Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IK konts
Sveiki! Velejos uzzinat vai no nodibinata IK konta var veikt sadziviskus pirkumus ja jau IK skaitas ka fiziska persona, jeb atljauts IK konta esoso naudu izlietot tikai saimnieciskas darbibas veiksanai?
Paldies..
Ответы (17)
ko tikai visu nevar
Var, bet labāk nevajag
Paldies par atsaucību! Bet nu ja.. vnk ir tada lieta.. ka esmu sanjemis pirmo naudu par padaritu darbu un gribeju zinat, ka lai es sev vinju izmaksaju ka algu? Vai tad man japienjem pasam sevi darba ja esmu IK (fiziska persona)? Kka nelogjiski.. reali ka es tagad to sanjemto naudu varu padarit par savu algu? - tads butu galvenais jautajums!
Paldies!..
Vai tad man japienjem pasam sevi darba
Нет, вам надо принять на работу бухгалтера.
Saņemot algu, jāsamaksā soc.nodoklisun iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Ja pašam attiecīgu zināšanu nav, nāksies arī grāmatvedi algot vai pirkt grāmatvedības firmas pakalpojumus.
Skaidrs .. pasam vnk no tas summas janomaksa soc un IIN.. paldies !
Вы, конечно, можете платить государству что угодно (у богатых свои привычки), но лучше на эти деньги нанять бухгалтера, который научит Вас, как не платить.
Martinas
Vienmēr jau tas (pavisam neko nemaksāt) arī nav iespējams. Samācīsiet tagad, un tad tas grāmatvedis būs nelaimīgs.
Krīts, algu sev IK nemaksā un darbā nepieņem.Var palasīt arī
www.vid.gov.lv
Поддерживаю Aivars007 (21.07.2009 06:46). Человека надо учить грамотно вести бух.учет, а горе-оптимизаторов у нас, по-моему, и так "завались".
Kriits
Skaidrs .. pasam vnk no tas summas janomaksa soc un IIN.. paldies !
Soc.nodoklisno VISAS summas -nekad!
Nu jau Jūs te samācīsiet tam Krītam ziepes... Naudu no IK konta var sev pārskaitīt vai izņemt, nekādus nodokļus nemaksājot. Kad ienākumi mēnesī pārsniegs LR likumdošanā paredzēto summu 180Ls, tad arī par to mēnesi maksās pašnod. VSAOI, IIN maksās gada beigās.
izņemt - да, но покупать для дома я бы не советовала. Не криминал, конечно, но замучаешься потом это в журнале писать. Уж лучше иметь один счет для дома, а другой счет - для бизнеса и, если нужны деньги для дома, перебросить какую-то сумму на этот счет со счета бизнеса.
но покупать для дома я бы не советовала. Не криминал, конечно, но замучаешься потом это в журнале писать- tam gan piekrītu.Dažreiz no 300 veiktiem darījumiem, tikai ap 50 ir ar saimniec. darbību saistīti, pārējie- privātie patēriņi...darbs līdz ar to 6 reizes vairāk to visu sadrukāt žurnālā.
Закрыть
Краткое описание нарушения