Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Tiesu izpildītājs vai ir tiesīgs К списку тем
Tiesu izpildītājs vai ir tiesīgs
Mūsu darbinieks jauns zēns sastrādāja ziepes(bez tiesībām brauca ar mašīnu, ne dzērumā) un CSDD piesprieda 400Ls. Summa nav maza , uzreiz to apmaksāt nevarēja , bet kaut kā apmaksāja. Tas viss jau vairāk kā gadu atpakaļ. Mūsu uzņēmumam atnāk izpildraksts 400sods + 150 kavējums un uzrēķins par tiesu izpildītāja pakalpojumiem.
Zēns kopā ar mammu skraidīja uz rajona centru reizes trīs-četras, kamēr pierādīja, ka 400 ir nomaksāti, bet kavējuma naudu tiesu izpildītāja vienalga liek maksāt un novilkt no zēna algas.
Manuprāt, godīgi tas nav. Kavējums nemaz tik liels nav un samaksāja jau gadu atpakaļ, bez visādiem tiesu izpildītājiem , paši no laba prāta nomaksāja.Un tiesu izpildītājas attieksme ir attevišķs stāsts.no sērijas rej un kož.
Cienījamie kolēģi v.b. kāds zin ko darīt? Man puikas žēl.
Ответы (14)
Jo ilgāk vilksiet garumā, jo ilgāk "griezīsies skaitītājs"
Nesapratu, kāds skaitītājs.Tiesu izpildraksts man ir un man no algas jāvelk un es to daru, bet domāju, ka ir kaut kas jādara lai to naudu dabūtu atpakaļ.
Nav jau par ko maksāt. Sods ir samaksāts gadu atpakaļ.Tiesu izpildītājam bija jāatsauc viss izpildraksts(ne tikai 400), jo samaksāts tika brīvprātigi. Viņa neko nav piedzinusi.
Tam zēnam jākonsultējas ar kādu juristu. Godīgi tas manuprāt tiešām nav.Bettur stingri tikai pēc likuma pantiem, kurus jurists domājams atradīs.

Jurists nebūs pa kabatai
Zinu, ka jurista konsultācija var maksāt arī 20 Ls.Vaiaizejiet uz tiesu, tur arī ir kādi advokāti vismaz apjautāties.Summa tomēr maksājamā nav tik maza.Vaivarbūt ir kāds
pazistams.Nuvarbūt te kāds ieteiks, bet tur jāpēta dokumenti.
Cik atceros, tad LU studenti sniedz jur. konsultācijas bez maksas Nezinu vai tagad tas vēl ir spēkā, bet varat noskaidrot
Var piezvanīt uz Beztabu
Jā man liekas varētu zvanīt.
vakar kāreiz skatījos raidījumu, kurā runāja par parādu piedzinējiem un to tiesisko rīcību (raidījuma nosaukumu gan neatceros)
bet mans ieteikums griezties visu kur vien var
noderēs arī patērētāju tiesību aizsardzības birojs, kā arī noteikti tautas balss
un jo vairāki būs iesaistīti jo labā
Tiesu izpildītāju likums
http://www.likumi.lv/doc.php?id=68295
Trešā nodaļa
Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārā atbildība
(Nodaļa 22.12.2005. likuma redakcijā, kas stājas spēkā 17.01.2006.)
53.pants (1) Tieslietu ministrs var ierosināt disciplinārlietu pret zvērinātu tiesu izpildītāju pēc tiesneša vai prokurora priekšlikuma, kā arī pēc personas sūdzības vai pēc paša iniciatīvas par zvērinātu tiesu izpildītāju darbību regulējošu normatīvo aktu būtisku pārkāpumu, kas radījis kaitējumu valsts vai privātpersonu interesēm.
Es rakstītu sūdzību tieslietu ministram. Un nekā citādi, ja viss rakstītais atbilst patiesībai.
Un atcerieties paNemt sev vienu sūdzības eksemplāru ar atzīmi par saņemšanu
Tas nu gan nav uzņēmumam jādara, bet gan puisim pašam!
Par ko ir runa! Protams - personai, kam nodarīts zaudējums. Uzņēmumam taču šajā gadījumā nav zaudējuma.
Закрыть
Краткое описание нарушения