Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Nodokļi К списку тем

Nodokļi
Sveiki!

Vai man kāds ,lūdzu ,varētu izskaidrot kā lai es rīkojos šādā situācijā, jo esmu galīgs iesācējs:

Tātad man ir reģistrēts IK , taču no sākotnējās ieceres nekas labs nesanāca un šobrīd uz gadu dodos mācīties uz ārzemēm un tāpēc zinu, ka turpmāko gadu nebūs laika, lai nodarbotos ar šo biznesu. Tātad, ja pareizi saprotu, tad ja es vēlos saglabāt IK ( moš vēlāk noder, lai nav jaregistre pa jaunu) tad es vnk aiztaisu bankas kontu un nakama gada skauma vnk nododu ienakuma dekleraciju par so gadu?

Un vel lieta.. man šobrīd par vienu darījumu ieskaitīja 200ls.. un kā man no šīs naudas pareizi nomaksāt nodokļus, lai varētu pārsūtīt šo naudu uz savu privāto kontu? Vnk aizsūtīt attiecīgi IIN un soc nodokli no tas summas uz attiecigajiem valsts kases kontiem?

Ceru, ka kādam pietiks nervi pastāstīt skolas puikam kā jārīkojas.. Paldies jau iepriekš!
Kriits
Kriits 10.08.2009 15:03
16 сообщений на сайте

Ответы (7)

Par saņemto naudu uzreiz nekas nav jāmaksā nodokļos.Tas jādara nākamā gada sākumā kad taisieties dot IIN gada dekl.jaiznāks IIN.ParVSAOI jāskatās vai iznāk no darijuma ieņēmumi - izdevumi par darījumu 180,- starpība.Ja neiznāk VSAOI nav jāmaksā, ja iznāk tad jāreģ.VID kā paŠn.personai un jānomaksā VSAOI pēc likuma par VSAOI MK noteIkumu paredzētās likmes. Naudu uz savu priv.kontuvariet sūtīt kaut tūlīt un nodokļus, ja tādi iznāk, maksāt no sava pers.kontavēlāk, kas arī ir pareizāk.
Ilma
Ilma 10.08.2009 15:09
30495 сообщений на сайте
Hmm tātad, ja nākamā gada laikā neplānoju šo biznesu turpināt, tad labāk ir veikt kādus izdevumus, lai ieņēmumi būtu zem 180ls , lai nav lieks čakars ar to pašnodarbinātā teģistrēšanos, bet kas manā gadījumā arī ir jocīgi, jo es pats arī oficiāli esmu reģistrēts citā darba vietā, vai tad būtu loģiski reģistrēties par pašnodarbināto?

Skaidrs.. tātad tagad pārskaitīšu naudu uz savu privāto kontu un slēgšu IK kontu, lai nav viss gads jāmaksā par uzturēšanu.. un nodokļus nomaksāšu nākamā gada sākumā.. pareizi?

Paldies Ilma..
Kriits
Kriits 10.08.2009 15:33
16 сообщений на сайте
Par IIN noteikti nākamā gada sākumā no pers.konta(ja iznāks). Bet par VSAOI jāveic uzskaite un jārēķina ieņēmumu - izdevumu starpība katru mēnesi.Ja starpība virs 180,- tad kā jau rakstīju VSAOI būs par mēnesi.Atskaite reizi cet. un maksā arī reizi cet.

Par pašnodarbināto reģistrējas VSAOI dēļ visi saimn.darbības veicēji ( VSAOI maksātāja nosaukums tā teikt ) gan IK gan citi saimn.d. veicēji.
Ilma
Ilma 10.08.2009 16:30
30495 сообщений на сайте
Kamēr neesat aizbraucis - EDSam pieslēdzieties.
Andaz
Andaz 10.08.2009 19:02
27892 сообщения на сайте
Nuja , tad varēsiet visu koriģēt no attāluma.:-D
Ilma
Ilma 10.08.2009 22:03
30495 сообщений на сайте
Ok! Ljooti liels paldies jums! Tiesam.. Bet vel par to 180ls.. reali zinu ka sis bus vienigais rekins sogad un pirms aizbrauksanas lai nav jaiet registreties par pasnodarbinato labak no tiem 200ls (kas ir tirie ienakumi, jo sanjemti tiri par intelektualo darbu) veikt kadu ar saimn.darb saistitu izdevumu, lai starpiba butu zem 180ls.. pareizi?

Baac.. tiesam paldies.. jo ka jau teicu esmu iesacejs.. un pasam rakst un lasiit visus noteikumu un likumus lai atrastu sadas nianses prasiitu muuziibu.. PALDIES!
Kriits
Kriits 11.08.2009 00:55
16 сообщений на сайте
Jā, vajag kādu izdevumu.Betvisi darījumi jāieraksta Ieņēmumu - izdevumu žurnālā.
Ilma
Ilma 11.08.2009 08:10
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.