Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ликвидация фирмы
Здравствуйте! очень нужна Ваша помощь!
Начала я ликвидацию фирмы, сходила в UR, сдала первий ликвидационный баланс! Прошла проверку, всё в порядке! Бюджет должен нам деньги, я написала просьбу о возврате налога! Мне написали что я могу делать "beigu likvidācijas bilanci", но деньги не вернули,я сдала "beigu likvidācijas bilanci", но в активе показала долг бюджета нам, а по пасиву остаток основного капитала! Сказали что с балансом впорядке всё и деньги вернут, вернули и выдали справку что бюджету мы ничего не должны! Теперь я могу идти в регистр, но какой "finanšu pārskats" я должна сдать???? "beigu likvidācijas bilanci", который я сдавала в VID??? Или сделать новый по 0???? Но что мне делать с деньгами, которые нам вернули???
Ответы (24)
Jāuzskaita kā likvidācijas kvota.
Это как??? Ilma я прочитала что у Вас есть бланк "likvidācijas kvoti" но у меня закончилась подписка, я её продлю, но это будет только через дня 3, а мне сейчас оооочень надо! Если можете киньте пожалуйста на почту
jcbeton@inbox.lv Просите всё что хотите, в долгу не останусь!
и как это учитывать??? Поделитесь пожалуйста!
Aktīvu slēdz ar pasīvu( pašu kapitālu), lai iznāktu bilance uz nullēm un aktīva puses līdzekļus kas paliek pēc visu parādu nomaksas parskaita uz likvidatora konta un izmaksā dibinatajiem pec % pēc ieguldījuma PK. Likv.kvotasaprēķins jāiesniedz arī UR.vēlāk drusku aizsūtīšu savu likv.kvotasveidlapu, bet to jau var arī sataisīt pats.
Спасибо Вам большое!Я Вам очень благодарна!
Скажите а п/з в UR тоже сдавать надо или только нулевой баланс???
UR liv.bilanciun likv.kvotasaprēķnu.
Nu cik saprotu likvidācijas kvota ir visi līdzekļi bilances aktīvā kas ir palikuši pie uzņēmuma likvidācijas pēc visu kreditora parādu apmaksas un kas tiek sadalīti visiem dalībniekiem proporcionāli viņu iemaksātajām kapitāldaļām.Un apliekas ar IIN pie likv.kvotasizmaksas kas ir virs katra dalībnieka iemaksātās summas PK.
Ja Jums pēc uzņ. likvidācijas palicis aktīvā 70,- Ls un iemaksa PK bijusi 2000 Ls tad tie 70 Ls pie izmaksas ar IIN neapliekas.Betja būtu virs 2000 tad tas apliktos.
Это я нашла! В моём случае у меня 530 Ls, значит они не будут облагаться IIN, я правильно поняла?
И ещё заключительные провоки будут такими:
1. Д 2620 К 2390 Ls 530,00 бюджет вернул деньги
2. Д 3110 К 2620 Ls 530,00 деньги отданы основателю фирмы
Баланс по 0,00
сдаю его в UR + mantas sedales plans, где напишу что остаток деньг от основного капитала отданы основателю фирмы! так???
Nu tā kā tā būtu.Varbūt mani kāds vēl pielabos:-)
Oj, liiiieeeel s Jums paldies!!!!;-)
Tikai ļoti lūdzu neaizmirstiet par to kvotu likvidāciju! Atsūtītīt uz e-pastu! Es tā domāju kā ta ir tas pats kā un mantas sadales plans? Vai tiešām tā ir? Un vēl vai naudo no pašu kapitāla ir manta??? Nesaprotu!
первый ликвидационный баланс вы сдавали через 3 месяца после начала ликвидационного процесса или сразу? Кроме самого баланса какие еще документы надо было приложить?
Pēc 3 mēnešiem! Es VIDam nodevu visu gada pārskatu! Bilance, P/Z, naudas plūsma utt. Bet man sakrīta ar gada beigām! Jo septembrī mēs uzsakam šo procesu, bet janvārī es taisīju bilanci par visu gadu, bet saucas viņš ne parastais gada pārskats, bet likvidācijas sākuma bilance!
Karičeka, es Jums to likv.kvotasaprēķinu aizsūtīju uz norādīto e-pastu.Nesaņēmāt?
Saņēmu, lils paldies! Un vēl, es varētu tajā veidlapā pierakstīt,kā šie 530 Ls ar IIN neaplekas? Var tā pierakstīt?
Nē neko par to nav jāraksta.Nav paredzēts.Ja saņemamā summa nav liela, tad nebūs jādeklarē IIN gada dekl., bet ja vairāk par 4x gada neapl.minimumstad jādeklarē obligati un tad jāpierāda apliekams vai nav apliekams, bet Jūsu minētā summa jau no nebūs apliekama ar IIN.
Nebūs tāpēc ka tie nav ienākumi? Jā? Pareizi es saprotu?
Ienākumi tie ir, bet rēķina no starpības samaksātā summa par kapitāldaļu - saņemtā, ja iznāk +, tad maksā IIN. MK noteikumi par IIN piemērošanu.
Закрыть
Краткое описание нарушения