Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
skaidrās naudas deklarēšana К списку тем
Santinjo 18.08.2009 20:03
27 сообщений на сайте
27 сообщений на сайте
Ответы (19)
Par nodokļiem un nodevām
30.pants Skaidras naudas lietošanas ierobežojumi
(1) Nodokļu maksātāji, IZŅEMOT FIZISKĀS PERSONAS, kuras nav individuālie komersanti, katru mēnesi līdz 15.datumamMinistru kabineta noteiktajā kārtībā deklarē visus iepriekšējā mēneša laikā SAVSTARPĒJI skaidrā naudā veiktos darījumus (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās), kuru summa pārsniedz 3000 latu. Nodokļu maksātājiem, izņemot fiziskās personas, kuras nav individuālie komersanti, nav atļauts veikt skaidrā naudā darījumus, kuru summa pārsniedz 10 000 latu (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās).
30.pants Skaidras naudas lietošanas ierobežojumi
(1) Nodokļu maksātāji, IZŅEMOT FIZISKĀS PERSONAS, kuras nav individuālie komersanti, katru mēnesi līdz 15.datumamMinistru kabineta noteiktajā kārtībā deklarē visus iepriekšējā mēneša laikā SAVSTARPĒJI skaidrā naudā veiktos darījumus (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās), kuru summa pārsniedz 3000 latu. Nodokļu maksātājiem, izņemot fiziskās personas, kuras nav individuālie komersanti, nav atļauts veikt skaidrā naudā darījumus, kuru summa pārsniedz 10 000 latu (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās).
Es tā aizdomājos. Esmu SIA valdes priekšsēdētāja un arī IK. Ja gadījumā aizdošu vai aizņemšos no savas SIA kādā mēnesī skaidrā naudā virs 3000 (ja vien būtu... bet a ja nu?) - vai tas būs jādeklarē? Aizņemos kā vnk fiziska persona, nevis IK, tomēr esmu fiziska persona, kura ir individuālais komersants:-S
Agrita 18.08.2009 20:44
109 сообщений на сайте
109 сообщений на сайте
Darījumi ar fizisku personu nav jādeklarē. IK parasti ir arī firmas nosaukums, ja aizņemsieties uz firmu IK, tad jādeklarē.Ja kā parast fiz.personapēc vārda, uzvārda nav jādeklarē.
Nu ne gluži, kaut gan būtu tikai loģiski tā kā jūs sakāt, bet IK nav firma, bet komersants, kurš pie tam ir nevis juridiska, bet fiziska persona - nu tieši kā 30.pantā formulēts. Es līdz šim arī par šo nebiju aizdomājusies, bet tagad lasot vēlreiz šo tekstu tomēr radās jautājums... Bet tas tāpat vien, teorētiski intereses pēc gribēju uzjautāt, jo SIA apgrozījumam līdz liekiem 3000 mēnesī vēl jāpaaugās...;-)
Agrita 18.08.2009 21:03
109 сообщений на сайте
109 сообщений на сайте
Nu tad aizņemieties kā fiziska persona nevis komersants.Domāju, ka atšķirība varētu būt, ja izmantosiet to aizņēmu savā komersanta darbībā.Un tas ies komersanta saimnieciskās darbības vajadzībām.Un ieies komersanta piem. Ieņēmu - izdevumu uzskaitē. Bet ja savām personīgajām vajadzībām tad var aiņemties un nedeklarēt.Ā un tad atcerējos, ka aizdevumi un aizņēmumi vispār nav jādeklarē, jo tie šā kā tā jāatdod atpakaļ.Jādeklarē, ja tiek kas saimn.darbībā pirkts vai pārdots skaidrā naudā.Nu tad var gulēt bez bažu un izdot un aizņemties gan fiz. gan juridiskas personas:-D
Ai, labi es atkal laikam ar juristu jautājumiem, nu lai būtu;-)
Bet par aizņēmumiem - manuprāt, ir gan - ar ko tad aizdevums nav darījums???
Bet par aizņēmumiem - manuprāt, ir gan - ar ko tad aizdevums nav darījums???
Agrita 18.08.2009 22:27
109 сообщений на сайте
109 сообщений на сайте
Kur tad jūs šitādu formulējumu lasījāt?
Agrita 18.08.2009 22:50
109 сообщений на сайте
109 сообщений на сайте
Nekur neesmu to lasījusi, vados pēc intuīcijas. Kāpēc valstij interesētu kāda aizdevumi skaidrā naudā, ja tie tāpat jāatgriež atpakaļ.:-D
P.S.nekad tos neesmu deklarējusi, bet Jūs mierīgi variet deklarēt. Vai piezvaniet uz VID un noskaidrojiet viņu viedokli.
Man patīk jūsu optimisms;-), bet neiesaku darbā uz to paļauties. Attiecas, attiecas - tieši aizdevumi un tieši skaidrā naudā interesē un kā vēl.
Agrita 18.08.2009 23:07
109 сообщений на сайте
109 сообщений на сайте
Займ - не налогооблагаемая сделка, потому и в законе о налогах и пошлинах ему нечего делать Этот закон регламентирует налогооблагаемые сделки.
Как и Илма, vados pēc intuīcijas
Как и Илма, vados pēc intuīcijas
Man tfu, tfu, tfu deklarēt vēl nav ko:D Es jau sacīju - tāpat filozofēju - formulējums 30.pantamtagad tāds, ka rodas papildus jautājumi;-)
Agrita 18.08.2009 23:09
109 сообщений на сайте
109 сообщений на сайте
Tad kad aizņemšos lielos apmēros, neko savai SIA neatdošu, dividendes nesaņemšu, jo SIA strādās ar zaudējumiem - tad tieši aizdevumi būs tas ko apliks ar vislielākajiem nodokļiemLOL Labi, labi - slikts joks;-)
Agrita 18.08.2009 23:13
109 сообщений на сайте
109 сообщений на сайте
Aizdevums ir darījums, ko noslēdz aizdevējs un aizņēmējs. Ja tas notiek skaidrā naudā starp juridiskām personām un to summa pārsniedz 3000 latu, laikam tomēr jādeklarē.
Liekas šeit bija par to runa un nonāca pie slēdziena, ka nav jādeklarē aizdevumi un aizņēmumi,bet intereses pēc varētu atkal veikt aptauju pie VID;-)
Agrita, tad tas aizdevums kuru neatdosiet būs pielīdzināts algai ar algas nodokļiem un algas izmaksas skaidrā naudā arī nav jādeklarē kā arī aizdevumi un aizņēmumi fiz.personām.Bet par juridiskām kaut kā aimirsusies VID atbilde šajā sakarā.:-)
Agrita, tad tas aizdevums kuru neatdosiet būs pielīdzināts algai ar algas nodokļiem un algas izmaksas skaidrā naudā arī nav jādeklarē kā arī aizdevumi un aizņēmumi fiz.personām.Bet par juridiskām kaut kā aimirsusies VID atbilde šajā sakarā.:-)
Veikt skaidrā naudā darījumus (aizdevumi un aizņēmumi arī ir darījumi) virs 3000 Ls ir aizliegts!!!!! Nav svarīgi vai darījumu veic juridiska persona ar juridisku vai juridiska ar fizisku!!!! Ja paredzams tāds darījums, tad drošāk naudu iemaksāt norēķinu kontos.
Inguce 16.03.2010 20:49
1 сообщение на сайте
1 сообщение на сайте
Inguce, veikt skaidrā naudā darījumus (aizdevumi un aizņēmumi arī ir darījumi) virs 10000 Ls ir aizliegts!!!!!
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть