Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
gleznas iegāde
Sveiki!
Firma grib nopirkt gleznu no fiz. personas (tā glezna nav viņa darbs, bet īpašums), kuras vertība ir 50000, Ls.
1. kā pareizi noformēt šo darījumu, ka parastu pirkumu no fiz. personas vai ir ada specifika?
2. vai apmaksu ver veikt sk. naudā?
3. un kur man to gleznu likt pēc tam uzskaitē, tas ir vai nav PL?
Ответы (14)
А Вы хотите использовать эту картину в хозяйственной деятельности?
Tie noteikti klasificējami, kā NESAISTĪTIE ar saimn.darbību izdevumi. Par to summu būs UIN deklarācijā jāpalielina apliekamais ienākums (lasi - jāmaksā UIN 15% no 50000 = 7500 Ls.)
Bet varbūt jūs to pērkat lai pasaules slavenajā izsolē pārdot?.. Tad Krājumi
http://www.izsoles.lv/?action=view_auction&id=2052
vai apmaksu ver veikt sk. naudā?..
a vēl saka KRĪZE...
Par tiem nesaistītiem izdevumiem labs jautājums.Nu uz izdevumiem uzreiz nevarētu likt, jāliek uz PL, norakstīt fin.nolietojumunevar gleznām.Nekādi nesanāks tā UIN apliekamā ienākuma palielināšana;-)
Kapēc uz PL?.. pamatlīdzekļi — materiāli aktīvi, kurus uzņēmums tur, lai izmantotu preču ražošanai vai pakalpojumu sniegšanai, iznomāšanai vai administratīvām vajadzībām, un kurus tas plāno izmantot ilgāk nekā vienu gadu, un kuri nav iegādāti pārdošanai;
Nu ar saimniecisko darbību nesaistīti PL arī ir pamatlīdzekļu sastāvā. Un es kaut kā cik atceros no mācībām gleznas vienmēr bija PL;-)
50 тыщ наличкой за картину? Ну-ну
Jā, lieta nav tīra:-D Jāziņo par terorismu vai aidomīgu darījumu8-)
Илма, читаете мои мысли
Народ, девушка об искусстве, а вы? Может кто-то разорился и Розенталя по дешевке сдает... или Пурвита
Jā, lieta tiešam aizdomīga, bet ne jau es to nosaku! Mana darīšana, kā to noformēt pareizi. To, vai tā ir glezna, mašīna vai ēka, ko iegadājas, nosaka vadība.:-(
Bibi по секрету подскажите,когда сделка будет осуществляться,мы деньги поможем пересчитать:-)
Да чего там подозрительного. Все ясно, как божий день. Обычный мафиозный прием отмывания денег или дачи взятки.
Максла - она бесценна. Так что 50 штук налом - это еще задаром.
Закрыть
Краткое описание нарушения