Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN maksātājs, nemaksātājs; plusi, mīnusi К списку тем
PVN maksātājs, nemaksātājs; plusi, mīnusi
Ja viena sabiedrība nav PVN maksātājs, bet otra ir PVN maksātājs, kādi ir plusi vienai un kādi otrai? Piemēram, vai PVN nemaksātājs var prasīt no valsts atpakaļ samaksāto PVN vai nevar??
Ar kuru no sabiedrībām būtu izdevīgāk veikt iepirkumu??
Ответы (13)
А закон "О ПВН" почитать?
neizdevīgi sadarboties PVN maksātajiem ar nemaksatājiem, saudē PVn priekšnodokļi, kas atgustāms no valsti, ja protams visi realizācijas darījumi ir aplikti ar PVN
mēs ar kokiem darbojamies, kur ir 13(2)p. nodokļa piemērošana! OK, skaidrs, mums nav izdevīgi sadarboties ar PVN nemaksātājiem- samazinās priekšnodoklis, bet vai viņiem arī ir kāds mīnus no tā, vai naudas izteiksmē viņiem ir vienalga vai viņi ir vai nav PVN maksātāji?
Kāds var būt mīnuss.... ja viņi pērk no Jums kokmateriālus, tad jau variantu nav... pielāgojas 13(2)p. prasībām.
И Вам, и Вашим партнерам выгоднее быть PVN maksātājiem.
Вашим партнерам, если они nav PVN maksātāji, придется платить PVN Вам, а Вы - в бюджет.
ja viņi nav PVN maksātāji, tad SABIEDRĪBAI ir jāmaksā piegādāto preču summa+21% PVN, vai šo PVN summu viņi var atprasīt no valsts?
nojaušu, ka nevar atprasīt!, vai pareizi?
Ваши партнеры, если они nav PVN maksātāji, nevar atprasīt šo PVN summu no valsts.
ok, nu viss ir skaidrs, LIELS PALDIES par info
Ilonailona, не встречала ни одной "лесной" компании с оборотом меньше 10000,00 лат
Если Вы - юная фирма, то станете ПВН-плательщиком обязательно, но можете потерять предналог за начальный период деятельности
Проанализируйте свою деятельность, однозначно сказать выгодно или нет,-нельзя, не видя цифр и вашей специфики
ПВН-плательщиком стать легко, а выйти оттуда - не сложно, но некрасиво
Думайте
Судя по вопросу, фирма, в которой работает Ilonailona, как раз и плательщики.
Ja viena ..., bet otra...
Ar kuru no sabiedrībām būtu izdevīgāk veikt iepirkumu??
На мой взгляд, безразницы, более решающую роль играет себестоимость закупки, а ПВН - идет транзитом, получили- отдали, и предналог образуется не от лесных сделок, а от связанных: аренда, телефоны и т.д.
Для закупки разницы нет, решает цена.
Закрыть
Краткое описание нарушения