Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Stundu likme un nav darba К списку тем

Stundu likme un nav darba
Labdien. Uzņēmumam - viesnīcai darba ritms ir vairāk sezonāls. Ja ir stundu likme, bet nodarbināts ir pāris stundas mēnesī, kā ir ar algu? Vai tas neskaitās dīkstāve? Jāmaksā vidējā alga? Vasarā viņi toties strādās tā pa riktīgo!
Pixie
Pixie 26.01.2009 10:36
70 сообщений на сайте

Ответы (37)

Esmu gan saskārusies ar šādiem precedentiem. Mums uz sezonas laiku tika pieņemts kurinātājs. Un tikai uz sezonas laiku, nevis tupēja visu vasaru un gaidīja, kad varēs kurināt.

Jo, pirms viņu pieņemt darbā, mēs izpētījām Darba likumu. Nevis filozofējām pa forumiem un apvainojāmies, ja kāds pasaka, kā jādara, bet viņa viedoklis atšķiras no mūsējā.

Normālā uzņēmumā vadība izdomā, kā noformēt darbā darbiniekus, kuriem ir izteikti sezonāls darbs. Ir normāla parādība - pieņemt tikai uz vienu sezonu. Un tiktat normāli, ka ir viens cilvēks pastāvīgā darbā, kas nāk vienu reizi trijas dienās, jo tādas ir viņa maiņas visu cauru gadu. Atšķirība tikai tā, ka vasarā ir 3 viesmīļi, ziemā 1.
Andaz
Andaz 30.01.2009 09:29
27897 сообщений на сайте
Andaz un Leciigaa, ja jūs esat tik slinkas, lai saprastu, vismaz mēģinātu saprast darba likumu, tad nerādieties forumā, bet marš lasīt likumus. Vai tiešām ir grūti pakustināt pelēko vielu un loģiku pielikt lietā, lai saprastu, kas ir stundas likme un kas ir mēneša likme un kā attiecīgi jāuzskaita nostrādātās stundas katrai no šīm likmēm.

Lekties un ieknābt māk jebkurš, bet jamāk atšķirt, kad jums ir taisnība un kad nav. Blēt Jūs varat iet uz kūti, nevis šeit. Nekā personīga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-x
Mikel
Mikel 30.01.2009 18:39
811 сообщений на сайте
Cik labi, ka mums šeit ir Mikel, kurš perfekti pārzin Darba likumu ar visām tā niansēm un spēj visiem dod izcili gudrus padomus ne tikai grāmatvedībā, bet arī personālvadībā! Kā mēs jau ne vienu reizi vien par to esam pārliecinājušies!

Mēs ar Lecīgo stāvam pie ratiem.
Andaz
Andaz 30.01.2009 19:38
27897 сообщений на сайте
Mēs ar Lecīgo stāvam pie ratiem.- sen bij laiks...:-)
Mikel
Mikel 30.01.2009 19:54
811 сообщений на сайте
Mikel

Neatkarīgi no tā, vai darbiniekam noteikta stundas likme vai mēnešalga, visiem uzskaita tik daudz stundas, cik nostrādātas.

Stundas likme nav noteiktais darba laiks, bet gan darba algas aprēķina veids.
Madde
Madde 30.01.2009 20:32
168 сообщений на сайте
Re, nu, Mikel! Jūs ar pie ratiem beidzot pasūtīja!
Andaz
Andaz 30.01.2009 21:08
27897 сообщений на сайте
Andaz- jūs tiešām neatšķirat sūdu no tortes???
Mikel
Mikel 30.01.2009 21:12
811 сообщений на сайте
Nē, nav grūti Jūs atšķirt

Gudrākais piekāpjas - arlabunakti, lai Jums jauki sapņi!8-)
Andaz
Andaz 30.01.2009 21:15
27897 сообщений на сайте
Njā...rīts gudrāks par vakaru, cerams, ka šodien Andaz smadzenes sagājušas pareizākās vietās...
Mikel
Mikel 31.01.2009 12:43
811 сообщений на сайте
Mikel, Jūs to visu paužat tikai virtuāli ar klaviatūras palīdzību, jeb mutiski arī tāpat izsakaties?
Ambera
Ambera 31.01.2009 15:10
21759 сообщений на сайте
Ja mani neaiztiek, es nevienam nelecu virsū, bet, ja mani mēģina nolikt zemāku par zemi, ka uzrakstu, ka var stundas likmi piemērot, ka drīkst darbinieks strādāt arī dažas stundas mēnesī un mani pēkšņi apvaino, ka tas viss ir aplami, ka esmu stulba utt., tad protams, ka arī dzīvē es tāpat uzlektu virsū.Vieglāk jau laikam ir uzrakstīt, ka clvēks ir stulbs, ka neko nesaprot utt., nevis atvērt darba likumu un palasīt par stundas likmēm...par darba laika uzskaitēm utt., kas ir saistīts ar šī foruma jautājumu.

Ja godīgi, man brīziem,palasot šo forumu, paliek kauns par savas profesijas parstāvjiem- ka tik kadu apvainot, ka tik kādam uzbraukt virsū, tāpēc nebrīnīties, ja es lekšu pretī. Un tās nav tikai manas domas vienai...
Mikel
Mikel 31.01.2009 15:45
811 сообщений на сайте
Cilvēki daudz retāk kļūdās tad, kad apzinās savu nezināšanu, nekā tad, kad iedomājas zinām to, ko patiesībā nezina.
Ivan_s
Ivan_s 31.01.2009 16:07
1208 сообщений на сайте
Zelta teksts- uzrakstiet to sev uz pieres un biežāk skataties spogulī...
Mikel
Mikel 31.01.2009 19:15
811 сообщений на сайте
Nepalīdz!

kas ir mēneša likme?!
Ivan_s
Ivan_s 31.01.2009 19:32
1208 сообщений на сайте
Palasot so sarunu biju soka ,no musas izveido ziloni .Un ko tur nesaprast liguma izmainas un cik stundas strada tik maksa .Vaditajs nosaka summu.Irdaudz nopietnaki jautajumi manuprat par ko uztraukties.
Sofija6
Sofija6 31.01.2009 19:59
170 сообщений на сайте
Ambera
Ambera 31.01.2009 20:21
21759 сообщений на сайте
Paldies Liepupe!
Pixie
Pixie 02.02.2009 13:23
70 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.