Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

PPR-līgums К списку тем

PPR-līgums
Labdien! Ļoti steidzīgi vajag!

Sakiet lūdzu vai PPR ir kā vienreizējs līgums???

Mums nemaksā, un man pateica, lai es rakstītu pretenziju!

Līgumu nav, tikai PPR, kur ir noteikts maksājuma termiņš!

Vai es varu rakstīt pretenziju pamatojoties uz Civillikuma 1587.pantu?????????
Kari6e4ka
Kari6e4ka 10.07.2009 15:44
157 сообщений на сайте

Ответы (4)

Līgums pie PPR nav obligāts. PPR apliecina preču atdošanu pircējam.
Sletla
Sletla 10.07.2009 16:17
13656 сообщений на сайте
Saskaņā ar Civillikumu:

1652.pants Parādnieka nokavējums ar visām tā sekām iestājas pats no sevis:

1) kad viņš dabūjis lietas valdījumu noziedzīgā vai vispār prettiesīgā kārtā;

2) kad izpildīšanai noliktā laikā nav iespējams viņu sastapt un viņa prombūtnes attaisnošanai nav svarīgu iemeslu;

3) kad viņš palaidis garām termiņu, kas nolikts izpildīšanai vai nu ar likumu, vai ar līgumu, vai arī pēc parašas.

Ja līgumā par preces piegādi, pirkumu vai pakalpojuma sniegšanu nav nolīgts atlīdzības samaksas termiņš, turklāt parādnieks, kura saistība ir izpildāma, nav saņēmis atgādinājumu no kreditora vai tā vietnieka (1653.p.) agrāk, parādnieka nokavējums ar visām tā sekām iestājas pats no sevis, ja parādnieks nav izdarījis samaksu trīsdesmit dienu laikā pēc:

1) rēķina vai cita līdzvērtīga maksājuma pieprasījuma saņemšanas dienas;

2) preces vai pakalpojuma saņemšanas dienas, ja rēķina vai cita līdzvērtīga maksājuma pieprasījuma saņemšanas laiks nav droši zināms vai ja parādnieks ir saņēmis rēķinu vai citu līdzvērtīgu maksājuma pieprasījumu agrāk nekā preci vai pakalpojumu;

3) dienas, kurā veikta ar likumu vai līgumu paredzēta pieņemšana vai pārbaude (apskate), lai noteiktu preces vai pakalpojuma atbilstību līguma noteikumiem, un parādnieks ir saņēmis rēķinu vai citu līdzvērtīgu maksājuma pieprasījumu šajā dienā vai pirms tās.
Vent
Vent 13.07.2009 08:49
237 сообщений на сайте
Vai es varu rakstīt pretenziju pamatojoties uz Civillikuma 1587.pantu?????????
Kari6e4ka
Kari6e4ka 16.07.2009 12:49
157 сообщений на сайте
Vai vajag pamatojoties uz 1652.p.???
Kari6e4ka
Kari6e4ka 16.07.2009 12:54
157 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.