Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
kāda atšķirība??
Starp MK noteikumu Nr. 112 "Noteikumi par ienākumiem, par kuriem jāmaksā algas nodoklis" 4.3. un 4.9. punktu. Man tieši interesē sakarā ar darbinieka personiskā auto izmantošanu darba vajadzībām. Saprotu, ka 4.9. punktā ir runa par nomas līgumu, bet īsti nav skaidrs, kapēc tas būtu īpaši jāizceļ..
Man ir doma šo te degvielas patēriņa apmaksu noformēt kā darba līguma pielikumu, pieminot Darba likuma 76. pantu.. Cik saprotu, tad darbiniekam par degvielas patēriņu būtu jāraksta ceļazīmes?? Vai jūs domājat tā būtu pareizi darīt??
Cik saprotu, šādā gadījumā nav jāmaksā iedz.ienāk.nodoklis- pēc MK not. 4.3. punkta.
Ответы (4)
4.9. izdevumu kompensācija, ko darba devējs samaksājis darbiniekam par personiskā transportlīdzekļa izmantošanu darba vajadzībām, kas var ietvert atlīdzību par transportlīdzekļa nolietojumu, profilaktisko apkopi un remontu, izdevumus par iegādāto degvielu, ja starp darba devēju un dar b a ņēmēju ir noslēgts nomas līgums par darbinieka personiskā transportlīdzekļa izmantošanu darba vajadzībām un ja attiecīgie izdevumi ir apliecināti ar attaisnojuma dokumentiem, kuros norādīts minētais izlietojums; es saprotu tā, ka sastādot maršruta lapas vai ceļazīmes, kas ir attaisnojums breucienam darba vajadzībām, tad nav jāietura IIN no šīs kompensācijas. čekus par degvielu un rezerves daļām es ņemtu uz firmas vārda nevis uz darbinieka.
Es labāk slēgtu patapinājuma līgumu, kurā noteiktu, ka auto remnotu un degvielu pērk un noraksta firma.
acīmredzot tas tiek izcelts tāpēc, ka piemēram traktora nomas maksa tiek aplikta ar IIN, traktora iznomātājam ko nosaka likums par iedzīvotāju ienākuma nodokli "Pie pārējiem fiziskās personas ienākumiem, par kuriem ir jāmaksā nodoklis, tiek pieskaitīti.... 5) ienākumi no kustamās mantas iznomāšanas;.. " Var jau būt ka es kaut ko nesaprotu, bet tā ir kustamā manta.
ko jūs ieteiktu- kādu līgumu noslēgt, ja darba devējs apņemas apmaksāt (ar degvielas karti) tikai noteiktu limitu benzīna??
tikai degvielu? Tad jau patapinājuma līgumu, kur paredzēt apmaksāt tik un tik degvielas daudzuma, ne remontus, ne amortizāciju. Bet nu tas viss jāparedz līgumā.
Закрыть
Краткое описание нарушения