Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kā ikgadējo atvaļinājumu ietekmē bezalgas atvaļinājums? К списку тем
Kā ikgadējo atvaļinājumu ietekmē bezalgas atvaļinājums?
Mana grāmatvede apgalvo, ka bezalgas atvaļinājums kaut kā ietekmē ikgadējā atvaļinājuma apmēru. Vai tas tā ir un ja ir, tad kā tieši aprēķināt? Ja godīgi, es pat nesaprotu, kā man jautājumu normāli pajautāt, jo nesaprotu, ko no manis grib grāmatvede
Ответы (54)
Если работал в другом месте по виеношане, то отпуск придется оплачивать.
Наш суд тем и мотивирует это, что если работодатель отпустил сам, значит это уже оправданное отсутствие. Мог и не отпускать. А если отсутствие оправданное, значит оно входит в стаж, дающий право на отпуск.
Кратковеременное отсутствие - это когда трамвай сломался или другая неприятность по дороге на работу произошла.
Maija, paldies, tagad zināšu ar ko motivēt darba devējam, kaut vai mēs savā laikā arī ar to nesmērējamies un to atvaļinājumu vērā neņēmam
Bet kādi var būt iemesli, lai tas atvaļinājums periodā, par kuru pienākas ikgādejs atvaļinājums, nebūtu iekļauts ?
Vispār tēma interesanta, un ir patīkami, ka beidzot sākas normāla apspriešana
Klvn2
ziņojumu: 398 06.02.2009 12:50
Proguli ???
Kas vēl vispār var nebūt iekļauts periodā, par kuru pienākas ikgādejs atvaļinājums
Augstākā tiesa, 2005. gads
Darba likuma 152.pantā ir noteikts laiks, kas dod tiesības uz ikgadējo apmaksāto
atvaļinājumu.
Vai šīs normas izpratnē atvaļinājums bez darba algas saglabāšanas dod tiesības uz ikgadējo
apmaksāto atvaļinājumu?
Tā kā saskaņā ar DL 152.pantapirmo daļu laikā, kas dod tiesības uz ikgadējo apmaksāto
atvaļinājumu, ieskaita laiku, kad darbinieks nav veicis darbu attaisnojošu iemeslu dēļ, tad atvaļinājums
bez darba algas saglabāšanas pieder pie tāda. Izvērtējot faktiskos apstākļus, vai šis periods ir atzīstams
par tādu, kas dod tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, visos gadījumos jānoskaidro darba
līguma un darba koplīguma noteikumi.
Vienīgo izņēmumu likumdevējs ir noteicis šī panta otrā daļā, kurā noteikts, ka šajā laikā netiek
ieskaitīts bērna kopšanas atvaļinājuma laiks, jo tā piešķiršana ir paredzēta likumā un darba devējam
nav tiesību to atteikt. Savukārt gan atvaļinājuma bez darba samaksas saglabāšanas, gan arī Darba
likuma 157.pantapirmajā daļā paredzētā mācību atvaļinājuma piešķiršana, ar vai bez darba algas
saglabāšanas, notiek tikai ar darba devēja piekrišanu. Līdz ar to darba devējam, izdodot šādu
piekrišanu, jārēķinās, ka attiecīgais laiks tiks ieskaitīts laikā, kas dod tiesības uz ikgadējo apmaksāto
atvaļinājumu.
Ambera, PALDIES!!! Bet man jautājums - vai šie ir komentāri no Jūsu puses vai tie ir DL komentāri no kādu attiecīgo speciālistu puses? Ja tā, kur tos atrast?
Bet, cik saprotu, ar periodu, par kuru pienākas ikgadējais apmaksātais atvaļinājums, man uz doto brīdi nekas nav jādara? Un atvaļinājums šim darbiniekam arī netiek samazināts, vai ne?
Atvaļinājums nevar būt samazināts !
Gadā pienākas 4 kalendāra nedēļas.
Bet ir jānorada par kuru periodu tas atvaļinājums tiek piešķirts.
Topošajos grozījumos Darba likuma 152.pantā tik tiešām tiks uzrakstīts, ka bezalgas arvaļinājums "nepelna" ikgadējo atvaļinājumu.
Tomēr patlaban spēķā ir tas, kas minēts Augstākās tiesas apkopotā "tiesu praksē" = atvaļinājums pienākas.
u-maija, paldies par informāciju
Atvainojos, Mu-maija
Nepamaniju, ka nepareizi iekopējas.
Sakiet lūdzu, ar kuru dienu darbiniekam pārstāj maksāt algu, ja uzņēmums tiek likvidēts (ir tikai iesniegti dokumenti UR ar dalībnieku lēmumiem par uzņēmuma likvidācijas uzsākšanu, bet oficiāli likvidēts uzņēmums skaitīsies pēc 6.mēnešiem, tā man teica URā):-O
С того дня, как уволите всех по ликвидации предприятия.
Закрыть
Краткое описание нарушения