Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Расчет зарплаты с учетом оплаты праздничных дней и больничного К списку тем

Travkova 20.01.2009 21:55
4 сообщения на сайте
4 сообщения на сайте
Ответы (14)
А в чём проблема то ? Математика 3-й класс! В декабре 19 рабочих дней. Ваш работник из них отработал 11. Ну вот и считайте....А празничные дни здесь вааще не при чём, если он окладник.

Если у человека оклад,то он,наверное не работал в празники. у него было 11 рабочих дней в декабре(10 болел,но официальных будет 8)(19=100%), его кол-во дней 8 разделите на 19.Этот коэфициент(0,42105 в данном расчёте)умножте на его оклад.Ето з.плата.
з.плата+ больничный минус = КОПА.
КОПА минус 9% соц. минус 80 латов минимум(если есть книжка.и если больничный А.(Если лист В,то минимум делим на 31(кол.дней в месяце) и умножаем на (31минус10),т.е. полные дни больничного В.с выходними).т.е при листе В минимум пересчитывают.Эту сумму умножают на 25%(подоходный)
КОПА минус 9% минус подоходный=к выплате.КАжется всё правильно написала.КЗОТА под рукой нет.Посоветуйтесь с кем-нибудь ещё.У меня программа считает,перепроверяю-не врёт
з.плата+ больничный минус = КОПА.
КОПА минус 9% соц. минус 80 латов минимум(если есть книжка.и если больничный А.(Если лист В,то минимум делим на 31(кол.дней в месяце) и умножаем на (31минус10),т.е. полные дни больничного В.с выходними).т.е при листе В минимум пересчитывают.Эту сумму умножают на 25%(подоходный)
КОПА минус 9% минус подоходный=к выплате.КАжется всё правильно написала.КЗОТА под рукой нет.Посоветуйтесь с кем-нибудь ещё.У меня программа считает,перепроверяю-не врёт

Terena 20.01.2009 23:13
1 сообщение на сайте
1 сообщение на сайте
Darba likums
74.pants Atlīdzība gadījumos, kad darbinieks neveic darbu attaisnojošu iemeslu dēļ
(1) Darba devējam ir pienākums izmaksāt šā panta trešajā daļā noteikto atlīdzību, ja darbinieks neveic darbu attaisnojošu iemeslu dēļ, īpaši gadījumos, kad darbinieks:
8 ) neveic darbu svētku dienā, kas iekrīt darbiniekam noteiktajā darba dienā;
(3) Ja darbiniekam ir noteikta laika alga, šā panta pirmajā un otrajā daļā minētajos gadījumos viņam izmaksā noteikto darba samaksu. Ja darbiniekam ir noteikta akorda alga, šā panta pirmajā un otrajā daļā minētajos gadījumos viņam izmaksā vidējo izpeļņu.
Tātad jāapmaksā 15 dienas, no kurām 11 darba dienas un 4 svētku dienas, kuras iekrīt darbiniekam noteiktajā darba dienā
74.pants Atlīdzība gadījumos, kad darbinieks neveic darbu attaisnojošu iemeslu dēļ
(1) Darba devējam ir pienākums izmaksāt šā panta trešajā daļā noteikto atlīdzību, ja darbinieks neveic darbu attaisnojošu iemeslu dēļ, īpaši gadījumos, kad darbinieks:
8 ) neveic darbu svētku dienā, kas iekrīt darbiniekam noteiktajā darba dienā;
(3) Ja darbiniekam ir noteikta laika alga, šā panta pirmajā un otrajā daļā minētajos gadījumos viņam izmaksā noteikto darba samaksu. Ja darbiniekam ir noteikta akorda alga, šā panta pirmajā un otrajā daļā minētajos gadījumos viņam izmaksā vidējo izpeļņu.
Tātad jāapmaksā 15 dienas, no kurām 11 darba dienas un 4 svētku dienas, kuras iekrīt darbiniekam noteiktajā darba dienā

Madde 21.01.2009 08:53
168 сообщений на сайте
168 сообщений на сайте
Ls 400 / 23 noteiktās darba dienas * 15 apmaksājamās dienas = 260,87

