Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Jautājumi, kas saistīti ar tirdzniecību. К списку тем
Jautājumi, kas saistīti ar tirdzniecību.
Varbūt kāds var palīdzēt un atbildēt uz pāris man neskaidriem jautājumiem, kas saistīti ar tirdzniecību...
1. Vai pārcenošanas aktus nepieciešams reģistrēt kādā žurnālā, ja ir tad kādā?
2.Vaipavadzīmju saņemšanai un izniegšanai jāiekārto divi atsevišķi žurnāli?
3.Jauzņēmumā ir divas struktūrvienības vai iekšējām pavadzīmēm ar izsniegtu preci ir vienota numerācija? Varbūt tomēr par izsniedzamo preci katrai struktūrvienībai jābūt atsevišķai numerācijai?
Ответы (8)
Pieņemiet darbā grāmatvedi un daudzi jautājumi tiks atrisināti!:-D
1.Nē,nevajag, tikai numurēt gan vajag.
2.Nē, preču dokumentu reģistrācijas žurnāls pats pateiks priekšā - ailē - darījuma apraksts- saņemts vai izsniegts.
3.Katrā struktūrvienībā savs žurnāls preču dokumentu reģistrācijai,un arī numerācija katrai struktūrvienībai sava.
Par 2.jautājumu: ja ir viens preču reģistrācijas žurnāls, tad arī izsniegtās un saņemtās pavadzīmes vajag turēt kopā vienos vākos atbilstošā secībā ierakstiem žurnālā? Vai pareizi saprotu?
Īstenībā, man pašai stāv atsevišķos vākos izejošās un ienākošās pavadzīmes un nevis vienos, bet numuri ir no reģistrācijas žurnāla tādā kārtībā, kā tās saņemtas un reģistrēta - žurnāls gan ir viens.:-)
Paldies! Tad sanāk daru tā kā man ir ērtāk, jo abi varianti ir pareizi.:-)
Un, ja tā vēl padomā, tad ienākošās pavadzīmes man vienā uzņēmumā reģistrē žurnālā, bet izejošās, kas ir vairāk nekā ienākošās, es pati izrakstu uz datora, un tur arī veidojas no izrakstītajām pavadzīmēm atsevišķs to registrācijas žurnāls, kuru gada beigās izprintēju. Tāds, lūk, arī variants pastā,un nav tas nepareizi, jo grāmatvedības programma dod tādu iespēju. Galvenais, lai metodikā ir atrunāts un kāds trešais to var saprast.:-)
Закрыть
Краткое описание нарушения