, kļūst par darba ņēmēju, tas ir, “persona, kas uz darba līguma pamata par nolīgto darba samaksu veic noteiktu darbu darba devēja vadībā”.
Ambera,
MK Nr.927
30.Uzņēmuma vadītājs, KAS GRĀMATVEDĪBU KĀRTO PATS (individuālais komersants, cita fiziskā persona, kura veic saimniecisko darbību, individuālā uzņēmuma īpašnieks, zemnieku vai zvejnieku saimniecības īpašnieks, KAPITĀLSABIEDRĪBAS VIENĪGAIS ĪPAŠNIEKS - VIENĪGAIS VALDES LOCEKLIS), kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus drīkst veikt pats.
Sakiet lūdzu,to visu valdes priekšsēdētājs var darīt BEZ ATLĪDZĪBAS,ja viņs nodarbināts, pamatojoties uz citu civiltiesisku līgumu(c)bez darba līguma?????????+sniegt pakalpojumus????????es jau raudu-nav atbildes uz manu jautājumu:'( :'( :'(
Nē! Bez atalgojuma var veikt tikai vadības funkcijas. Bet ja vēl plus grib kārtot grāmatvedību, tad jāslēdz darba līgums.
Ja valdes loceklim nav noslēgts cits civiltiesisks līgums (piemēram, pilnvarojuma līgums), tad valdes loceklis var noslēgt darba līgumu par grāmatveža pienākumu pildīšanu.
PROFESIJU KLASIFIKATORS
121 MAZĀ GRUPA
KOLEKTĪVIE VADĪTĀJI
Komersantu, personālsabiedrību un iestāžu vadītāji vada komersantus, personālsabiedrības un iestādes, izņemot biedrības un nodibinājumus, kopīgi ar vismaz diviem citiem vadītājiem nosaka, formulē komersanta, personālsabiedrības vai iestādes darbības pamatvirzienus, plāno, vada, koordinē struktūrvienību darbu, parasti izveido direktoru padomi vai vadības grupu, kurai tie sniedz pārskatus par darba rezultātiem.
Profesionālās darbības pamatuzdevumi:
– noteikt vai formulēt komersanta, personālsabiedrības vai iestādes darbības pamatvirzienus; plānot, vadīt un koordinēt komersanta, personālsabiedrības vai iestādes darbu kopumā; noteikt ekonomiskos un tehniskās attīstības rādītājus, konkrētus uzdevumus un konsultēt pakļautos vadītājus; vadīt ikdienas darījumus, operatīvos darba procesus (piemēram, darījumu, līgumu slēgšana ar piegādātājiem, klientiem, citām iestādēm, biedrībām un nodibinājumiem, organizācijām); pārstāvēt komersantu, personālsabiedrību vai iestādi darījumos ar citiem komersantiem, personālsabiedrībām, iestādēm, biedrībām un nodibinājumiem, organizācijām, tai skaitā valdību, tās institūcijas vai citas valsts varas institūcijas; kontrolēt izdevumus, nodrošināt materiāltehnisko un citu resursu apgādes plānošanu un to racionālu izmantošanu; izvēlēties un apmācīt personālu un kontrolēt tā pienākumu izpildi; analizēt un novērtēt komersanta, personālsabiedrības vai iestādes darbību, tās rezultātus un ziņot par tiem direktoru padomei, vadības grupai un augstākajiem vadītājiem; organizēt operatīvo, grāmatvedības, statistisko uzskaiti un pārskatus par vadītā komersanta, personālsabiedrības vai iestādes darbību; veikt līdzīga satura uzdevumus (piemēram, slēgt darba koplīgumus; kontrolēt to izpildi; nodrošināt vides aizsardzību); organizēt un vadīt valdes, komisijas un padomes darbu; sagatavot atzinumus, vērtējumus un priekšlikumus; organizēt un nodrošināt saskaņoto un akceptēto būvprojektu vai citas būvniecības dok
dokumentācijas pārbaudi; vadīt citus darbiniekus.
Šīs mazās grupas profesijas klasificētas atsevišķajā grupā:
1210 Kolektīvie vadītāji
1210 ATSEVIŠĶĀ GRUPA
KOLEKTĪVIE VADĪTĀJI
Šīs atsevišķās grupas profesijas:
1210 24 Valdes LOCEKLIS
ar valdes locekli parasti slēdz pilnvarojuma līgumu. samaksu - paši nosakiet, cik esat gatavi no tā nodokļus maksāt (aprēķins tāpat kā darba algai, bet riska nodeva nebūs). Jums kā prokūristam - var slēgt, piem., prokūras līgumu/ uzņēmuma līgumu.
valdes loceklis var būt arī grāmatvedis. kasieris un grāmatvedis nedrīkst būt viena un tā pati persona
Paldies! Liepkalnite: Bet prokūrists var būt arī grāmatvedis?
Pareizāk jau būtu bijis jautāt:
Vai grāmatvedis var arī būt prokūrists? - Var.
Vispār - izmantojiet meklētāja iespējas. Ne tik sen kā devu apjomīgu info šajā sakarā.
Закрыть
Краткое описание нарушения