Madde 21.01.2009 09:01
168 сообщений на сайте
168 сообщений на сайте
=Этот коэфициент(0,42105 в данном расчёте)=
-------------------
о! новый коэффициент!!!:-D зафиксируем!;-)
-------------------
о! новый коэффициент!!!:-D зафиксируем!;-)
Отправила свой вопрос на e-jurists, получила ответ:
Jūsu iesūtītais jautājums:
Darbiniekam ir noteikta darba mēnešalga un normālā darba laiks (5 dienas - no pirmdienas līdz piektdienai, 8 stundas nedēļā). 2008.g decembrī strādāja 1.-5.,8., 9.,22.,23.,29.,30. 10.-19. bija darba nespējas lapa A.
1) Kā bija jāaprēķinā algu par decembrī: 11 darba dienas + slimības nauda vai 11 darba dienas + slimības nauda + 4 svētku dienas?
2) Ja šim darbiniekam būtu darba nespējas lapa A 2008.g. 22.-26. decembrī vai jāapmaksā slimības naudu par svētku dienām?
3) Ja atvaļinājuma laikā iekļaujas svētku dienas, atvaļinājums pagarinājas par svētku dienām, tad šis svētku dienas tiek apmaksātas:
a) ja svētku dienas iekrītas darba dienās?
b) ja svētku dienas iekrītas brīvdienās?
Ответ: Decembrī darbiniekam bija jāatmaksā 11 d.d+slimības nauda.Darbiniekiemkam ir mēnešalga svētku dienas netiek apmaksātas.Arī par svētku dienām un brīvdienām slimības nauda netiek maksāta.Atvaļinājuma laikā ja ir svētku dienas,tad tikai par tām dienām pagarinās atvaļinājums,samaksu neveic.
То есть мнения расходятся. Спрашивала В VDI - сошлись во мнении, что если больничный не выпадает на праздничные дни, то их необходимо оплачивать; только отвечали не очень убедительно. Отправила письменный запрос в VDI, пока ответ не получила.
Так что пока уверенности нет, как необходимо оплачивать.
Jūsu iesūtītais jautājums:
Darbiniekam ir noteikta darba mēnešalga un normālā darba laiks (5 dienas - no pirmdienas līdz piektdienai, 8 stundas nedēļā). 2008.g decembrī strādāja 1.-5.,8., 9.,22.,23.,29.,30. 10.-19. bija darba nespējas lapa A.
1) Kā bija jāaprēķinā algu par decembrī: 11 darba dienas + slimības nauda vai 11 darba dienas + slimības nauda + 4 svētku dienas?
2) Ja šim darbiniekam būtu darba nespējas lapa A 2008.g. 22.-26. decembrī vai jāapmaksā slimības naudu par svētku dienām?
3) Ja atvaļinājuma laikā iekļaujas svētku dienas, atvaļinājums pagarinājas par svētku dienām, tad šis svētku dienas tiek apmaksātas:
a) ja svētku dienas iekrītas darba dienās?
b) ja svētku dienas iekrītas brīvdienās?
Ответ: Decembrī darbiniekam bija jāatmaksā 11 d.d+slimības nauda.Darbiniekiemkam ir mēnešalga svētku dienas netiek apmaksātas.Arī par svētku dienām un brīvdienām slimības nauda netiek maksāta.Atvaļinājuma laikā ja ir svētku dienas,tad tikai par tām dienām pagarinās atvaļinājums,samaksu neveic.
То есть мнения расходятся. Спрашивала В VDI - сошлись во мнении, что если больничный не выпадает на праздничные дни, то их необходимо оплачивать; только отвечали не очень убедительно. Отправила письменный запрос в VDI, пока ответ не получила.
Так что пока уверенности нет, как необходимо оплачивать.

Travkova 30.01.2009 12:14
4 сообщения на сайте
4 сообщения на сайте
Decembrī darbiniekam bija jāatmaksā 11 d.d+slimības nauda.Darbiniekiemkam ir mēnešalga svētku dienas netiek apmaksātas.
--------------
Да это у них там в ВДИ сдвиг по фазе, причем давно и надолго.
Слава богу, что не даны им полномочия толковать трудовой закон.
В праздничные дни СОХРАНЯЕТСЯ оплата труда для всех. Поэтому оклад не уменьшается, хоть и рабочих дней фактически было меньше, чем предусмотрено трудовым договором. Трудовым же договором предусмотрено 5 дней в неделю по 8 часов.
Если сохраняется оплата труда, то логично предположить, что сохраняется и больничный.
--------------
Да это у них там в ВДИ сдвиг по фазе, причем давно и надолго.
Слава богу, что не даны им полномочия толковать трудовой закон.
В праздничные дни СОХРАНЯЕТСЯ оплата труда для всех. Поэтому оклад не уменьшается, хоть и рабочих дней фактически было меньше, чем предусмотрено трудовым договором. Трудовым же договором предусмотрено 5 дней в неделю по 8 часов.
Если сохраняется оплата труда, то логично предположить, что сохраняется и больничный.
(3) Ja darbiniekam ir noteikta LAIKA ALGA, šā panta pirmajā un otrajā daļā minētajos gadījumos viņam izmaksā noteikto darba samaksu. Ja darbiniekam ir noteikta akorda alga, šā panta pirmajā un otrajā daļā minētajos gadījumos viņam izmaksā vidējo izpeļņu.
Mēnešalaga arī ir laika alga
Mēnešalaga arī ir laika alga

Madde 30.01.2009 13:53
168 сообщений на сайте
168 сообщений на сайте
Maija un Madde!
Ваши бы слова да нашим бухгалтерам в уши (нашего предприятия)! Я сама не являюсь бухгалтером и убедить наших бухгалтеров сама не могу без официального коментария, поэтому остается ждать письма из трудовой инспекции. Может есть еще варианты, куда можно послать запрос? (имеется в виду не идя на конфликт с работодателем, без суда).
Ваши бы слова да нашим бухгалтерам в уши (нашего предприятия)! Я сама не являюсь бухгалтером и убедить наших бухгалтеров сама не могу без официального коментария, поэтому остается ждать письма из трудовой инспекции. Может есть еще варианты, куда можно послать запрос? (имеется в виду не идя на конфликт с работодателем, без суда).

Travkova 30.01.2009 14:47
4 сообщения на сайте
4 сообщения на сайте
Labklājības ministrijai

Madde 31.01.2009 15:55
168 сообщений на сайте
168 сообщений на сайте
Labklājības ministrijai aizsūtīju jautājumu elektroniski jau 2 nedēļas atpākaļ. Atbildes vēl joprojām nav. Bet VDI ir Labklājības ministrijas struktūra.

Travkova 31.01.2009 17:30
4 сообщения на сайте
4 сообщения на сайте
Tieši tā. Interesanti, vai viņu atbildes būs vienādas.

Madde 02.02.2009 08:46
168 сообщений на сайте
168 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть