Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Remonts ofisā
Sveiki!
Mēs nomājam ofisa telpas (ir nomas līgums uz 5 gadiem), nolēmām paplašināties un papildus iznomājām 2. stāva telpas. Par saviem līdzekļiem izurbām caurumu un uzstādījām trepes uz otro stāvu, kā arī konstruējām jaunas starpsienas, ieklājām laminātu, krāsojām. Visus izdevumus es uzkrāju kontā- nepabeigtie celtniecības objekti. Šobrīd visi darbi ir pabeigti un pieņemti. Iesakiet, kā rīkoties- iekļaut ieguldījumos nomātajos pamatlīdzekļos visus izdevumus gan starpsienas, laminātu ut.t. vai tikai trepes. Un vai šiem PL es drīkstu rēķināt nod. nol.?
Ответы (9)
У Вас был проект на этот ремонт и būvatļauja?
Man vienā firmā tās bija iekļauts ieguldījumos nomātajos pamatlīdzekļos un norakstīju 3 gadu laikā proprorcionāli. Jums ir nomas līgums uz 5 gadiem. Tātad, domāju, ka var sadalīt uz 5 gadiem un norakstīt katru gadu proporcionāli.
Mums bija būvatļauja uz trepēm, uz starpsienām man liekas, ka to nevajadzēja, jo mēs tās nejaucām, bet tikai no reģipša izveidojām jaunas. Ir vēl noslēgta papildus vienošanās, ka šos izdevumus iznomātājs mums nekompensē un neiebilst šādu darbu veikšanai.
Xxxkoletta, в течение срока аренды списывают капитальный ремонт, а текущие затраты списывают в текущем году. Поэтому я и задала вопрос о проекте и строительном разрешении, т.к. капитальный ремонт подразумевает их наличие.
Inga.ru, в таком случае, стоимость тех работ, которые обозначены в проекте - капитальный ремонт, его нужно списывать равными частями в течение срока аренды. Остальное - текущий ремонт, списывается в текущем периоде.
Paldies Martinas!! Kapiālā remonta izmaksas es iekļauju pamatlīdzekļu sastāvā un rēķinu nod. nol., pārējās izdevumos uzreiz. Tā?
Martinas, спасибо! Я написала, как было у меня. И подумала, что ситуация схожая.
А разве на ieguldījumi nomātajos pamatlīdzekļos rēķina nod. nol.?????
Inga.ru, Вы будете просто списывать капитальный ремонт в расходы по частям. Эти расходы пойдут в расчет прибыли/убытков. Налогового износа не будет. И это будет в балансе не ОС, а долгосрочные вложения в арендованные ОС.
Nu tagad absolūti viss skaidrs!
Visiem liels paldies!
Закрыть
Краткое описание нарушения