Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
stingrās uzskaites kvīts К списку тем
stingrās uzskaites kvīts
Manā uzņēmumā vēl nav peļņas, bet vajadzēja nomaksāt uzņēmuma rēķinus. Es kā nekompotents grāmatvedis, iedomājos, ka uzrādīšu peļņu, sniedzot sev kā juridiska persona fiziskai personai pakalpojumus apmaksājamā rēķina vērtībā un šo fiktīvo darījumu uzrādīju to stingrās uzskaites kvītī! Nu esmu saprats, ka tas nebija prāta darbs pat nezinu kā es tā iedomājos darīt!
Tātad ko es varu darīt šīs lietas labā? Un ja man draud kādi sodi par to, tad kādi un cik lielā mērā (ņemot vērā ka darījuma summa nepārsniedz 25 LVL) Kā Jūs man ieteiktu rīkoties?
Ответы (20)
Anulēt rēķinu, kas izrakstīts fiziskai personai kā nenotikušu darījumu.
Aizdot firmai naudu, ja vajag nomaksāt rēķinus.
Nevaru iedomāties par ko varētu būt kāds sods;-)
Ā, saņemta jau nauda , tad neko lai paliek. 25 ls jau nu nekāda skādes nebūs.Pārdzīvos gan uzņēmums gan Jūs kā fiziska persona. Arī joproj'm neredzu par ko varētu būt sods.
Bet vai tas tiešām nav nekas nozīmīgs, ka sanāk, ka es kā juridiska persona sniedzu pakalpojumu pats sev kā fiziskai personai?
Vai tas uzskatāms kā stadarta pieņemams darījums?
Un kas tieši šādā gadījumā notiek? Vai varu mierīgi sirdi iesniegt šādas kvītis taksācijas perioda beigās?
Paldies
Iesniedzot VID, taksācijas perioda beigās.
Зачем их в ВИД сдавать?
Un Jūs domājat iztikt bez grāmatveža?!
Es saprotu savu nekompetenci, bet, lūdzu, paskaidrojiet šo vienkāršo lietu.
Ilma jau pašā sākumā deva vispareizāko paskaidrojumu, kā tās, caur galvu uzspīlētās, bikses dabūt nost.
Un kur tad likāt pamatkapitālā ieguldīto naudu, ka nevarat rēķinus nomaksāt?
Paldies!
Vienkārši domāju, ka Ilma nebūs pievērsusi uzmanību tam, ka šo darījumu veicu pats ar sevi!
Paldies
"šo darījumu veicu pats ar sevi" - это заблуждение. Вы и Ваша фирма - это два разных субъекта.
Tieši tā sia var sniegt pakalpojumus kam vien grib arī Jums kā fiziskai personai vai kādai citai fiziskai personai.Tasbūs parasts realizācijas ienākums. VID speciāli par šo faktu nekas nav ne jāsniedz ne jāziņo.
Ambera
ziņojumu: 15777 20.03.2009 23:54
Un Jūs domājat iztikt bez grāmatveža?!
Arī es to pašu jautāju!?
Ну как-как - опять всем форумом баланс делать будем. Опыт есть.
Ja! Domāju iztikt bez grāmatveža.:-P
Paldies par info
Domāju iztikt bez grāmatveža - ну ежели так, то и работайте самостоятельно. Здесь собрались люди, для которых бухгалтерия - профессия.:-<
Закрыть
Краткое описание нарушения