Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

PVN rēķins nekorekts un nerezidents. К списку тем

PVN rēķins nekorekts un nerezidents.
Labdien, palīdziet ar golovolomku -

LR SIA sniedz pakalpojumus nerezidentiem (daudz mazu darījumu ar fiziskām personām). PVN likme 0%. Būtu katram darījumam jāizraksta PVN rēķins ar 0% likmi. Kādas varētu būt sekas, ja rēķinus neizraksta korekti? Ja,piemēram, partneris 10 $ darījumā nav identificējams. Visi norēķini paredzami caur Paypal. Pakalpojums,protams, internetā.
Bruklena
Bruklena 04.08.2009 10:56
211 сообщений на сайте

Ответы (11)

Если сделки осуществляются с физическими лицами, да еще неидентифицируемыми, то ствка НДС должна быть 21%.

Для применения 0% нужны веские основания и корректные счета. И доказывать обоснованность применения 0% придется вам.
Maija
Maija 04.08.2009 11:09
28223 сообщения на сайте
Tas nozimē, ka varu nerakstīt nekādus rēķinus, vienk. no ienākošajām summām aprēķināt PVN 21 % ? Un neviekt sīku mazo summu uzskaiti.... A, ja uzņēmums vēl nav PVN maksātājs, tad neko? Līdz sasniegs 10000 slieksni (saprotu, ka vienalga kur gūti ienākumi - trešajās valstīs vai ne trešajās).
Bruklena
Bruklena 04.08.2009 11:13
211 сообщений на сайте
A, ja uzņēmums vēl nav PVN maksātājs, tad neko? - а сами-то как думаете?
Martinas
Martinas 04.08.2009 11:29
38532 сообщения на сайте
Es vienk. domāju kā būs , kad būs PVN maksātājs. Redz, ja nav praktiskas pieredzes šādās lietās, tad nākas domāt. Bet tāpēc jau ir forums, kur pajautāt, ja šaubas māc. Tāpēc jau šeit esmu. Turklāt man nebūs par grūtu vēlreiz atkārtot, ka esmu ļoti pateicīga, ka GUDRIE un VIEDIE sniedz kādu vērtīgu domu graudu. Paldies!
Bruklena
Bruklena 04.08.2009 11:45
211 сообщений на сайте
Когда станете плательщиками НДС, тогда читайте закон. Налоговый счет по полной форме можно и не выписывать, если партнеру он не нужен. Физическому лицу едва ли ваш счет нужен. Но от уплаты налога в бюджет это не освобождает.
Maija
Maija 04.08.2009 12:03
28223 сообщения на сайте
īpaši neattapīgiem - vēlreiz - ja esmu PVN nemaksātājs un mazie darījuma partneri nav identificējami - es PVN nemaksāju. Līdz pienāk slieksnis reģistrēties PVN reģistrā. Tad, reģistrējos un turpmāk maksāju PVN 21%, jo neesmu izrakstījusi korektu rēķinu ar pamatotu PVN 0% likmi.

Vai pareizi?
Bruklena
Bruklena 04.08.2009 12:14
211 сообщений на сайте
praktisks padoms: labāk par katru darījumu izrakstiet PVN rēķinu, kaut vai elektronisku un vislabāk, lai to dara jūsu tirdzniecības sistēma automātiski, jo nāks laiks pieaugs klientu skaits un tad netiksiet nekādā galā ar atceltajiem darījumiem, apstrīdētajiem utt utjp darījumiem...
Yansis
Yansis 04.08.2009 12:15
666 сообщений на сайте
Nepareizi, jo cik saprotams tad jūs sniedzat elektroniskus pakalpojumus internetā un tādā gadījumā pakalpojuma sniegšanas vieta ir jūsu juridiskā adrese tas nozīmē, ka ja darījumi ir LR apliekami, tad jums jāizraksta rēķins ar 21% PVN... vismaz es to tā sapratu...
Yansis
Yansis 04.08.2009 12:17
666 сообщений на сайте
Bruklena

ja neesat PVN maksātājs, tad nekādus PVN % vispār neizraksta - ne 0, ne 21
Ambera
Ambera 04.08.2009 12:22
21759 сообщений на сайте
Yansis

tiks pārdotas tiesības darboties internetlapā

PVN likums 4.panta(7)daļas 1 sadaļa - 0% likme

(7) Pakalpojuma saņēmēja juridisko adresi uzskata par pakalpojuma sniegšanas vietu šādiem pakalpojumiem, ja apliekamā persona šos pakalpojumus sniedz jebkurai citas dalībvalsts personai,kas veic saimniecisko darbību, vai Eiropas Savienības teritorijā

nereģistrētai personai:

1) autortiesību, patentu, licenču, preču zīmju un līdzīgu tiesību nodošana vai atsavināšana;
Bruklena
Bruklena 04.08.2009 12:36
211 сообщений на сайте
"autortiesību, patentu, licenču, preču zīmju un līdzīgu tiesību nodošana vai atsavināšana" man gan šķiet, ka tiesības darboties savā mājas lapā neattiecas uz šo punktu, bet nu tas tikai viedoklis no malas...
Yansis
Yansis 04.08.2009 12:44
666 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.