Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Dokumentu noformēšana. К списку тем
Gerbera 06.08.2009 14:52
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Ответы (21)
Pareizu adresi protams vajaga.Citādi neatbilst dokumentu rekvizīti faktam un var uzskatīt, ka dokumenti nav tai firmai, bet citai. Mūsu pārbaudītāji jau pieiet visam formāli.Uz stulbumu neskatās.
Jā, es arī dzirdēju, ka VIDam jauns "jājamzirdziņš" - pavadzīmju rekvizītu pārbaudes saistīibā ar novadu izveidi
Tā arī ir, ieliku failos doku, ko e-pastā saņēmu no mūsu konsultāciju daļas. Sevišķi man "patīk" šī daļa
Ņemot vērā minēto, kases aparāta vai kases sistēmas lietotājam jānodrošina, ka apkalpojošais dienests pārprogrammē administratīvi teritoriālās reformas rezultātā mainīto juridiskās adreses pierakstu kases aparātā vai kases sistēmā. Apkalpojošais dienests pārprogrammēšanu veic tuvākās tehniskās apkalpošanas laikā un izdara ierakstu kases aparāta vai kases sistēmas tehniskajā pasē par administratīvi teritoriālās reformas rezultātā mainīto kases aparāta vai kases sistēmas uzstādīšanas vietas adreses pierakstu.
Laikposmā līdz mainītā juridiskās adreses pieraksta pārprogrammēšanai kases aparātā vai kases sistēmā, kases aparāta vai kases sistēmas lietotājam ir pienākums pēc darījuma partnera pieprasījuma papildu kases čekam izsniegt attaisnojuma dokumentu (kvīti), kurā norādīts administratīvi teritoriālās reformas rezultātā mainītais juridiskās adreses pieraksts. Kases čeks ar neatbilstošu juridiskās adreses pierakstu bez papildus noformēta attaisnojuma dokumenta (kvīts) nevar tikt izmantots par attaisnojuma dokumentu grāmatvedībā.
Ņemot vērā minēto, kases aparāta vai kases sistēmas lietotājam jānodrošina, ka apkalpojošais dienests pārprogrammē administratīvi teritoriālās reformas rezultātā mainīto juridiskās adreses pierakstu kases aparātā vai kases sistēmā. Apkalpojošais dienests pārprogrammēšanu veic tuvākās tehniskās apkalpošanas laikā un izdara ierakstu kases aparāta vai kases sistēmas tehniskajā pasē par administratīvi teritoriālās reformas rezultātā mainīto kases aparāta vai kases sistēmas uzstādīšanas vietas adreses pierakstu.
Laikposmā līdz mainītā juridiskās adreses pieraksta pārprogrammēšanai kases aparātā vai kases sistēmā, kases aparāta vai kases sistēmas lietotājam ir pienākums pēc darījuma partnera pieprasījuma papildu kases čekam izsniegt attaisnojuma dokumentu (kvīti), kurā norādīts administratīvi teritoriālās reformas rezultātā mainītais juridiskās adreses pieraksts. Kases čeks ar neatbilstošu juridiskās adreses pierakstu bez papildus noformēta attaisnojuma dokumenta (kvīts) nevar tikt izmantots par attaisnojuma dokumentu grāmatvedībā.
Nuja tagad man kaut kur kautko pērkot vienmēr būs jāizpēta vai te ir tāds novads vai nav.Citādi čeks nederīgs kā attaisnojuma dokuments.Atkalkaut kāda birokrātija un stulbums>:-0
Lāci var iemācīt dancot, tad nu Jūs novadus nevarēsiet iemācīties...
Tad nu gan jāsaka...
Jau šovakar par pirms gulētiešanas sāciet skaitīt
Aglonas novads - Aglonas pagasts, Grāveru pagasts, Kastuļinas pagasts, Šķeltovas pagasts
Aizkraukles novads - Aizkraukles pagasts, Aizkraukles pilsēta
Un tā, kamēr tiksiet līdz Zilupes novads Zilupes pilsēta
Lai veicas!
Tad nu gan jāsaka...
Jau šovakar par pirms gulētiešanas sāciet skaitīt
Aglonas novads - Aglonas pagasts, Grāveru pagasts, Kastuļinas pagasts, Šķeltovas pagasts
Aizkraukles novads - Aizkraukles pagasts, Aizkraukles pilsēta
Un tā, kamēr tiksiet līdz Zilupes novads Zilupes pilsēta
Lai veicas!
Aivareno 09.08.2009 21:50
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Aivareno
Ar atgriešanos! Kur tad nu atkal bijāt zudis? Atkal kopā ar sievu iepirkāties visu vasaru Vācijā? Ka nebijāt šeit forumā manīts.
Ilmai Jūsu padoms nederēs - kas par vēlu, tas par skādi.
Viņa jau mācās no galvas, ir jau tikusi līdz vidum - līdz Limbažu novadam. Šovakar man deklamēja, cik daudz jau iemācījusies.
Ar atgriešanos! Kur tad nu atkal bijāt zudis? Atkal kopā ar sievu iepirkāties visu vasaru Vācijā? Ka nebijāt šeit forumā manīts.
Ilmai Jūsu padoms nederēs - kas par vēlu, tas par skādi.
Viņa jau mācās no galvas, ir jau tikusi līdz vidum - līdz Limbažu novadam. Šovakar man deklamēja, cik daudz jau iemācījusies.
Aivar,
Nebiju nekur pazudis. Daudz darba gan darbā, gan mājā.Vasara tomēr.Ziemā varēšu "tusēt" forumā.Un neiepērkos es tik bieži, kā Jums tas varētu likties.
Ar saviem padomiem nevienam virsū "nespiežos",tikai ideju iesaku.:-)
Nebiju nekur pazudis. Daudz darba gan darbā, gan mājā.Vasara tomēr.Ziemā varēšu "tusēt" forumā.Un neiepērkos es tik bieži, kā Jums tas varētu likties.
Ar saviem padomiem nevienam virsū "nespiežos",tikai ideju iesaku.:-)
Aivareno 10.08.2009 08:45
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Arī uz ideju attiecas sakāmais - kas par vēlu, tas par skādi.
Re, Ilma smaida vien. Laikam jau būs tikusi līdz Zilupes novadam...
Re, Ilma smaida vien. Laikam jau būs tikusi līdz Zilupes novadam...
Jā VIDam jājamzirdziņš,tāpēc ka ir jauns Administratīvo un apdz. vietu likums, bet tas nekas, ka Adresācijas noteikumi vecie ar rajoniem un pagastiem spēkā.Sanāk pretruna tiesību normās.
Klaudijan 10.08.2009 11:05
311 сообщений на сайте
311 сообщений на сайте
Tad lai tik VID drukā jaunas PVN apliecības...., kur nu tā juridiskā adrese tagad nomainīta. Galu galā man ir dokuments ar viņu zīmogu, kas apliecina manu juridisko adresi un ja citas nav. Ja nu man nav internetea. ko ta nu? Nez jaiewlūkojās vai tad tādi uzņēmumi ka LMT, Latvenergo, Lattelekom jau veikuši izmaiņas adresēs??? Vai man jaraksta iesniegums lai izmaina adresi, bet uz kā pamata? Visus ierakstus izdaram uz kāda dokumenta pamata< kur mana jaunā PVN apliecība no VID????
Dzeta 25.08.2009 13:13
113 сообщений на сайте
113 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть