Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Bilances pielikums
Jaunajā pielikumā skaidrots,ka divedentes kas nav izņemtas 10.g.laikā pāriet sabiedrības īpašumā un tie ir gūtie ieņēmumi,kas likuma kārtībā jāapliek ar ienākuma nodokli.
Bet mums ir nesadalītā peļņa - kā ar to?
Ответы (34)
Tas nav nekādā jaunajā likumā par tiem 10 gadiem, bet cik atceros jau sen Komerclikumā tas tā noteikts. Bet nesadalītā peļņa jau tāpat skaitās uzņēmuma īpašums kamēr nav sadalīta dividendēs.Ko tad jūs ar to nesadalīto peļņu gribiet darīt? Ja sadalīsiet dividendēs tad 10 gadu laikā jāizņem. Ja ne tad lai stāv un tā jau katru gadu mainās.
Un kāds te sakars ar bilances pielikumu?
Bilances pielikumā -rakstīts(jaunajā).Gribam nasadalīto peļņu maksāt dividendēs(sadalīt)- vienu daļu.
Ja ir no kā maksāt, tad sadala peļņu dividendēs un maksā.
Ja peļņa nav sadalīta, tad lasiet uzmanīgi: runa iet par "neizmaksātām dividendēm", nevis par "nesadalīto peļņu".
Vinkijs
ziņojumu: 729 06.07.2009 08:57
Bilances pielikumā -rakstīts(jaunajā).Gribam nasadalīto peļņu maksāt dividendēs(sadalīt)- vienu daļu.
1) Ko nozmē "Bilances pielikumā -rakstīts(jaunajā)"? Kas par jauno pielikumu un kurš to ir rakstījis?
2) "Gribam nasadalīto peļņu maksāt dividendēs(sadalīt)- vienu daļu" Kad sagribējās? Jau pēc bilances apstiprināšanas un nolemšanas atstāt peļņu nesadalītu?
Vinkijs
Jums tomēr jāizlasa Komerclikums - tajā ir saprotami aprakstīts, kā rīkojas ar peļņu (ja tāda ir) pēc gada pārskata apstiprināšanas.
Nav te ko zīlēt kafijas biezumos. Pat jautājumu uzdot neprotat.
Vai arī jautājiet sava uzņēmuma grāmatvedim. Neviens šeit neredz Jūsu uzņēmuma gada pārskatu, neredz gada pārskata apstiprināšanas protokolu, neredz uzņēmuma dalībnieku lēmumu par peļņas sadali.
Tos dokumentus neredzot, sakarīgu atbildi sniegt nav iespējams.
Jā,Aivars007 komerlikums izlasīts.Uzņēmumam ir ļoti liela peļņa(jums varbūt tāda nav sapņos rādījusiesLOL )Mani izsita no līdzsvara tas,ka pēdējās bilances pielikumā Nelda Janoviča skaidro par sadalītām un neizmaksātām dividendēm,kas ar viņām notiek tālāk.Tā kā mums ir tikai nesadalītā peļņa, tad tas uz mani neattiecas.Jamēs sadomājam daļu sadalīt un izmaksāt,tā jau ir mūsu uzņēmuma darīšana- ko un kā mēs to darīsim.Un Jums mūsu protokols un peļņas sadale nav arī jāredz.
Ilmas kundze man uz šo jautājumu atbildēja.Tā ka par velti pūlējāties.:-/
Paldies Dievam, ka man Jūsu peļņa nerādās sapņos. Es nemaz lielāku naudas zīmi par 5 latiem neesmu savām acīm redzējis, izņemot - pa televizoru.
Un manas pūles gan jau atalgos - ja ne šajā saulē, tad viņējā.
Arī Jums paldies, ka manai necilajai personībai veltījāt 4 rindkopas. Bet... vai vajadzēja. Pa to laiku jau būtu izlasījusi uzmanīgāk Komerclikuma attiecīgos pantus.
Varbūt palasīsim kopā,nevajadzēs te vienam otram gudro mētāt:-D .Varbūt man tā gudrība dumajai pielēks:-S
Fuj! Pilnīgs vāks! "Bilances pielikums" Izrādās runa par preses izdevumu...
Ambera
Acis, tās acis... jāizberzē... no rītiem...
Es izmazgāju ar aukstu ūdeni un Visinu iepilināju:-P
Vajag arī liekās skropstas pielināt
un sērkociņu ielikt, lai ciet nekrīt
mēģināju - ķeras aiz briļļu stikliem:-(
var arī uz stikliem uzzīmēt:-S
Nu gan aizrunājāties, dāmas.
Labi, ka nesagājāt matos ...
Būtu jānāk man ar auksta ūdens spaini ...
Var arī ar auksta šampanieša spaini.
Закрыть
Краткое описание нарушения